Björklöven unika på alla sätt

 

Som ni vet var vi ju på träningen idag med syfte att göra ett antal intervjuer och så blev det ju också.

Dock pågick träningen längre än vi trott vilket innebar att vi hann se en hel del av träningen och jag känner att måste tycka till lite om tänket i special teams. I powerplay såväl som boxplay är ju normaltänket att man sätter ihop de vassaste man har i truppen för att ta vara på det numera livsviktiga tillfället som ett powerplay är. Nästan viktigare nu än förr då alla lag blivit så oerhört taktiskt skickliga i spel fem mot fem. Likaså är det med boxplay.

Först tar vi dagens kedjor:

Farley,Ottosson, Rainersson
Norberg, Karlsson, Jonsson
Johansson, Hage, Lindqvist
Granlund, F Andersson, Hutchings
Åström,Wikström

Det stora är väl att man har särat på Jonsson och Granlund så att vi nu har fyra jämna kedjor.

Backparen såg ut som följer:
Pukka, Stenqvist
Backman, Åkerström
J Andersson, Pavel
S Andersson, Berglin

Med andra ord som det typ sett ut de senaste fem matcherna.

Här är då de tre powerplayuppställningarna:

Backman, Åkerström, Farley, Ottosson, Karlsson
Pukka, Stenqvist, Granlund, F Andersson, Hutchings
S Andersson, J Andersson, Johansson, Hage, Lindqvist

Man låter Kim Karlsson ta Rainerssons plats i hans kedja.
Man låter S Andersson ta Niklas Pavels plats i det backparet. That´s it! Sen rullar vi.

Mer social lösning är så går knappast att uppbringa. Jag förstår inte alls tänket i det här? Varför ska man låta mer eller mindre hela laget spela PP? Så jäkla bra forwardsuppsättning har vi inte att vi har lyxen att köra sociala leken. Finns inget annat lag som använder mer än två uppställningar. Finns säkert dom som provat, men finns en tydlig logik varför det aldrig har fastnat någonstans. Och varför ska man nöta på Niklas Johansson och Mattias Granlund i PP, när deras yttersta kompetens är i boxplay? Har man tydliga roller i ett lag spelar man för det mesta inte i bägge spelformerna. Sen hänger det ju på vem som blir utvisad, men det är en annan sak.

Nä, så här hade laget användas om jag coachat:

PP1
Stenqvist, Backman, Karlsson, Ottosson, Farley

PP2
J Andersson, S Andersson, Hutchings, Hage, Lindqvist

BP1
Pukka, Pavel, Johansson, Granlund

BP
Utvilat backpar, Jonsson, F Andersson

Frågor på den?…eller tycker du annorlunda? Skriv en kommentar…

 

11 thoughts on “Björklöven unika på alla sätt

 • 15 september, 2017 kl. 22:34
  Permalänk

  Väldigt enkelt. Sök Fagervall och FRÅGA vad som är tanken i PP?

  Svar
  • 16 september, 2017 kl. 08:56
   Permalänk

   Fredrik Andersson så ju i intervjun att det är bra med tre enheter för då finns alltid någon som är het. Tyvärr anser väl jag att alla spelare inte är lämpade för spelformen hur het man än är.

   Svar
 • 15 september, 2017 kl. 22:48
  Permalänk

  Alldeles nyss slutade hockeypuls uppesittarkväll inför hockeyallsvenskan och deras rubrik på Björklöven gillar jag verkligen.

  ” SÄSONGEN NÄR BJÖRKLÖVEN SKA SLÅ UT” ?✌️

  Svar
  • 17 september, 2017 kl. 00:31
   Permalänk

   Du hörde inte fel typ ”SÄSONGEN NÄR BJÖRKLÖVEN SKA SLÅS UT!”? Gillar gänget kring Hockeypuls, men känner att de behöver min hjälp!

   Svar
 • 15 september, 2017 kl. 23:36
  Permalänk

  Kritiskt granskande är viktigt.
  Det betyder att man vill hjälpa till.
  Blir ju lätt att det anses som att man är negativ. Men i själva verket är det tvärtom.

  Nu späder jag väl på det negativa men som jag ser det är det ju bristerna man rättar till för att få det perfekta laget.

  Som du säger. Fel spelare på fel plats. Kim är en fantastisk spelare på denna nivå, alla tränare har försökt med Kim i PP och som Ytter. Kanske inga längre stunder, men det har inte fungerat. Mitt tips, lär Kim att passa oftare och skjuta mer, då kommer det lossna. Annars blir det fel. Och han är en center.

  Nu kan jag för lite om dom nya men ska en J18 axla en plats i första femman i ett lag som siktar mot toppen? Han kommer bli en fantastisk spelare men det kan bli för mycket press också.

  Gillar Fagervalls tänk men man måste skynda långsamt med talanger. Dom behöver tid för att smälta saker.

  Vad jag inte heller får in i mitt trånga huvud, är varför Ottosson spelas som center, när han var ännu mer grym på kanten. Och varför Piteås Gretsky spelas som vinge, när han var bättre som center?

  Finns väl mer än så men vi nöjer oss med det i dag. Otroligt arbete ni lägger ned och kul att Björklöven bjuder till lite med priser. Tycker gott dom kan bjuda er på årskort också.
  Även om man tycker om Björklöven så måste man erkänna att dom saknar lite ödmjukhet, i brist på bättre ord, även om alla personer i Björklöven verkar vara ödmjuk.
  Synd där på Grönis, kan jag tänka ibland. Vilka jävla spelare han skaffade med en nästintill förbrukad budget.
  Behöver jag ens nämna spelarnamnen?

  Trevlig helg!

  Svar
  • 17 september, 2017 kl. 00:29
   Permalänk

   Nä, eventuell kritik hoppas jag inte ses som kritik och därför försöker vi också bemöta en med våra lösningar. Rätt eller fel, men att kasta bilbatterier på akvarium är inte vår stil.

   När det gäller Kim är den svårt. Fruktansvärt skicklig kille med puck i alla lägen, men det resulterar inte i poäng. Kanske är hans nya position i PP högt i slottet det som förlöser honom? Han vet vad han borde göra, vi har pratat om det med honom dvs att skjuta mer, men…vi är inte hans coacher…Vi älskar Kongo hur som…

   Vi älskar klubben och skriver av brinnande lust sen 12 säsonger. Det du säger i ”Otroligt arbete ni lägger ned och kul att Björklöven bjuder till lite med priser. Tycker gott dom kan bjuda er på årskort också.” Vi har ett förhållandevis bra samarbete med Björklöven när det gäller priser till våra tävlingar och att vi köper våra egna årskort är pga att det är det enda sättet för oss likt alla andra åskådare och fans att se laget i vårat hjärta. Att vi sen lägger x antal timmar per dygn för att ge er info om klubben ser vi väl som en bonus. Vi gillar att skriva, men är det egentligen sunt när man väljer en helg i Sundsvall under SCA cupen istället en kärleksweekend i typ Barcelona? Att vi sen skulle kunna lägga ned detta och i runda slängar tjäna 1 500 oavlönade timmar per säsong är en annan sak. Det lär inte hända.. i år i alla fall.

   Svar
 • 16 september, 2017 kl. 00:29
  Permalänk

  Tja Skulle jag få leka Fagervall för en stund så skulle jag spela med 2 pp uppställningar :

  PP1 ( Ge PP1 chansen att starta varje pp, å låt dom vara på isen minst 1 min innan pp2 får chansen.)

  Stenqvist ensam back
  Hutchings – F. Andersson
  Farley – Murphy.

  J.Stenqvist som Point, F. Andersson högersidan ovanför tekningscirkeln å Hutchings på vänstersidan. Farley & Murphy på varsin kant som både rör sig längs sargen å in mot kassen.. Beroende på vilken sida pucken är på. (som ett paraply i uppställningen å mycket crash the net).

  PP2:
  Ottosson- Karlsson – Lindqvist
  Åkerström – Messy

  Messy står framför mål, Åkerström ensam på backen. I denna pp uppställning är det mer oklart så det är 3 puckkära gossar. Så det lär bli mycket hålla i puck å passa korta pass å få skott.

  BP1 (ska vara inne å döda minst halva kanske till å med 2/3delar av ett Boxplay

  Johansson – Granlund
  Pukka – Backman

  BP2 (Som ska avlasta BP1..Med korta byten)
  Messy – Norberg
  Pavel – Emmerdal (när han är spelklar) å fram till dess. S.Andersson. Skulle velat ha en stabilare back där fram till Emmerdal är tillbaka men ingen av de övriga håller måttet å det gör väl inte Stefan heller men rutinen fick gå före ungdomlighet..

  Detta blev ett långt inlägg på en självklar dela av spelet. Man kan inte bedriva Social verksamhet när det gäller speltid på sådan här nivå. Bara dom bästa spelarna ska spela PP. Å likadant gäller det när man spelar BP.

  Tack för en bra blogg!

  Svar
  • 17 september, 2017 kl. 00:08
   Permalänk

   Gillar ditt tänk, Deven. I mitt tänk utgick jag utifrån vad vi har idag dvs utan Murphy och Emmerdahl. Idag verkar de ändrat Kims utgångsposition högt i slottet där Farley och Ottosson styr mer med snabba pass och det gillar jag. Kim har ett snabbt skott och kan via kroppsfinter ta sig förbi centralt täck. Tanken att lyfta in Messy på kassen är fullt logiskt då han alla dagar iveckan är ett bättre alternativ än både Granlund framför mål och Pukka i en roll i slottet.’
   Tack för berömmet. Det sporrar!…och tack för kommentaren, lixom dito.

   Svar
 • 16 september, 2017 kl. 07:09
  Permalänk

  Riktigt illa av Fagervall. Kedjorna ser oxå skit ut. Måste sätta ihop de bästa å låta skiten harva i 4e

  Svar
  • 17 september, 2017 kl. 00:00
   Permalänk

   Känns tufft att benämna delar av truppen som skit. De är våra bröder som ska styra skeppet i hamn. Sen ska de ha olika roller och alla göra sin roll med perfektion. då når vi framgång. Sen tycker tydligen både jag och du att kedjorna ska formeras på ett annat sätt, men det är en annat sak.

   Svar
 • 17 september, 2017 kl. 08:35
  Permalänk

  Ni har bra åsikter och en lagom portion kritik mot Björklöven – bra!

  Min reflektioner av försäsongen:

  F Andersson – upp till bevis, dags att det börjar synas om killen bidrar.

  Hutch – hmmmmm….

  Åkerström – mycket bambi. Kan bli enkelt för motståndar fw’s att gå runt honom.

  Pukka: Stabilitet men saknar topptempo. Dock behövs det sällan i HA och han är klass.

  Pavel: varit en av de mest tongivande under försäsongen. Skall bli intressant att se hur Fagge kan utveckla honom, potentiell shl-klass.

  Werner: killen håller och är dessutom på väg mot klass!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: