Björklöven söker, men hur?

Björklöven söker till slut förstärkning och alla vi som någon gång spelat Championship Manager vet hur spännande det är, att förhandla och värva och försöka få tid just den spelaren som gör skillnaden för klubben.

Björklöven har i mina ögon alldeles för sent, men i alla fall i tillräcklig tid innan tåget helt lämnat perrongen börjat inse att offensiven måste stärkas upp, via diverse artiklar i media och utsända tiggarbrev. Hade man lyssnat på precis nästan alla tyckare runt laget hade man redan under sommarträningen, allra senast efter omgång åtta insett vart problemet låg. Nu står vi i omgång 37 och nu har Björklöven insett vad som saknas i årets trupp. VD Anders Blomberg uttalade följande i ett inlägg på Björklövens hemsida:

– Vi har haft flera seriösa förslag ute senaste veckorna, vissa har tackat nej direkt, andra har av olika anledningar gått till andra klubbar och några har vi inte varit i närheten rent ekonomiskt. Det finns fortfarande ett antal krokar ute med konkreta förslag men det är tyvärr omöjligt att spekulera i hur nära vi är att gå i mål.

Att det låter så här tror jag beror på flera faktorer. En faktor är, som vi fick förklarad för oss av fd sportchef Fredrik Grönberg och det Blomberg säger ”
vissa har tackat nej direkt ”. Bara för att vi ligger så jäkla långt norrut så är det nej redan innan du ens får lägga fram ett kontraktsförslag. Riktigt svårt att få bra spelare hit upp. ” ..andra har av olika anledningar gått till andra klubbar ”. Bygger förmodligen på samma tänk, men här har du ändå kunnat gå lite längre i förhandlingen. Ska du nypa dessa måste du överbetala och vem vill ge en spelare upp åt 40 000 kr extra i månaden för att få hit den? ” ..några har vi inte varit i närheten rent ekonomiskt. ” Samma här, men där tog det stopp redan innan förhandlingen. Fortfarande några krokar ute, men vem tror att dessa agerar annorlunda?

Sen tror jag att en viktig aspekt är Björklövens självbild. Både klubb och fans tror att vi fortfarande är den storklubb vi en gång var och med klubbens mål om SHL så siktar vi på färdiga spelare i den kalibern. Frågan jag ställer mig är, vem av er tror ärligt att en spelare som har SHL kvalitet väljer en klubb som för sex säsonger sedan spelade i HockeyEttan och som bäst nått en femteplats de senaste säsongerna? Vi kanske siktar på för ”bra” spelare när guldkorn som kan blomma går oss förbi? Vi kanske inte ska söka rejects i SHL-klubbarna utan våga chansa på lite mer men dokumenterade målskyttar? Hade kanske inte varit så dumt att satsa på Mingoia och Crandell istället för att ta överblivet från SHL? Vi kanske ska sänka vår svansföring och bli ödmjuk inför uppgiften?

Sen är uppgiften inte lätt och det är också tränare/sportchef Joakim Fagervall inne på i en intervju med Hockeynews där han säger
det finns en anledning till att spelare inte är lediga och det finns en anledning till att spelare är lediga. Spelarna på den extremt smala marknaden som just nu finns är lediga för att de antingen inte spelat i år eller släppt av en klubb. Ni kan ju fundera varför det inte fungerade där och varför det ska fungera hos oss. Sen förstår jag honom när han säger -vi vill inte göra något bara för görandets skull (läs värva). Med de senaste supporterlirarna i minne, så har man förstås pressen att göra rätt.

När man spelade Championship Manager kunde man när det gick åt pipan vaktmästaravstänga spelet och sen börja om och radera den senaste värvningen. Det kan inte Joakim Fagervall. Därför avundas jag honom inte, men hoppas innerligt att han hittar rätt, för det behövs. Tåget har startat och vi har inte ens hunnit fälla ihop resväskan.

4 thoughts on “Björklöven söker, men hur?

 • 18 januari, 2019 kl. 13:17
  Permalänk

  Frågan är också om det blir extra svårt utifrån kontraktslängd då, i skrivande stund, Lövens säsong slutar efter grundspelet. Spelare som är intressanta gissar jag vill ha så lång säsong som möjligt och som det är nu så spelar löven 15 matcher till innan säsongen är över.
  En annan aspekt är ju att det brukar ta en faslig tid för transatlanter att blir tillgängliga för spel (arbetstillstånd) så det är väl snart helt uteslutet att söka ”over there”.

  Vad tror du? Väntar vi in PK (om han är klar dvs) som direkt kommer med nyförvärv?

  Tror att vi får det lag vi har resten av säsongen och får hoppas att forwards gör mer än ett mål var femte match…

  Svar
 • 18 januari, 2019 kl. 16:22
  Permalänk

  varför inte göra tränaren till sportchef och se till att fixa en tränare som medför förändring i spelet.

  Svar
 • 18 januari, 2019 kl. 22:08
  Permalänk

  Helt rätt G. Den hockey Fagerwall predikat både innan och under serien räcker inte. Här tiden gått ifrån dögrävar hockeyn kanske. Vi jobbar stenhårt varje match?? Kolla back besättningen. Stenhårt finns inte. Skönspel och överdriven tro på egen kompetens heller. Vågar Fagerwall inte bänka lånet från SHL eller får han inte??

  Svar
 • 19 januari, 2019 kl. 15:54
  Permalänk

  Austin faurle i Luleå då ?!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: