Björklöven 50 år, 4/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma de tillfällen vårt Björklöven inte haft med mindre än fyra spelare i JVM-truppen.

Vid första tillfället 1981 var det följande spelare:

Det var alltså Bullen Hägglund, Peter Andersson och 2 x Sundström, det slutade som vi alla vet med ett historiskt guld. Mer om det HÄR.

*

Vid nästa tillfälle får vi flytta oss fram till säsongen 2006/07 när mästerskapet spelades i Sverige (Leksand och Mora) och Björklöven som då lirade i HockeyAllsvenskan återigen fick med inte mindre än fyra spelare i form av Alexnader Hellström, Patrik Nevalainen, Daniel Rahimi samt då Alexander Sundström vars pappa Patrik alltså lirade den turneringen redan 1981.

Vid den turneringen slutade Sverige på plats fyra efter att förlorat bronsmatchen mot USA med 1-2.

Det här var vårt fjärde inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just dessa juniorer och tankarna kring J-VM rent generellt..? Fältet som vanligt rätt fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: