Björklöven kan prisas!

Björklövens kampanj De rätta färgerna har i benhård konkurrens från Sveriges främsta PR-byråer nominerats i kategorin ”Non-profit” i årets Spinn-gala, där Sveriges bästa PR-insatser hyllas.– Jag är otroligt glad för nomineringen, den visar att vi håller absolut högsta klass i vårt PR arbete och att vi ligger i framkant när det gäller vårt varumärkesarbete. Det här är hela föreningens framgång, säger Joakim Gustafsson, vd på Björklöven, till klubbens hemsida.

Vidare säger Olov Hjärtström Baudin, kundansvarig och byråledare på Punkt PR, som tagit fram kampanjen i samarbete med Björklöven. – Jag måste passa på att hylla både Björklövens ledning och styrelse för deras stenhårda tro på varumärkesbygget, på kampanjidén och för deras sätt att omsätta De rätta färgerna i praktiken. Jag hoppas att alla gröngula fans kan känna stolthet i dag.

Priset delas ut på Berns i Stockholm den 24 november. – Vi går för vinst, som alltid, avslutar Joakim Gustafsson till hemsidan. Läs hela artikeln genom att klicka på nedanstående bild.

rätta färgerna

 

 

9 thoughts on “Björklöven kan prisas!

 • 26 oktober, 2016 kl. 21:15
  Permalänk

  Att läsa en artikel om att föreningen skall få pris för sitt varumärkesbyggande blir en aningen skamfilat när man har studerat ungdoms- och juniorsidan på nära håll under några års tid.

  Fokus och kritik bör istället riktas mot ledningens och föreningens sätt att med ”de rätta färgerna” istället börja hantera sin ungdomsorganisation med hårdare nypor. De ”rätta färgerna” blir som med allt annat ännu en pappersprodukt om det inte sker några förändringar som utlovats nere på golvet bland föreningens medlemmar, föräldrar och ungdomsspelare. Föreningen blir inte trovärdig förrän man tagit itu med sina verkliga problem.
  Kritiker menar t o m med rätta visar det sig att ingenting har skett, det är vid kontroll exakt samma personer som är kvar och de sportsliga målen och kraven är närmast obefintliga.

  Uttalandet från Fagervall ”Ingen spelare skall behöva lämna föreningen på grund av att de inte får träna så mycket som de vill. Vi skall träna lika mycket eller mer än Skellefteå, Luleå och Modo” stämmer inte.
  Hittills har alltså ingenting hänt på denna fronten, måhända delvis pga isproblemen i T3-center men det motiverar inte den totala passiviteten. Vilka krav ställer t ex föreningen på sin heltidsanställda ungdomsansvarige Lars Stenmark? En ungdomsansvarig som vid en kontroll hittills inte har gjort några förändringar i den mycket hårt kritiserade ungdomsorganisationen. Tvärtom har han valt att inte stimulera någon enda spelare trots ett tydligt uttalat och påvisat behov. Varför har då klubben en ansvarig heltidsavlönad konsulent om vederbörande istället för att stimulera och utveckla snarare är med och avvecklar sina egna spelare? Det torde vara mycket lönsammare att satsa dessa pengar på något annat än en person som inte ens förstått sin arbetsuppgift som utvecklingsansvarig i föreningen. Ställ krav på att tränare vill utmana inte stagnera!
  Samtliga spelare som någon gång har påvisat någon form av talang har ju redan kontakt med andra klubbar i vårt närområde, men ingenting sker från klubbens egen ansvariga, det är riktigt dåligt hanterat av en heltidsanställd konsulent och en allvarlig kritik som också bör uppmärksammas och granskas. Detta påverkar föreningen negativt på många plan. Ingen törs stanna kvar och satsa sin hockeykarriär i en klubb med låga ambitioner. Några förslag till åtgärder för att föreningen skall klara sina sportsliga mål kan tex se ut på följande sätt.
  Utvärdera ungdomsansvarig Lars Stenmark. Ta bort tjänsten helt eller tillsätt någon annan person som verkligen vill, förstår och kan stimulera sin organisation och utveckla spelare och tränare. Utse en huvudtränare för U13-U15 (T3 ungdom) och en huvudtränare för U9-U12 (Nolia ungdom) men ingen pappa. Låt tränarna vandra mellan lagen och utvärdera spelare och pappatränare. Låt spelare träna över åldersgränserna på sportsliga grunder. Föreningen får med ett sånt arbetssätt en överblick över samtliga av sina spelare och Jesper Jäger får en bra utvärdering av vad som behöver värvas in till U16-elit och uppåt i juniorlagen. Presentera den moderna organisationen för sponsorerna och begär in resurser från dessa då de på en sådan information kommer att förstå att det är billigt att behålla de egna talangerna för att kunna spela upp juniorlaget till J20-elit och sedan fylla på underifrån i U16 och J18 med de yngre talangerna. Behåller man talanger lockar man också talanger. Likaså att en förening säljer fler biljetter på att spela med egna gallerprodukter i A-laget. Locka till föreningen riktigt bra J18-20-elitspelare genom att ge dem bra träningsmöjligheter i tex A-laget, det är ett billigt sätt att ge stimulans istället för pengar. Starta förslagsvis även en övergripande utvecklingsgrupp för föreningen, bjud in Virus, Nevalainen, Slettwoll och andra duktiga externa organisationsresurser som finns i klubbens närhet och som blir ett avgörande stöd för alla som arbetar i organisationen att kunna nyttja, dessa personer ställer säkert upp om detta är på riktigt och inget snackande och utan en ny era av svågerpolitik som måste bort från föreningen nu.
  Rensa också ut alla omotiverade pappatränare från ungdomslagen med söner som inte vill eller orka träna som man skall. Det kostar på tok för mycket för föreningen att ”tappa” en hel ålderskull likt som nu i -00 med dåliga resultat och som nu öppet sker i -04. Det är också mycket viktigt att lära in rätt beteenden tidigt för grabbarna i ungdomsåldern annars måste juniortränaren börja med att jobba bort alla felbeteenden senare. Ställ sedan upp sportsliga mål för uppflytt av spelare och tränare, ställ krav på rätt utbildning och leverans av resultat redan från U11 då får ni också målmedvetna ledare som känner att de kan och vill satsa sin egna fritid. Barnen älskar att träna och tävla och det är inte deras fel att de har haft oturen att få lågmotiverade tränare.

  \ Föreningsobservatör

  Svar
 • 27 oktober, 2016 kl. 01:24
  Permalänk

  Björklöven 2016-2017 måste identifiera och hantera sina intressekonflikter en gång för alla. Varje år händer samma sak i ungdoms- och juniorlagen i varierande omfattning. En hockeyallsvensk elitförening i norrlands huvudstad 2016-2017 som satsar mot SHL 2019 har varken råd eller tid att lägga på att ha föräldratränare eller lagledare som favoriserar sina egna söner på bekostnad av klubbens övriga spelare.. Bättre att då satsa ungdomsansvarigs heltidslön på huvudtränare likt förslaget från Lasse. Likaså har inte föreningen råd med att tappa bort alla sina talanger år ut och år in eftersom föreningen istället kan få stor användning av dem i sin utbildning av andra och sedan också t o m betalt för dessa om de ändå väljer att byta klubb. Skellefteå har räknat ut detta och räknat ut att om de så bara får upp 1 spelare per ålderskull till ett representationslag så bekostar detta hela ungdomsverksamheten. Om sedan ungdomsansvarig i Björklöven ändå, trots att han känner till problemen som verkar utbredda ändå väljer att passivt inte agera i sin tjänsteutövning och yttersta ansvar för att komma tillrätta med problemen så begår han ett tjänstefel i sin roll och bör snarast entledigas. Likaså bör denna information snarast förmedlas till Fagervall, Jäger, Vd och sedermera styrelsen.
  SHL 2050?

  Svar
 • 28 oktober, 2016 kl. 22:59
  Permalänk

  Varumärkesbyggande handlar om att bygga förtroende och skapa en tydlig känsla av kvalitet och en strävan efter att hela tiden utveckla och vilja utvecklas och bli bättre och bättre. En vilja om exakt proffessionalism i allt. Ett engagemang av rätt anledningar. Eftersom Björklöven är en idrottsförening som finansieras av dess medlemmar, barn och föräldrar så är det desto mindre begripligt att nu behöva konstatera att allt verkligen är det exakt motsatta vad gäller junior och ungdom. Björklöven ungdom är en ej kvalitetssäkrad organisation med en heltidsanställd ansvarig som inte är i närheten av att klara sitt arbete. En heltidsavlönad person som inte ens klarar av enklast möjliga beslut och detta trots att samma person helt saknar uppgifter i juniorlagen. En person vars engagemang måste graderas ligga på en absolut bottennivå och med ett konstaterat kunnande om hur man utvecklar individer i ishockey som verkligen pekar i rakt motsatt riktning mot vad alla professionella personer, förbund och framgångsrika klubbar söker uppnå med sin utbildning och sina verksamheter. Skulle nog vilja gå så pass långt kritiken mot ungdom att föreningen är i så pass dåligt skick att t o m Fagervall kommer att få svårt att vända på detta. Det är en absolut kris som väntar precis bakom hörnet och frågan är bara när och vad som kommer att utlösa den, när som helst.
  Den flykt av spelare och ledare som vi tidigare har sett är bara en bråkdel av vad som kommer att ske då alla talanger födda -01 osv kommer att börja lämna klubben eftersom det helt saknas styrning och resurser. U16-J20 kommer att sakna spelare eftersom ingen har tillåtits individuell utveckling och hela ålderskullar har slarvats bort pga felaktig och bristfällig utbildning med alldeles för låga krav på tränarens insatser. Eftersom ingen av föreningens nuvarande yngre talanger tillåts någon stimulans överhuvudtaget och därmed går miste om sin rättmätiga individuella utveckling så börjar nu dessa också organisera sig utanför Björklövens verksamhet och har redan byggt upp en helt annan kvalitativ organisation med starka personer och kunniga människor och som är ett mycket attraktivt alternativ till föreningens blockerande attityd och verksamhet. Så, vem i föreningen med ”de rätta färgerna” garanterar att samtliga inkompetenta personer lyfts bort från sina tjänster innan det är för sent?
  Först när detta har skett så kan man som förening börja prata om att ens vilja vinna priser utanför den gängse verksamheten, detta priset och motiveringen är bristfällig och går stick i stäv mot vad som faktiskt sker i den dagliga ungdoms- och juniorverksamheten.

  Svar
 • 29 oktober, 2016 kl. 23:43
  Permalänk

  Kom igeb Fagervall och visa att vi kan lita på dig och det du säjer! Ge Stenmark fossingen så slipper vi bromsklossar

  Svar
 • 30 oktober, 2016 kl. 00:59
  Permalänk

  Vem fan R Lssse Stenmsrk, osynlig å ksss tränare?

  Svar
 • 31 oktober, 2016 kl. 01:09
  Permalänk

  Fagge! Ta tag i ungdom direkt innan det brakar loss ett helvete! Alla talanger på väg bort eftersom Stebmarkk bromsar alla tränare å spelare

  Svar
 • 1 november, 2016 kl. 01:58
  Permalänk

  Björklöven behöver lära sig att utan en väl fungerande ungdom och juniorverksamhet så blir det aldrig något spel i SHL. När man läser dessa berättelser så förstår man att det är riktigt illa ställt med att vara just en förening som samarbetar. Byt ut ungdomsansvarig som inte verkar förstå sin tjänst. Det måste vara tillåtet att spela och träna uppåt och nedåt i en ungdomsorganisation och förstår ansvarig inte det måste han sluta. Fagervall behöver agera

  Svar
 • 1 november, 2016 kl. 18:41
  Permalänk

  Ge priset till LarsStenmark med egen son i Teg Sonen spelar hitodit i annan förening men pappa blockar alla andras barn inomLöven? Snacka om visa sina rätta färger hahahaden som gräver en grop för andra kommer att..

  Svar
 • 2 november, 2016 kl. 01:15
  Permalänk

  Idrott skall vara roligt och inkluderande i ungdomslag och i första hand främja ett livslångt idrottande. Bredd och elit måste därför gå hand i hand och Björklöven förklara för föräldrar att de är elitföreningen i Umeå och Teg är breddföreningen. Om Björklöven väljer att inte göra detta så kommer alla ungdomslagen att vara oförberedda och för långt efter i sin utveckling för att få fram annat än just breddspelare och det håller inte för en förening som kandiderar för SHL och vill upp i J20-elit. Alla talanger flyr då också föreningen eftersom de inte får sin utmaning. Enkelt att lösa för den som förstår sig på organisation och utveckling av individer i lagidrott. Björklöven har personer med kunskap för detta men de har inte ännu förstått problemen i föreningen eftersom de lyssnar på de personer som måste bort från föreningen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: