Björklöven utklassade AIK

Björklöven hade ikväll lekstuga i hemmamötet med AIK. Matchen slutade 8-1 efter periodsiffrorna 0-0, 5-0 och 3-1. I ärlighetens namn hade det kunnat bli tvåsiffrigt med tanke på de lägen Björklöven brände eller lekte bort.

Innan vi analyserar mer tar vi oss igenom våra målskyttar som i kväll var i tur och ordning: #13 Fredrik Andersson, #90 Alex Hutchings, #11 William Eriksson, #96 Pontus Andreassson, #26 Oliwer Larsen, #15 Tyler Vesel, #29 Alexander Wiklund och #77 David Lindqvist. Åtta olika målskyttar alltså, vilken styrka är inte det i ett lag?

Kvällens line up!

Målvakter:
35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:
12 Brian Cooper – 10 Gustav Bouramman
26 Oliver Larsen – 24 Ludvig Stenvall
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

Forwards:
91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 11 William Eriksson
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 79 Emil Lundberg
71 Oskar Stål-Lyrenäs, 21 Erik Rainersson

Saknades:
Alexander Hellström, Alexander Deilert, Zach Palmquist, Lucas Ericsson, Emil Norberg och Alexander Popovic.

Matchen som sådan?
Efter en rätt jämn förstaperiod satte Björklöven gasen i botten i den andra och efter att lagkapten Fredric Andersson bombat in 1-0 rann det på och 5-0 var nästan i underkant. Imponerande att laget sen kunde trumma på och sätta några kassar även i den tredje, något som inte alltid brukar vara så lätt efter den urladdning som det var i den andra.

Special teams?
Seriens bästa powerplay visade upp sig från sin bästa sida och 66,67 % och hela fyra mål igen. Två av dessa i spel fem mot tre där vi inte alltid varit så effektiva. Vi passade även på att sätta säsongen tredje mål i numerärt underläge. Vi höll också tätt i penaltykilling (PK) unde de tio minuter AIK hade i överläge under matchen.

Alexander Wiklund hade verkligen lindat klubban rätt denna kväll. Foto: Lucas Norlin

Mer statistik
Vi visade upp en grym effektivitet och det är inte ofta ni hittar 22,22 %. Otroligt starkt. Vi har också 36 skott på mål av 51 försök och det visar också hur påkopplade och fokuserade Björklöven var ikväll. Sen kan det förstås också ha att göra med att AIK mattades för varje mål som trillade in och då kanske man inte tar det där extra skäret som innebär ett skott i block istället för att leta sig fram till mål.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

  • Vara på från första nedsläpp och visa att A3 Arena är vår borg!
  • Målvaktsspelet och special teams, borde bli helt avgörande.
  • Fortsätta lita på systemet och bibehålla kreativitet som effektivitet.

Kvällens fråga?

Kan vi få både drygt publiksnittet (4 329 st.) i publik som minst 70% i tekningar för fenomenet #15 Tyler Vesel?

Hur blev det?
Ja, vi var verkligen med från första nedsläpp. Det var i och för sig AIK också och bjöd upp till dans i den första perioden. Sen vet vi hur det gick. Vi visade att A3 Arena ÄR vår borg.

Ja, 95,00 % vs 77,78 % säger allt om målvaktsmatchen. Knockoutseger för Cannata. 66,67 %-0 % i PP och 100 %-33,33 % i PK? Ja, även den matchen i KO till Björklöven.

Inte heller nyckel nr 3 fallerade denna kväll. Systemet och att bibehålla kreativitet som effektivitet var väl just det som fällde avgörandet ikväll. Vilken effektivitet. 22,22 % är grymt med tanke på åtta mål framåt. Vi kör vårt spel och vi såg kreativitet och det bland så det både skvätte och flöt över. Det var en rolig kväll i A3 Arena.

Kvällens fråga?
Kunde vi verkligen både drygt publiksnittet (4 329 st.) i publik som minst 70% i tekningar för fenomenet #15 Tyler Vesel? Nja, vi passerade ju snittet för länge sedan och 4 865 åskådare är riktigt bra. Sen att AIK är ett bottenlag gör liksom inget. De är klassiska och de drar folk, inte konstigare än så. Sen fick vi inte upp Vesel i 70 % i tekningar. Han hade en för hans mått mätt en beskedlig dag i tekningscirkeln och slutade vid 50 % (11/11), men då klev förstås lagkapten Fredric Andersson in och räddade dagen med fantastiska 80 % (12/3). Wow!

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?
Allt. Dels effektiviteten och attityden, men också viljan att göra nästa byte bättre än de förra och spela hela 60 minuter. Och sen Green Devils! Kom och kom igen!

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

#13 Fredric Andersson. Satte tonen med sitt enorma slagskott till 1-0, 80 % i tekningar och hyllad av tusentalet som stannade kvar och sjöng för honom.

#26 Oliwer Larsen. satte sitt första mål i Björklöven, svarade för ytterligare två assist och en rakt igenom gedigen insats. Klart bästa matchen i Björklöven.

#29 Alexander Wiklund. Gör alltid ett grymt jobb i PK och fick kröna detta med ett mål i spelformen. Hade också två assist och ett skott i ribban. Wiklund var het ikväll.

Vad har du själv för tankar om matchen och instämmer du i våra val av Björklöv? Hed du valt någon annan och vem och i så fall varför? Fältet som vanligt fritt..

***
Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: