Björklöven 50 år, 34/50

I dag vill vi uppmärksamma liraren med nr 34 på ryggen vars tröja likt 19 och 30 inte finns i taket på arenan, men borde kanske det?

Givetvis pratar vi om Jon Palmebjörk och hans återkomst när klubben gick på knäna och Jon med sin osjälviska gärning startade något som blev starten på något vi ännu inte sett slutmålet på.

Säsongen 2011/12 lämnade han topplaget i HockeyAllsvenskan Örebro för Björklöven, då i HockeyEttan, trots ett flertal erbjudanden från andra HockeyAllsvenska lag. Till råga på allt skrev han ett treårskontrakt.

Jon i Örebros tröja. Foto: Örebro Hockey

Jon hade ju redan innan det hunnit med ett antal A-lagsmatcher i Björklöven som ung (2005-2008, 109 matcher, 15 mål och 29 assists), men det var via Sundsvall och sen då Örebro som hans andra sejour i Björklöven blev mer lyckad och resulterade i ytterligare 198 matcher, 78 mål och 110 assists.

Jon presenteras av dåvarande sportchefen Johan Engman och tränaren Håkan Wirtala. Foto:AXELLÖF

Man kan kort säga att om Jon inte hade kommit hem säsongen 2011/12 så tror jag inte exempelvis Alexander Hellström och Alexander Sundström kommit hem säsongen efter. De var bland många andra hjärtat i laget som tog steget tillbaka till hockeyns finrum och trevligaste och mest sevärda svenska hockeyliga.

Tack Jon.

Vill du läsa mer om Jon Palmebjörk och hans karriär läser du vår långa intervju med Jon från 2017 HÄR.

2 thoughts on “Björklöven 50 år, 34/50

 • 17 juni, 2020 kl. 09:03
  Permalänk

  En av de viktigaste pusselbitarna i löven genom tiderna. Kom hem när det som mest behövdes. Tack Jon, all heder till dig.

  Svar
 • 17 juni, 2020 kl. 09:06
  Permalänk

  Stort klubbhjärta men ej samma status som dem andra som har fått sitt nummer pensionerad.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: