Björklöven värvar från SM-liiga

Vi fick ett tips just innan kl 13 att något var på G och kort därefter bekräftades det tipset då Björklöven sin vana trogen på twitter meddelande att något meddelas kl 14.00.

Det rör sig om den 32-årige finske centern Filip Riska, som idag lämnade Vaasa Sport. Han har denna säsong på 39 matcher svarat för sex poäng fördelat på tre mål och tre assists.

153 matcher har han svarat för 14 mål och 8 assists och -31. Det är alltså denne 32-åring som ska få oss att ta nästa kliv?

Så här skriver klubben på sin hemsida:

Björklöven har gjort klart med Filip Riska som närmast kommer från Sport i finska högstaligan.
32-årige Riska har spelat 671 matcher i SM-Liiga inklusive slutspel och har de senaste två säsongerna varit assisterande lagkapten i Sport från Vasa. Den senaste säsongen har Riska på 39 matcher gjort 6 poäng. På meritlistan har Filip Riska även två mästerskapsguld i SM-Liiga med JYP.
– Filip är en karaktärsspelare, en stark tekare, en grym lagspelare helt enkelt. Det är de egenskaper han är mest känd för. Han har legat i topp i finska ligan i boxplay, vunnit några mästerskap och vet vad som krävs för att vinna. Med Tobias Hages skada känns det väldigt bra att få in en spelare med Filips egenskaper, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.
Kontraktet med Filip Riska är skrivet för resten av säsongen.
***
Era kommentarer till denna signing?

18 thoughts on “Björklöven värvar från SM-liiga

 • 22 januari, 2018 kl. 14:01
  Permalänk

  Känns som hage är borta hela säsongen i så fall. Man har ju drömt om lite sexigare namn men det blir nog bra ändå!

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 14:25
  Permalänk

  Fullständigt bedrövligt är det enda jag kan konstatera.
  Ska vi spendera våra (sponsorernas) sista kronor på en nisse som knappt vet vad som är skaft och blad på en hockeyklubba?

  -31?! Skämtar ni med mig? Vad ska han tillföra?
  Omdömet på eliteprospect är att han knappt kan åka skridskor. Det är ju verkligen vad vi behöver. En stillastående center som blir ifrånåkt av juniorer.

  Modo värvar, leksand spanar radarpar från Tyskland som öser in poäng.
  Björklöven värvar en lyxbrunkare från SM-Liiga med -31 i statistiken och ett målsnitt på typ 7p per säsong med 40-60 matcher spelade.

  Det är tragiskt, det är vad det är.
  Blir duktigt upprörd.

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 14:34
  Permalänk

  Strålande!!!! En defensiv back å en sniper nu så kan det bli en riktigt rolig vår!

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 14:51
  Permalänk

  Så här skriver man en spelarbeskrivning på Eliteprospects;
  ”Riska is a gritty center with a good physical game. Excels on the penalty kill, but isn’t a very good skater. Could improve all offensive skills. A role player and checking liner”

  Vi behövde väl inte en liknande spelare som vi redan har för många i laget, vi behöver väl poänggörare.

  Nej snabbt måste det in en erfaren sportchef så inte även nästa säsong går förlorad, man känner sig rätt less just nu.

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 15:10
  Permalänk

  Ansluter han redan mot Timrå?

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 15:11
  Permalänk

  Helt jävla makalöst vilka värvningar Fagervall stått för under säsongen.
  Ska vi ta oss till SHL med detta brukar gäng? Nej givetvis är det helt jävla kört då nuvarande sportchef är uppenbart påverkad när han väljer spelare.
  Hur fan tänker han? Förtroendet är snart förbrukad för denna gök.

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 16:54
  Permalänk

  Vi ska nog inte ge upp ännu. Tror att det ligger något i det Fagge säger. Vi behöver bra teckare, och en rutinerad defensiv center i 3:e 4:e linan som avlastar offensiva spelare och ger dessa en tydligare uppgift. Att göra mål! Hoppas det ger resultat. Jag tolkar detta som att Hutch är på väg tillbaka. Annars behöver vi en sniper oxå. Heja Löven

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 17:27
  Permalänk

  Herregud! Hur kan ni ha denna aggression mot Fagervall?! Han har enligt min åsikt gjort det otroligt bra som sportchef och byggt ihop ett lag ifrån trasor sen Tommy Jonssons tid! Värvat spelare som pukka, f. Andersson, farley. Superlån i Werner och Stenqvist och fick tillbaka hutchings! Visst, tajala var inte precis något vi supportar ville ha. Sluta hetsa och andas, har vi ens pengar att plocka in annat?

  Svar
  • 23 januari, 2018 kl. 01:08
   Permalänk

   Håller helt med. Dessutom talar tabellen sitt tydliga språk, Fagervall har lyckats ta ett rejält steg framåt mot tidigare säsonger.

   Det jag dock tycker är tråkigt är att det är för få profiler i laget. Någon spelare som man längtar efter att se. Vi har haft Quist, Palmebjörk, Hellström, Sundström, Karlsson osv. Idag känns laget lite väl blekt.

   Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 17:40
  Permalänk

  Blir nog bra detta, snart är vi högsta ligan.

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 17:43
  Permalänk

  Fagervall faller i alla fall inte för omgivningens röster. Han har en idé och tydlig tanke med hur han vill ha det – dessutom borde han veta vad som behövs för att maximera utfallet av nuvarande spelartrupp.

  Men om det är rätt beslut…det vete sjutton… Känns som balansgång på slak lina, i alla fall om vi har ambitionen att nå långt i vår. Men nedre strecket känns lugnt att slippa i alla fall med denna typ av värvning – och sen kanske det finns någon mer på spelare på lut eller lån.

  Men det var verkligen en oglamourös värvning…

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 17:54
  Permalänk

  Kul att läsa alla klåpares kommentarer! Vilken trupp tror ni vi har? Vilken backuppsättning tror ni vi har? Vilka forwards tror ni vi har? Så klart Fagervall vet vad han gör. Ska vi ha en framskjuten placering så räcker det inte med att ta in en ny back. Försvarsspel görs av hela laget och de forwards vi har idag räcker inte till defensivt för att komplettera de backar som spelar. Det hade inte funkat att plocka in 3 nya defensiva backar. Lagförsvaret hade ändå havererat då inte forwards klarar detta! Vi är inte på nivå med hockeyn 1987 längre då en frejdig offensiv räckte långt. Vi bygger bakifrån och det är tyvärr det som är enda framkomliga väg om vi ska slåss mot bottenlagen i SHL. Tät defensiv med hela laget! Fagervall gör rätt även om det kanske ändå inte räcker till just detta år, men kanske på sikt….!

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 18:17
  Permalänk

  Började inte vi exakt denna kille i november… men med ett annat namn, Lucas Ericsson.

  Hyggligt kört att hitta Fagervalls riktlinjer i värvningsarbetet… Trötta, överåriga centrar med sirap under grillorna, drömtillvaro i tredje- eller fjärdelinan och noll målsinne.

  Just ja, glömde ju vår stjärnglittrande supporterspelare, Roope. Där har vi en naturlig målskytt.

  Fagge! Vi har fattat det där med att man måste balansera laget men när du bara värvar brunkare undrar man ju vad du har emot skillade spelare.

  Är det verkligen så svårt att få in spelare i HA?

  Svar
 • 22 januari, 2018 kl. 18:20
  Permalänk

  ”Värvade” istället för ”började” och ”lätt” istället för ”kört”, jävla autocorrection! ?

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 02:10
  Permalänk

  Ja finns pengar så är värvningen rätt, alla våra lagdelar och rollspelare måste uppgraderas. Sen måste man ha den extrema turen att varje hockeyklyscha ska eka i korridorerna. – jag slängde ba in pucken mot mål, skjut man inget så blire inga mål osv osv.. För att gå upp. Dessutom behöver dagens lag en topp forward. Och en ny back som är lagets bästa.
  När hade vi en sån senast? Vår egen Kenny Jönsson tex

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 03:19
  Permalänk

  Tycker ni ska lugna ner er lite…671 matcher i finska högstaligan pissar man inte på. Kan bli bättre än vi tror och vem vet, han kanske börjar producera när han nu går ner i ligor. Fast det hoppades jag om Tralllala oxå. Men vänta lite innan yxorna svingas. Be om 1 back oxå så kanske detta blir bra i slutändan

  Svar
 • 23 januari, 2018 kl. 11:13
  Permalänk

  Det pratas mycket om värvningar hit och dit och trötta avdankade överåriga spelare.
  Min fundering är snarare HUR GÅR DET MED FÖRLÄNGNING AV KONTRAKT MED VIKTIGA SPELARE?
  Inte många av de riktigt offensiva och viktiga spelarna som sitter på kontrakt nästa år.
  Kanske LITE viktigare att försöka behålla det BÄSTA vi har idag till nästkommande år istället för
  att värva och skriva kontrakt med VADDÅ?
  Hur ser kontrakten ut för nästkommande år, vilken stomme har vi då?

  Svar
  • 23 januari, 2018 kl. 12:25
   Permalänk

   Det var inte så länge sedan vi körde en uppdatering kring aktuellt truppläge Mats..

   http://www.loven4ever.com/grongult-trupplage-infor-18-19/

   Av inlägget framgår även hur jag då tyckte prio borde ligga, bra där att det allra mest prioriterade bricka numer genom Grönberg som återkommande sportchef är fixad.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: