Björklöven 50 år, 6/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma de sex personer som finns på Björklövens Wall of fame.

Vi tar dem i tur och ordning:

 1. Lars-Göran Jernberg
 2. Torbjörn Svanberg
 3. Olle Rydfjäll
 4. Rolf Norgren
 5. Mikael Holmberg
 6. Lennart Grefve

Alla dessa otroliga hjältar på olika sätt och vid olika tidpunkter, Olle lyfte vi häromdagen i vårt andra inlägg i denna serie, känns ändå omöjligt att inte nämna speaker-Tobba i detta sammanhang.

P4 Västerbotten uppmärksammade honom HÄR efter bl.a. de drygt 1 500 matcherna och de 50 åren i Lövens bås.

Jag kommer aldrig någonsin glömma när Tobba vädjade till ståplats H att dra sig in mot mitten inför matcherna, eller när han meddelade att en motståndare utvisats två min för hakning ..och DESSUTOM 10 MINUTER FÖR OSPOSRTSLIGT UPPTRÄDANDE med ett rejält tryck i rösten och sällan skådad inlevelse.

HÄR förresten en intervju med Bingo-Micke som sajten Löven4Ever gjorde redan 2013 i vår ambition att lyfta olika gröngula hjältar.

Det här var vårt sjätte inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just dessa sex personer som finns på Wall of fame.. fältet som vanligt rätt fritt.

One thought on “Björklöven 50 år, 6/50

 • 20 maj, 2020 kl. 16:33
  Permalänk

  Skulle tro att den som dom flesta ”normala” Umeåbor har en relation till och förknippar med Löven är outstanding ”Bingo Micke” men vi som inte är lika normala Umeåbor ( =Löven fanatiker ) i alla fall vi som varit med ett tag minns väl speaker Tobbas klassiska ”ta steg in mot mitten” det är många som vill in. Själv har jag haft lite att göra med ”Jernan” som definitivt var en lövenprofil och som gjorde ett grymt jobb under många år i Löven. Sedan en som inte finns med på wall of fame men som med sina 22 säsonger som matris i A-laget förtjänar en plats på väggen det är Curre Dahlgren. Han var också på många sätt en stor lövenprofil under många år.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: