Björklöven 50 år, 19/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma liraren med nr 19 på ryggen vars tröja ännu inte finns i taket på arenan, men det torde inte vara långt bort.

Den senaste tröjan som hissades var nr 17 och det var säsongen 10/11 när vi spelade i dåvarande Div 1.

Det blev hela 11 säsonger i den gröngula löven-tröjan och det finns nog inte någon som glömt backgiganten #19 Peter Andersson?

Peters tid i Löven mer i siffror:

Säsonger: 11

Matcher: 437

Mål: 78

Assist: 159 

Poäng: 237

Under dessa säsonger bl.a. guldet, två silver och ett avancemang till dåvarande Elitserien. Bar dessutom ett C på bröstet under inte mindre än sju säsonger. Rätt häftigt CV.

*

Peter för övrigt den efter Patrik Sundström som gick från Björklöven till NHL och Washington Capitals, där blev det för övrigt tre säsonger och 172 matcher.

Eller att han under säsongerna 90/91 och 91/92 då vi lirade i näst högsta serien och Peter ändå lirade med Tre Kronor.

Men om vi kollar på hela karriären en rätt diger prislista: JVM guld, två st. VM guld och ett vardera silver och brons, OS brons, SM guld samt två st. SM silver med Löven. Utöver allt detta även en säsong i Schweiz och spel med Zug och Kloten.

HÄR en gammal intervju med Peter signerad sajten.

Peter numer dessutom som nr 120 invald i Sveriges Hall of Fame och nog tusan borde tröjan hänga i taket och nr 19 för evigt vara pensionerad. HÄR ett klipp från det att Peter valdes in. Stort tack för det vi fick se på isen Peter, du är för alltid och evigt en gröngul legend.

Föregående säsong och även den kommande, förutsatt att det blir spel, är Peter Andersson assisterande tränare i GC Künacht Lions i den Schweiziska andraligan.

Det här var vårt 19:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just #19 Peter Andersson .. fältet som vanligt rätt fritt.

One thought on “Björklöven 50 år, 19/50

  • 2 juni, 2020 kl. 09:31
    Permalänk

    Avgörande målet mot Troja 94 när han lobbade in pucken i tom bur från egen zon utan att pucken stutsade i isen utan gick rakt in i mål

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: