Björklöven 50 år, 15/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma just datumet den 15:e.. Det var bl.a. då vi föddes den 15 maj 1970 och det samtidigt den 15 mars 1987 vi tog klubbens första och senaste historiska SM-guld.

*

Guldet så klart en historia för sig och ni är alla för evigt gröngula hjältar!

HÄR ett tidigare inlägg där vi hyllade laget som bärgade detta guld. Ingen nämnd och ingen definitivt glömd, vilket häftigt gäng alltså.

Så många härliga bilder från den sista matchen och när det var klart..

En riktigt häftig och minnesvärd kväll, den glömmer man inte i första taget.. Jag var iaf på plats i ladan och minns var jag stod. Kommer du ihåg hur du följde den avgörande finalen?

Sedan då lite passande även just den 15:e maj som vår klubb bildades, nu lite drygt 50 år sedan.. men 15 maj sedan tidigare ett historiskt datum som är värt att uppmärksamma.

*

Det här var vårt 15:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just guldet den 15 mars 1987 eller vår riktiga födelsedag 15 maj 1970 .. fältet som vanligt rätt fritt.

2 thoughts on “Björklöven 50 år, 15/50

 • 29 maj, 2020 kl. 07:57
  Permalänk

  Såg den på TV i barndomshemmet i Valdemarsvik. Ett minne som etsat sig fast och säsongen som gick kändes som en sådan säsong, även om det är serien under. 😁

  Svar
 • 29 maj, 2020 kl. 20:42
  Permalänk

  Bodde forfarande hemma hos mina föräldrar och såg matchen ensam i mitt rum. Runt om på väggarna var det smockat med lövengrejer. Skrek som faan vid de 6 målen. Jobbade på ett högstadium under den tiden och det var verkligen gött att vandra omkring i korridorerna med lövenhalduk bland alla FBK:are dagen efter guldet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: