Björklöven 50 år, 16/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma den person som totalt vänt upp och ner på alla begrepp och fått oss alla gröngula att våga tro på en framtid igen. Han har dessutom visat att det visst går att locka folk till Umeå och Björklöven samt importer inte alls behöver vara så dyrt.

Sportchef Per Kenttä Foto: Lucas Norlin

Vår sportchef Per Kenttä föddes den 24 mars 1981, enligt uppgifter till sajten ska han ha varit på tapeten tidigare som sportchef i Löven men att vi då valde att gå på andra kort. Men det Kenttä redan hade trollat med uppe i Haparanda och Asplöven borde vi som klubb redan tidigare redan ha vågat satsa på det kortet, när vi nu ändå vågade att spela på än mer osäkra kort.

Men bättre sent än aldrig, den 10 april 2019 presenterades Kenttä iaf som en då rätt illa bevarad hemlighet.

Första säsongen fick han inte fullt ut sätta sin prägel på själva truppen då ca ett dussin redan satt på kontrakt, att han sedan trimmade vidare på ”systemet”, gjorde oss än mer konsekventa och även la sig i vilka fystester etc. som klubben skulle göra märktes tidigt.

Per känns så otroligt ambitiös och noggrann i sin roll, han lämnar verkligen inget åt slumpen och verkar verkligen trivas med sitt jobb på det sätt han återkommande berättar i intervjuer etc. Att han sedan dessutom är en riktigt skön djävel vid sidan av och ständigt bjuder på sig själv ingen nackdel, man förstår verkligen varför han går hem i stugorna och varför så många vill se en staty i stan.

96 Pontus Andreasson Foto: Lucas Norlin

Men apropå då just 16? Jo, det var de 16 spelare han kontrakterade förra säsongen som inleddes med #96 Pontus Andreasson från Hanhals och avslutades med #28 Adam Plant från Västervik.

Vi tar dem i tur och ordning:

 1. Pontus Andreasson
 2. Brian Cooper
 3. Justin Crandall
 4. Oliver Larsen
 5. Joe Cannata
 6. Ludwig Stenvall
 7. Alexander Popovic
 8. Alex Hutchings
 9. Alexander Deilert
 10. Andreas Hjelm
 11. Tyler Vesel
 12. Fredric Weigel
 13. Zach Palmquist
 14. Olle Liss
 15. Axel Ottosson
 16. Adam Plant

Av dessa är dessutom fem kvar till kommande säsong, tre har lämnat för SHL och Kenttä hoppas väl fortfarande nå en lösning med backen Alexander Deilert.

Här en rätt bra anledning till varför Per går hem i stugorna för den eller de som missat. Efter det att Sanny Lindström twittrat om ”Jäklar i mig” då Kenttä presenterat Hans Wallson som ny tränare kommer bl.a. en kommentar från en följare som skrev:

Finns det något Kenttä inte klarar av?

Varpå Sanny svarar: Stapla ärtor med boxarhandskar!

Relativt kommer att svar från Mr Madhawk:

*

Det här var vårt 16:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just Per Kenttä så här långt.. fältet som vanligt rätt fritt.

Sportchef Per Kenttä Foto: Löven4Ever

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: