Bl.a. drygt 1,5 miljoner i #fyllhallen

Vi hr ju fått en del kommentarer här på slutet, blindbock menade att vi borde ligga lågt med inlägg från sillyn å andra sidan har Rob_zmobie, Rolf och Stefan spontant lämnat kommentarer kring just silly season.

Jag tror inte ni ska förvänta er kontinuerlig strid ström av inlägg på temat silly season framöver, vi har trots allt ett läskigt Covid -19 som härjar och det är ändå större än idrotten och laget i våra hjärtan. Men det har ändå hänt en del och det vore fel att inte skriva några rader.

Foto: Lucas Norlin

Först, sjuukt häftigt med drygt 1,5 miljoner in på kontot apropå initiativet #fyllhallen. Björklöven skrev idag på hemsidan att till sist 6 103 personer och elva företag tillsammans bidrog till detta. Riktigt häftigt och hela hatten av till alla oss som bidrog.

I sammanhanget värt att lyfta att initiativet kom från de egna supporterleden, började på forumet gröngult och därefter rullade det på innan klubben plockade upp det. Björklöven har grymma fans och priset som ligans bästa fans väldigt korrekt och fullt rättvist.

*

I dagens VK kunde man sedan bl.a. läsa att vinstpremien på 100 000 kr till segraren i den HockeyAllsvenska finalen fördelas jämnt till alla 14 lag i ligan, så lite drygt 7 000 kr till varje lag.

Möjligen märkligt att inte MODO och Löven fick 50 000 kr var, men i sammanhanget är dessa 43 000 kr inte mycket att bråka om och symbolvärdet i att dela lika med de övriga troligen större. Om de båda lagen varit i dialogen vill säga.

Å andra sidan kanske det var helt medvetet och i linje med den process eller dialog som HockeyAllsvenskan har med förbundet. Ligan står enad, vi har delat broderligt på denna premie, men vi vill att förbundet ser över beslutet än en gång.

Ordförande Salomonsson sa bl.a. följande till VK. – Vi har lagt en plan för hur vi ska jobba vidare. Den processen är igång nu. Han upplever att samtalsdialogen nu är klart bättre med ishockeyförbundet än tidigare.

Han konstaterar att det finns ett styrelsebeslut från hockeyallsvenskan där de allsvenska klubbarna finns representerade. – Vi för en dialog med förbundet just nu där vi fokuserar på ett antal punkter. Vi har sagt att den här säsongen inte skall vara förlorad.

Salomonsson vill alltså i nuläget inte uttala sig om vilka krav som framförts, eller vad man hoppas uppnå med processen.

*

Sedan då apropå silly season, i dag klart att kvartetten Mattias Pettersson, Ludvig Stenvall, Lukas Ericsson och Emil Lundberg inte erbjuds nya kontrakt för den kommande säsongen.

Alltid lite sorgligt när spelare tvingas lämna, inte minst efter en sådan här konstig säsong när man efter en sådan rekord- och supersäsong blir berövad chansen att få spela de riktigt avgörande matcherna.

Stort tack för era insatser grabbar, både på och inte minst utanför isen. Ni har alla varit tillmötesgående och ställt upp på intervjuer och varit gröngula föredömen.

Nåt som är sen gammalt, en gång lövare.. alltid lövare!

Tack än en gång för era insatser och stort lycka till framöver vars det än blir!

Kommentarer, tankar eller reflektioner, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Bl.a. drygt 1,5 miljoner i #fyllhallen

 • 25 mars, 2020 kl. 12:48
  Permalänk

  Vet att vi alla befinner oss i en kollektiv Löven-depression och Corona-kris, men just då behövs Löven-4-ever mer än någonsin!
  Vi behöver slippa tänka på Corona: Drömma om nyspolad is och få höra rykten om att Kenttä trots karantäntider synts ta en kaffekopp med någon hockeyprofil.

  Så nu får ni göra vad ni kan för att hjälpa oss andra: Genom att fortsätta med er blogg kan ni hjälpa oss andra att koppla av och glömma Corona åtminstone för en stund!

  Och vilka tränare finns lediga därute? Vilka tränare skulle ni vilja se?
  Och om man får skämta i dessa virus-tider: Intervjua vår gamla hjälte Hans ”Virus” Lindberg och hör vad han tänker om laget idag och vem han skulle vilja se som ny tränare!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: