Björklöven 50 år, 2/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

Det var för övrigt en riktigt fin och proffsig sändning i går kväll till jubilarens ära, hela den gröngula hatten av.

Men i dag vill vi uppmärksamma Olof Rydfjäll som var en av initiativtagarna till sammanslagningen mellan IFK Umeå och SSK.

På hemsidan finns bl.a att läsa:

– Redan första året gjorde vi en tuff turnering i Sovjet och Moskva. Vi mötte lag som CSKA, Dynamo, Sibir från Novosibirsk, ZKL Brno från Tjeckoslovakien och Ässet från Björneborg.

Den här turneringen gav oss mycket influenser för framtiden. Redan då fick vi insikter i hur ryssarna tränade. Vi var imponerade. Naturligtvis tog vi efter i många stycken. En gång i tiden fanns också stora traktordäck till hälften nergjutna i asfalten bredvid isladan på Teg.

Med tunga järnrör skulle spelarna sedan slå på däcken. Så tränade ryssarna och så skulle Björklöven träna. Ryssarna hade viktvästar och då skulle även Björklöven ha det. Ryssarna jobbade med gummislangar, vilket även Björklöven tog efter.

Olof Rydfjäll, som arbetat i klubben i mer än 35 år, både som spelare och ledare. I dag menar många att Olle är en av de som betytt mest för klubben. En allt-i-allo, spelare, sekreterare, ordförande, värvare, fixare, mentor. Säg vad inte Olle varit i klubben, det var ju dessutom han som ritade klubbmärket.

Det här var vårt andra inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just Olof Rydfjäll.. fältet som vanligt rätt fritt.

One thought on “Björklöven 50 år, 2/50

  • 16 maj, 2020 kl. 11:33
    Permalänk

    Hur mycket kom in via swish igår?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: