Björklöven mosade Södertälje!

Björklöven besegrade ikväll Södertälje med 6-1 på bortaplan i Scaniarinken…eller besegrade? Man mosade ihop kringlan till en form som man undrar om de tar sig ur?

Innan vi analyserar mer tar vi oss igenom våra målskyttar som i kväll var i tur och ordning: #91 Justin Crandall, #13 Fredric Andersson, #15 Tyler Vesel, #77 David Lindqvist, #11 William Eriksson och #71 Oscar Stål Lyrenäs.

Kvällens line up!

Målvakter:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

Backar:

26 Oliver Larsen – 12 Brian Cooper 22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall 52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell

Forwards:

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

11 William Eriksson – 96 Pontus Andreasson – 77 David Lindquist

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

70 David Eriksson

Saknas:
Alexander Deilert (åter till veckan), Alexander Hellström, Lukas Ericsson och Emil Lundberg , alla skadade.

Matchen som sådan?
Björklöven rivstartade ju och 2-0 efter en period var ju i direkt underkant och ett sånt läge som man kände som åskådare att får SSK ett mål kan de vända den här matchen. Så luttrad är man fortfarande som lövenfan. Det skulle ju nu inte ske, även om vi kom ut lite på hälarna i den andra perioden och SSK kunde reducera och få lite vind i seglet en stund. När så nyförvärvet Tyler Vesel, i en tredje periodens inledning skulle göra mål i sin debut var det liksom inget snack. Resten av perioden var en ren uppvisning och slutresultatet 6-1 spelglade matchen väldigt bra. Kul att se att spelare ur alla fyra kedjor fick göra mål. Sånt stärker ett lag.

Special teams?
Vi drog inte på oss speciellt många utvisningar, så lite surt att SSK kunde sätta en av två PP-lägen, där vårt PK så slutade på 50 %. Vårt PP slutade på 33,33 % efter mål på två av sex tillfällen.

Mer statistik
Vår effektivitet var bra ikväll, 14,63 % vinner man de flesta matcherna på. Tyvärr är statistiken från Scaniarinken lite bristfällig, men vi vann de å bespottade tekningarna med 36-27 och nye Tyler Vesel som ryktas vunnit tolv av tolv tekningar på sin första träning med laget vann ikväll hela 68.75 % av tekningarna. Lägg därtill Fredric Andersson med 63,16 % och Kristoffer Söder med 56,25 %. Då kan vi ta att Pontus Andreasson hade 36,36 %.

Kenttäs sms:
Blev inget sms ikväll, men väl en glad nick utanför omklädningsrummet när han förstås var i telefon. Lugn, hans snackade svenska så ingen ny spelare på G.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut starkt direkt och visa att första 35 min senast mot Västervik var en engångsgrej.
 • Ett fortsatt suveränt målvaktsspel kombinerat med special teams så otroligt värdefullt.
 • 2-0 på Hovet mot AIK var en klockren bortamatch, gärna nåt likande i kväll mot SSK i Scaniarinken.

Matchens frågetecken?

Kommer duon #77 Lindquist och #96 Andreasson kunna skapa magi tillsammans, eller bör de kanske gå i varsin lina?

Hur blev det?
Vi verkligen ut starkt och visade vilken av lagens om är serieledare. 0-2 och 7-19 i skott var inget annat än en styrkedemonstration. När det gäller målvaktsspelet så visade ett sönderslaget plexiglas men som vann målvaktsmatchen. Även om vi statistiskt förlorade special teams fanns det helt klart intentioner att Tyler Vesels inträde kommer att ge frukt framöver. Om 0-2 på Hovet var klockren så kvalar den här in på samma rad och inte ovan.

Kvällens frågetecken rätades ut till ett utropstecken. Firma David Lindqvist/Pontus Andreasson ihop med William Eriksson såg oförskämt bra ut. Kemin satt direkt. Totalt levererade de sex poäng ihop ikväll.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?
Mycket. Dels inledningen, men även hur man tog sig samman när SSK kom in i matchen i den andra perioden. Sen kemin i de nya kedjorna. Bäva månne Almtuna.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

#15 Tyler Vesel. Kanske populistiskt val, men att i debuten i Europa, på stor rink vinna 68.75 % av tekningarna, göra mål och visa upp detta spel är värt tre loggor.

#96 Pontus Andreasson. Tre assist och stort spel matchen igenom. Hans puckbehandling är ibland värt hela entrépengen.

#XX

#5 Hardy Häman Aktell. Inne på fyra mål framåt, fortsätter visa upp ett stabilt backspel, både med puck och kring den egna kassen.

Vad har du själv för tankar om matchen och instämmer du i våra val av Björklöv? Hed du valt någon annan och vem och i så fall varför? Fältet som vanligt fritt..

***

På söndag är det på´t igen då vi gästar Plåtskulet och Almtuna, så är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter är det kanske lika bra att börja bygga systemet nu? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Björklöven mosade Södertälje!

 • 19 oktober, 2019 kl. 11:17
  Permalänk

  Vesel såg riktigt vass ut för att vara första matchen och det finns säkert mer att hämta där, grymt.
  Så Tambelinis första match med Modo i onsdags och jämför man Tyler och honom så såg Tambelini ut som en korplirare. Återigen en bra scouting av ”jesus”, bra jobbat !

  Djäklar vad kul det är med hockey just nu !

  Alla till ladan på onsdag !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: