Björklöven 50 år, 48/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula underbara jubilar. Det har varit 50 år mycket bra år, många fina minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort fina saker, ofta utan egen ekonomisk vinning. Så var det med webbradion.

1999 började Björklöven sända sina matcher via sin webbradio och det var den enda live-kontakten man då hade med en bortamatch. För er sprungna ur dagens tidvarv kan detta låta märkligt, men faktum är att Björklövens webbsändningar då var de första livesändningarna i den dåvarande toppishockeyn. Björklöven spelade i andraligan (Aka Allsvenskan) och inte ens ett Elitserielag kunde bjuda sina fans på samma service. Björklöven var här föregångare i svensk ishockey på samma sätt som man började sälja souvenirer under första hälften av 70-talet. Ni har väl sett stopptid?

Visst, många har väl växt upp med att man kunde lyssna på radiosporten och deras måljingel där man hoppades att nästa klipp skulle beröra Björklövens bortamatch eller i bästa fall en kort livekommentar, men mest fick man förlita sig på VK-telenytt (090-118700) där en mekanisk röst berättade resultaten eller text-tv. Här blev webbradion ett forum att samlas kring, en livlina och vattenhål för dåvarande fans, men inget som fans idag ens kan förnimmas att en sån tid funnit, men vi som minns gör det med stor vördnad och ännu större värme.

Bakom Webbradion stod Niclas Bornefjord, Adam Savonen och Jonas Nilsson.

I de inledande 66 sekunderna av detta klipp kan ni får en känsla hur det var att följa webbradion. Kvalitativt nära lika med noll, diskant så det skrek nästan mer än Bornefjord, men känsla och inlevelse lika med 100! Ge mig Radiosportens Lasse Granqvist och han kammar noll i grenen.

Det finns många anekdoter och minnen från dessa webbsändningar och det kommer vi återkomma till. Idag ställer vi dock frågan, vad är era minnen från dessa webbsändningar? Skriv en kommentar..

One thought on “Björklöven 50 år, 48/50

  • 1 juli, 2020 kl. 13:40
    Permalänk

    Niklas mål vrål man satt med hörlurar på man blev nästan döv men jag saknar den tiden

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: