Björklöven 50 år, 39/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma de 39 Nordamerikanska spelare som lirat i Löven enligt Eliteprospects.

De senaste säsongerna har vi fans suktat efter skägg, ibland har vi sett någon eller ett par i truppen.

Föregående säsong rätt häftigt med inte mindre än sju spelare från Nordamerika i truppen. Jag har för mig att en f.d. sportchef tidigare menade att de var för dyra, men har ”glömt” vem som sa det.

Först ut av alla dessa då backen Bruce Abbey och forwarden Brian Watts som både lirade i Löven säsongen 76/77, sedan dess ytterligare 30 spelare innan vi föregående säsong såg följande sju spelare i vår vackra tröja.

 1. 35 Joe Cannata
 2. 12 Brian Cooper
 3. 28 Adam Plant
 4. 74 Zach Palmquist
 5. 15 Tyler Vesel
 6. 90 Alex Hutchings
 7. 91 Justin Crandall

Här också rätt häftigt att minst fyra av dessa kommer vi se även kommande säsong, därtill ytterligare ett par luckor kvar att fylla i truppen.

I sammanhanget värt att lyfta det faktum att #90 Alex Hutchings numer är den utländske spelaren efter Sasja Belyavsky som noterats för flest matcher i Björklöven.

#90 Alex Hutchings Foto: Lucas Norlin

*

Det här var vårt 39:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt bästa minne av just alla dessa nordamerikaner.. Du kanske rent av minns Abbey eller Watts..? Fältet som vanligt rätt fritt.

#90 Alex Hutchings Foto: Lucas Norlin

One thought on “Björklöven 50 år, 39/50

 • 22 juni, 2020 kl. 08:14
  Permalänk

  Jag kommer inte ihåg om varken Bruce Abbey eller Brian Watts gjorde några större intryck spelmässigt. Men jag minns att det skreks ”Kill them Bruce” från läktaren när Bruce var inne.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: