Björklöven 50 år, 43/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker. Nu börjar vi närma oss slutet i denna artikelserie, men än finns det lite godbitar kvar.

I dag vill vi uppmärksamma de spelare i hade i vårt lag när vi senast lirade i högsta serien, dåvarande Elitserien och säsongen 00/01.

Coacher var John Slettvoll och Per Linerud.

John Slettvoll Foto: Jan Hofverberg

Lagkaptenen hade denna line up-låt.

Lite lagdel för lagdel..

Målvakter

Petter Sandström, Petter Rönnqvist samt Mike Valley.  

Backar

Fredrik Bergqvist  “A”, Mattias Hedlund, Jörgen Hermansson, Tommi Hämäläinen, Martin Johansson, Jesper Jäger “A”, Robert Ljunggren “A”, 
Igor Matushkin, Niklas Pettersson samt Daniel Wågström.  

Forwards

Aleksandrs Belavskis, Alexander Bodén, Johan Boman, Mathias Bosson, 
Lars Briell, Niko Halttunen, Göran Hermansson, Pär Holmqvist, Marian Kacir, Christian Lechtaler “C”, Fredrik Näsvall, Johan Ramstedt, Aleksandrs Semjonovs och slutligen John Vecchiarelli.  

Hämäläinen och Näsvall i de nya tröjorna Foto: Jan Hofverberg

*

Helt klart lite sköna lirare med bl.a. Petter Rönnqvist i kassen och sedan då stygga vargen Robert Karlsson (senare Ljunggren) som höll rent vid egen kasse. Framåt bl.a. nyttige kaptenen Christian Lechtaler och sedan då bl.a. målskytten Marian Kacir..

..sedan är det väldigt svårt att glömma favoriten John Vecchiarelli som kom in under säsongen i ett försök att rädda laget kvar i högsta serien.

John Vecchiarelli Foto: Jan Hofverberg

*

Den första poängen i Elitserien tog vi den säsongen hemma mot Timrå IK den 1 oktober. Den senaste segern tog vi borta mot Leksand 4 februari 2020. Vi vann med 4-2 och de två sista målen från Daniel Wågström.

Vi slutade på 12:e plats med 8 poäng upp till Leksand som blev näst sist.

I kvalserien som följde svider det lite fortfarande att vi slutade på tredje plats med blott en poäng efter Linköpings HC som då gick upp. Här föll vi på straffar hemma mot SSK i den nästa sista omgången, för att i sista omgången se SSK falla hemma mot Linköping.

Så både Leksand och Löven ur, medan Linköping och SSK gick upp.

*
Även säsongen efter (slutade 4:a i kvalserien) och säsongen 06/07 (även då 4:a) har vi lirat i kvalserien och inte varit alltför långt ifrån Elitserien. Men det är historia, nu gäller det att nya hjältar kliver fram för nästa resa ska bli möjlig.

Vilken spelare var det förresten som myntade uttrycket.. ”Only in..”

*

Det här var vårt 43:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt bästa minne av alla våra spelare från just den säsongen..  fältet som vanligt rätt fritt.

4 thoughts on “Björklöven 50 år, 43/50

 • 26 juni, 2020 kl. 06:21
  Permalänk

  ’Only in’ var väl Semjonovs.

  Svar
  • 26 juni, 2020 kl. 17:40
   Permalänk

   Helt rätt Stefan ´Kil´, du har sannerligen koll..

   Svar
 • 26 juni, 2020 kl. 14:35
  Permalänk

  För ett par år sedan hittade jag en samling signerade puckar från spelare och ledare från laget säsongen 00/01 på en loppis. Tyvärr saknades några, men ca 20 signerade puckar iaf från en klassisk årgång!
  Ska ni köra fler auktioner till supporterspelare eller liknande så kan jag skänka dom, om ni tror att det finns nåt intresse?

  Svar
  • 26 juni, 2020 kl. 15:10
   Permalänk

   Oj, vilken guldgruva att hitta. Ska vi göra något framöver kan det ju vara intressant. Vi återkommer. 👍

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: