Björklöven i backspegeln

Man har sett många videon på tuben med Björklöveninslag, men den här har missat mig trots att den lades ut under tiden då vi fortfarande firade återkomsten till hockeyallsvenskan.

Lite kul (eller märkligt?) att Arne Hägerfors säger att Ulf Dahlén inte behövt jobba särskilt länge för guldet utan bara kommer rakt in och tar guldet direkt, trots att det sker i slutet av sin andra säsong. På den tiden var det väldigt kort tid i en klubb. Inte alls som idag.

Än idag önskar man att man varit en fluga på väggen under det där mötet på ett hotell i Borlänge.

Hoppas att Uffe får rätt i det han säger efter 3:26.

 

 

 

 

Det för en ju vidare till denna video med Peter Sundström som många avsett betytt mest för förvandlingen som Björklöven svarade för den säsongen.

Skönt att Peter graderar SM-guldet med Löven högre än de två i Malmö. Inte konstigt men härligt!

Lite intressant är det ju hur Calle Johansson i slutet av videon beskriver kraven från Umeåpubliken på laget som fanns redan då. De existerar ju även idag. Ett Lövenfan är sällan helnöjt. Sen nuter man ju i fulla drag när Calle förklarar att han har Löven närmast hjärtat av alla svenska lag!!

Avslutar med videons skönaste citat när Virus Lindberg tog laget till final -82, var borta i fem år och sen kom tillbaka och tog guldet och sa på baketten

Va fan har ni gjort i fem år?!

One thought on “Björklöven i backspegeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: