Björklöven värvar KHL-spelare

Björklöven presenterade precis Jokerits Roppe Talaja som sitt senaste nyförvärv, tillika supporterspelaren.

Man skriver följande på sin hemsida.

29-årige finländaren Roope Talaja närmast från KHL-laget Jokerit är klar för Björklöven som Supporterspelaren 2017/18.

Roope Talaja är en vänsterfattad powerforward som den senaste säsongen spelade för finska Jokerit i KHL. Talaja avslutade även säsongen 15/16 i Jokerit då han lämnade Blues i finska högstaligan under säsongen. Det blev totalt 10 poäng på 56 grundseriematcher i KHL.

– Det är den här spelartypen som jag har sökt och det är en forward som våra supportrar kommer att älska. Det är en supportspelare i allra högsta grad som kommer tillföra energi, målskytte, tacklingar och ett lagspel. Jag vill tacka våra fantastiska supportrar och företag för den här insamlingen, utan dem hade den här värvningen inte blivit av, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Talaja har KaiPa som moderklubb. Seniorkarriären inleddes i Kiekko-Vantaa i Mestis i innan han säsongen 09/10 fick chansen i HIFK i Liiga. Det blev två säsonger i Blues därefter. Den ena av dessa säsonger spelade Talaja med Björklövens förre lagkapten Stefan Öhman. Det blev ytterligare fyra säsonger i Liiga (HIFK och Blues) innan steget togs till KHL 15/16. Totalt har Talaja gjort knappt 300 matcher i Liiga och drygt 100 poäng.

– Jag vill verkligen uttrycka min tacksamhet till dom drygt 800 supportrar som bidragit till insamlingen och till dom företag som gick med i slutspurten och gjorde den här värvningen möjlig, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson.

Kontraktet löper över säsongen 17/18.

***

Fagervall ska verkligen ha heder av att lyckas jobba under radarn. Det har snackats om Luleås Anton Hedman eller Joey Hishon, men blev alltså en relativ anonym finne. Bloggen önskar Roope välkommen till Umeå och Björklöven!

13 thoughts on “Björklöven värvar KHL-spelare

 • 22 oktober, 2017 kl. 14:34
  Permalänk

  Hoppas då att det blir bra ! Kul,behövs verkligen just nu med alla skador till trots.

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 14:40
  Permalänk

  Häftigt! Det blev en Per Ledin i alla fall fast med annat namn och i en yngre upplaga! Nu känns det helt plötsligt betydligt roligare igen……..!!!

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 17:40
  Permalänk

  Spännande! Hoppas på en målvakt snart!

  Svar
  • 22 oktober, 2017 kl. 17:49
   Permalänk

   Knappast. Troligare med en back och en forward till om du frågar mig…

   Svar
   • 22 oktober, 2017 kl. 18:55
    Permalänk

    Vi tar de vi får, en back och en forward till kan göra mycke om vi får in rätt gubbar. Men börjar det inte bli många nyförvärv som saknat klubb långt in på säsongen som vi tagit in senaste åren?

    Svar
    • 22 oktober, 2017 kl. 18:59
     Permalänk

     Det är ju sånt som finns ledigt. Sen de som ratas av en annan klubb är knappast sånt som Fagge söker. Laglojala krigare brukar bli kvar, inte skeppas.

     Svar
     • 23 oktober, 2017 kl. 10:06
      Permalänk

      Jo självklart är det så. Vore de inte för att dom gått klubblösa så skulle vi aldrig varit aktuella från första början. Nu är det väl inte heller lika ”krisartat” som de varit tidigare år, då det verkligen behövts spelare som kommer in och gör skillnad från första bytet. Roope kommer mer som en förstärkning, som nyförvärv enligt min mening ska göra. Inte som en frälsare som vi behövt tidigare år. Därför köper jag Fagges värvningstaktik bättre än DJ’s. Skulle faktiskt ändå inte sagt nej till Ledin också om vi fick honom till rätt peng, för då har vi ytterligare en spelare som är bra att ha om vi ska gå långt. Emmerdahl och en klassback på det så skulle vi kunna hota om en plats upp med massor av flyt. Och självfallet att vi kan städa bort alla junior misstag

 • 22 oktober, 2017 kl. 18:16
  Permalänk

  Knappast ingenting efter vad man betalat för denna värvning

  Svar
  • 22 oktober, 2017 kl. 18:57
   Permalänk

   Vi får vänta och se.

   Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 18:59
  Permalänk

  Kul. Hoppas det gör skillnad. Suttit i helgen med en massa hockey freaks som jag. Utan att veta och utan all information var vi helt eniga. Löven måste ha ett fel någon stans. Alla skador år från år utan någon skillnad. Tränar laget fel ? Är spelarna för fysiskt klena.? Vore kul med en debatt och lite information från Fagerwall i ämnet. Ingen av oss trodde på att det beror på otur.

  Svar
 • 22 oktober, 2017 kl. 21:30
  Permalänk

  Bra värvning.
  Hur många HA lag har KHL spelare?
  Sen tror jag ändå inte det räcker hela vägen med vårat försvarsspel. Vi släpper så otroligt många klara rena målchanser så jag tycker inte vi ska klanka ner på Werner så mycket. Han har gjort det bra.
  Minst 1 till Pukka vill jag se

  Svar
 • 24 oktober, 2017 kl. 20:50
  Permalänk

  Vart tog Dennis Persson vägen från säsong 15/16

  Svar
  • 24 oktober, 2017 kl. 21:46
   Permalänk

   Opererade sig efter säsongen som inte slog väl ur tyvärr.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: