Björklöven 50 år, 29/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma just datumet den 29:e..

Detta inlägg tar liksom vid från inlägg nr 21 där vi inledde med att vi själva begärde oss i konkurs i april 2010 och vilken konsekvens det sedan skulle få.

Alla inlägg i denna inläggsserie kan inte vara positiva och efter inlägg nr 21 är nog detta det allra mörkaste i vår serie kring den gröngula jubilaren.

*

21:e april 2010 – Björklöven begär sig själva i konkurs vid Umeå Tingsrätt. Det var för övrigt vårt 21:a inlägg i denna serie om jubilaren.

Direkt efter detta så började en kamp från bl.a. Johan Björk om att rädda klubben och t.o.m. försöka häva konkursen. Mer om det i bl.a. den HÄR intervjun med f.d. styrelse medlemmen Jonas Grundström.

17:e maj 2010 – Intresseföreningen Björklövens vänner lämnar in en ansökan till tingsrätten för att överklaga Björklövens konkurs.

24:e maj 2010 – Hovrätten i övre Norrland upphäver Tingsrättens beslut om konkurs.

Dåvarande ordförande Mattias Lundberg kommenterade det på följande vis: – Stort för hockeyn i Umeå och stort för Björklöven. De är dock medvetna om att det fortfarande återstår en hel del arbete för att klubben ska kunna spela vidare i allsvenskan. – Samtidigt är detta bara nästa steg. Nu är det bara att ta djupa andetag och gå vidare. Senast på måndag ska vi lämna in elitlicensen till hockeyförbundet där vi ska uppvisa positivt eget kapital och visa att vi är solventa. 

Johan Björk, som är mannen som har lett insamlingsarbetet för att rädda Björklöven, blev glad när han fick beskedet.

– Jag känner naturligtvis en stor lättnad. Bara att gratulera Umeåborna som får fortsätta se hockey. Men samtidigt måste vi vara medvetna om att det återstår mycket jobb. Många frågor återstår att lösa med organisation, styrelse och budget. 

7:e juni 2010 – Björklöven beviljas ingen elitlicens för fortsatt spel i HockeyAllsvenskan och degraderas till spel i division 1A.

Även om beslutet var lite grumligt och stundtals svårt att tolka så var det bl.a. beslutet den 21 april som låg oss i fatet. 

29:e juni 2010 – Svenska ishockeyförbundet meddelar nu att de avslår Björklövens överklagan mot beslutet att fråntas klubben deras elitlicens.

Därefter fanns det liksom ingen återvändo, Div IA inleddes hösten 2010 med hemmamatchmot Bodens HF, seger 4-1 och första kassen av Marcus Waldehagen. 

Därefter ytterligare två säsonger i den serien där den sista grundseriematchen 2012/2013 spelades mot hemma mot Piteå HC i Allettan Norra och vi vann med 1-0 efter målet av Joakim Vikström. 

Måtte han bli den sista Lövare som någonsin gjorde mål i Div 1, Allettan alternativt HockeyEttan eller vad vi nu kallar den serien.

Med all respekt för de lag vi mötte under dessa år, Löven siktar högre och mot SHL.. Jag hoppas verkligen vi aldrig någonsin kommer mötas igen.

*

Det här var vårt 29:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just detta.. fältet som vanligt rätt fritt.

Väljer i dag avsluta med ett vackert och rätt känslosamt klipp kring denna period och då från konkurs till sista hemmamatchen mot Piteå i Kvalserien 2013 då avancemanget till HockeyAllsvenskan säkrats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: