Björklöven 50 år, 31/50

Vi kör vidare i vår hyllningsserie med 50 inlägg på 50 dagar för att fira vår älskade gröngula jubilar. Det har varit 50 år, med ups and downs, många härliga minnen och lirare och andra personer i klubben som gjort så mycket för klubben. Till exempel de som skött musiken egnom åren.

Björklöven var ju exempelvis först i Sverige med att spela Gary Glitters ”Rock´n roll part 2”. Vi var ju för övrigt även första med att sälja souvenirer, men det är en annan historia.

Musik är ju starkt förknippat med att få rätt stämning i matcherna, dels rena låtar, men även ljudklipp som passar in matchsituationer. Förr kunde man ju rent håna motståndare med rätt ljudslinga, idag är väl det inte lika PK, även om det förekommer.

Jag är en världsfenomenal målvakt. Jag är jättebäst! Du kan ingen chans att göra mål på mig, lilla nalleplutt!” (Den som var målvakten bakom denna var vårt bäste nr 31 Jörgen Wikström.)

”Flytta på dig, annars kör jag över dig!” (Även den Bamseinspirerad)

Andra låtar VI förknippar med Björklöven:

Ett intro vi hör och sjunger till minst en gång per match än idag. Hur sjunger vi?

En viss spelare hade denna som lineuplåt och den har nog satt sig bästa av de alla. Ni vet väl vem?

Sen har vi förstås Johan Boman, Christian Lechtaler, Lars Briell för att nämna några från historien. Under åren i Ettan när vi på Löven4Ever ingick i Björklövens Eventgrupp återinförde vi de personliga lineuplåtarna, vilket vi tyckte var väldigt roligt och uppskattat av många.

Det fanns ju även en låt när vi av outgrundlig anledning behövde hjälp att lyfta händerna.

Sen smått en nationalsång för oss i kampen från Ettan tillbaka till Hockeyallsvenskan och det gick ju, eller hur? Minns hur man kom till hallen och den rullade i högtalarna inför varje match. Får än idag rysningar..

Numera har vi haft följande som intro.

Ja, det här var ett väldigt LITET axplock. Nu är det upp till er. Har ni fler på lager, minnen om låtar av olika slag? Vilken låt förknippar just du med Björklövens matcher? Skriv en kommentar och delge vår historia för alla andra som inte var med just då eller inte minns…

2 thoughts on “Björklöven 50 år, 31/50

 • 14 juni, 2020 kl. 23:22
  Permalänk

  Bästa låten/melodin när spelarna åkte runt i mittcirkeln och green devils lät med.

  Svar
  • 15 juni, 2020 kl. 09:13
   Permalänk

   Ja, vad man saknar när alla åkte runt, runt och inväntade lagkaptenen som kom sist och sen höjdes klubborna. Magiskt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: