Björklöven inspirerar

Tror inte jag är fel ute med att Björklöven var det första lag som började sälja fiktiva biljetter till matcher som inte kunnat spelas pga. Corona-pandemin. Idén bakom låg Emanuel Forslund som på Twitter kläckte idén med Fyll hallen.

Resten är Historia. Modo Hockey, Luleå HF, Södertälje SK, AIK och nu även Umeå IK Ungdom är ett antal lag som följt efter. Om den sen bara rört sporten, men Björklövens initiativ har nu även smittat av sig till musikens värld.

Ölänningen Pelle Aldestam tagit nämligen tagit initiativet till ”Support Your Artist” och idén fick han när han såg att Björklöven sålde 30 000 biljetter till en match som ju aldrig spelades.

För Barometern berättar han. – Jag tänkte att en liknande solidaritet finns i musikvärlden. Men vi vill ge något tillbaka som tack för hjälpen, så vi hoppas på att sälja tröjor, mössor och muggar istället för biljetter.

Lars Winnerbäck, Loreen, Darin, Melissa Horn, Thomas Di Leva, Satan Takes a Holiday, Bob Hund och Linda Bengtzing är bara ett axplock av alla som anslutit. Fler hittar du HÄR.

– Vi har redan med 200 artister med, flera av de största vi har. Förhoppningen är att ytterligare 200 ansluter inom kort. Det är med en glädjetår i ögat man kan konstatera att det finns stor solidaritet i artist-Sverige. Målsättningen är initialt satt till att samla in 25 miljoner kronor.

Det måste väl glädja Emanuel Forslund, som även han är en musiker?

Läs hela artikeln HÄR. Vill du stödja en artist går du in HÄR.

One thought on “Björklöven inspirerar

  • 13 april, 2020 kl. 08:20
    Permalänk

    Nope. Modo var före och lanserade sina soffbiljetter via Modo Channel men under samma dag.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: