Björklöven 50 år, 23/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma liraren med fladdrande håret med nr 23 på ryggen, tröjan sedan länge uppe i taket på A3 Arena och nr 23 mycket välförtjänt och värdigt pensionerat.

Det är nog inte någon som glömt Roger ”Bullen” Hägglund?

Bullens tid i Löven mer i siffror:

Säsonger: 13

Matcher: 410

Mål: 79

Assist: 230

Poäng: 309

Under dessa säsonger bl.a. de två silvren, guldet från 1987 och sedan J-VM guldet från 1981.

Hägglund har dessutom noterats för 3 matcher med Québec Nordiques utöver 34 matcher i AHL. 6 juni dock ett rätt mörkt datum i vår gröngula historia, detta vår nationaldag till trots.

En given favorit i min bok genom min Lövenbekantskap så klart liraren #23 Roger ”Bullen” Hägglund, kommer dock tyvärr aldrig glömma den dagen då jag fick veta om bilolyckan längs Bussjövägen i juni 1992 och den tragiska utgången.

Men minnena från isen och bl.a. alla hans sköna flippass och avslappande stil ändå klart mycket starkare och jag är så glad att Bullens tröja hänger i taket och nr 23 för evigt är pensionerad.

*

Det här var vårt 23:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt bästa minne av just Bullen Hägglund.. fältet som vanligt rätt fritt.

One thought on “Björklöven 50 år, 23/50

  • 6 juni, 2020 kl. 07:25
    Permalänk

    Han är den med överlägset mest eleganta spelstil jag nånsin sett. Han flöt fram på isen. Allt såg så enkelt och lätt ut. Fantastiskt skicklig både offensivt och defensivt. En lirare i ordets rätta bemärkelse. Såå tacksam över att få sett honom i Löven.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: