Björklöven 50 år, 13/50

Sajten fortsätter att på olika sätt hylla och fira vår gröngula jubilar. Det har varit 50 rätt häftiga år, så många minnen och så otroligt många sköna lirare och andra personer i klubben som gjort så fina saker.

I dag vill vi uppmärksamma den dagen som vi så här långt tog den största segern mot Skellefteå AIK, segern skrevs till 10-2 och den segern togs för övrigt den 13:e oktober 1996.

*

Annars finns det så klart otroligt många fler minnen kring möten mellan dessa två lag.. Det här är väl något som de flesta spontant kommer att tänka på..

Det var ju för övrigt något som Mats Abrahamsson berättade lite mer om i DETTA möte.

Jag kommer aldrig någonsin glömma när vi mötte Skellefteå upp i dåvarande Isstadion och vi hade bl.a. den hårdföre backen Santeri ”Santo” Heiskanen i laguppställningen.

Heiskkanen satte in en rätt rejäl tackling och Mattias Nilimaa tror jag det var som gick i isen. Stämningen i hallen efter den smällen inte särskilt bra och Santeri visade sedan väldigt tydligt sitt allra längsta finger mot den hysteriska publiken på väg ut til omklädningsrummet.

Det kändes lite som man för en stund förflyttade sig till filmen Slagskott eller något liknande. Det slutade alltså med en lite tidigare dusch och jag vet inte ifall det blev bättre då Santeri själv sedan skulle ge sin syn på händelsen. Han pratade om en krock mellan en lastbil och en liten bil, då går den lilla bilen sönder. Det blev iaf en avstängning i två matcher för den tacklingen.

HÄR förresten en rätt underbar chatt med Santeri från 2003 signerad TCIM.

Det här var vårt 13:e inlägg i denna inläggsserie om vårt gröngula Björklöven som alltså firar 50 år i år. I morgon kl. 05:15 kommer nästa inlägg, vad kan det inlägget handla om?

HÄR hittar du föregående inlägg i denna serie.

Vilket är förresten ditt minne av just våra möten med lillebror Marklund från Norra Västerbotten .. fältet som vanligt rätt fritt.

3 thoughts on “Björklöven 50 år, 13/50

 • 27 maj, 2020 kl. 11:58
  Permalänk

  Efter säsongen: – ”Skulle du kunna tänka dig en fortsättning i Björklöven?”

  Santteri Heiskanen: ”Helst satans gärna…”

  Svar
 • 27 maj, 2020 kl. 12:28
  Permalänk

  Lite utanför ämnet. Det börjar bli dax för ett snack med PK för en lägesrapport

  Svar
 • 27 maj, 2020 kl. 14:30
  Permalänk

  Det måste vara ett av hockeyns snabbaste mål genom tiderna när Aleksandrs Nizivijs gör 1-0 redan efter 4 (?) sekunder. Är det någon som har gjort mål snabbare direkt efter tekning? Annars är det väl Steve Potvin’s avgörande mot just Marklund i PO3 som jag minns mest. 4-5-vinsten borta mot Marklund efter straffar där Johan Boman satte den avgörande straffen finns också med.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: