Björklöven 50 år, 46/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker. Nu börjar vi verkligen närma oss slutet i denna artikelserie, men än finns det några godbitar kvar.

I dag vill vi uppmärksamma backen Ric Jackman som presenterades lock out-säsongen 04/05. Säsongen innan NHL-spel med både Pittsburgh och Toronto och bara två säsonger senare Stanley-Cup champion med Pittsburgh Penguins.

Det är nog inte någon som glömt Ric Jackman?

Jackmans tid i Löven mer i siffror:

Säsonger: 1

Matcher: 46

Mål: 13

Assist: 26

Poäng: 39

Utvis.min: 209 min

Under denna säsonger bl.a. den mest utvisade spelaren i HockeyAllsvenskan. Ric för övrigt den 21:e mest utvisade i Lövens historia och sett till bara en säsong ett rätt högt snitt. Självklart har han rekordet sett till minuter på en säsong, det tror jag dröjer rätt länge innan det slås.

En given favorit i min bok genom min Lövenbekantskap så klart backen #55 Ric jackman, det var väl inte varje kväll han var överdrivet motiverad och åkte hela vägen till båset för att byta. Men när han väl bestämde sig på isen så var det ren och skär klass. Sedan tog han inte mycket skit, var det någon som bråkade så gav Ric en smäll. Svårare än så var det inte.

Sedan tror jag inte det lokala näringslivet med restauranger och pubar mådde så dåligt under den här säsongen heller. Det har man hört både en och annan historia kring.

HÄR förresten en fight uppe i dåvarande Isstadion som troligen fick taket att lyfta den kvällen, lillebror var kaxig och Wernblom ville hälsa Jackman välkommen till ligan.

*

Det här var vårt 46:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt bästa minne av just Ric Jackman.. fältet som vanligt rätt fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: