Biljettpriserna är ES-mässiga!

Löven höjde biljettpriserna (i varje fall de lösa biljetterna) till den här säsongen. Det har antytts både här och där att det kan ha skrämt bort en del åskådare i går. Oavsett pris är 2 581 åskådare i hemmapremiären för dåligt, alldeles för för dåligt.

Hur mycket tar de andra allsvenska lagen för sina biljetter eller får man rent av se ES-hockey på andra orter motsvarande vad biljetterna i Umeå Arena kostar? Om priserna som de olika lagen har skulle presenteras i form av en tabell skulle Löven med lätthet kvalificera placera sig för kvalserien. Lagen placerar sig i följande ordning utifrån vad en enkel biljet på ståplats kostar. Utifrån satta priser kan man med lätthet se att vissa klubbar tycker att ungdomar är potentiella kunder och det gäller att locka dem till arenan.

Leksand, Löven, Malmö, Västerås, Växjö, Mora, Troja/Ljungby, Oskarshamn, Sundsvall, Almtuna, Borås och Bofors. Då Örebros system inte bjöd på prisinfo och AIK enbart erbjuder sittplats har de inte ingått i jämförelsen.

Växjö som har väldigt varierade priser på sina matcher utmanar de väntade drakarna Leksand och Malmö. Många lag väljer att höja priserna ifall något av de mer namnkunniga lagen kommer på besök och det är något jag gillar och tycker känns rätt sunt. Klart publiken kommer när AIK, Leksand eller Malmö gästar.. varför inte höja priset.. mer show och då är det inte ner än rätt biljetterna kostar. Annars gillar jag skarpt Lakers satsning på billiga biljetter i början på säsongen, om det blir mycket folk och festligt kommer säkert en och annan tillbaka.. helt rätt, jag önskar att fler på södra sidan älven tänkte på samma sätt.

I ES då? Får vi se ES-hockey för för våra priser?? Luleå tar 70 kr för en ståplats (Luleå fans?) MODO tar 60-120 för motsvarande plats och i Sheleftyou kostar ståplats 80-130. Så nog kan man med fog säga att priserna motsvarar det ES-lagen tar, är det hutlöst, rimligt, för lite eller på tok för mycket?? Nu tror jag inte att någon eller några tior avgör ifall en potentiell besökare tar sig till Umeå Arena för en allsvensk batalj. Tvärtom hyllar jag att de som löser säsongskortkort får lite rabatt kontra lös-biljett pris. Men eftersom deatten gått het är luften fri, lämna en kommentar och gör din röst hörd!

+++

Jag har svårt att säga vilka priser som motsvarar vad folk vill betala. Lagen i ES får mångmiljonbidrag i form av TV-pengar. De lag som vill ta sig till den fina salongen för tyvärr en alltför ojämn kamp. De tvingas satsa enorma summor och den dag de kvalificerar sig till ES får de betalt. På det sättet känns ligan stängd även om den (skenbart?) är öppen.

Jag menar att alla går gärna på restaurang och helst ska notan vara så liten som möjligt. Men du kan inte beställa ett skrov på Mias och tror att det ska smaka som oxfilé på Viktor eller att Liedl någonsin kommer ha en chark som utmanar ICA Gourmet. På något sätt får man det man betalar för och i tider när ingen annan betalar (tv??) är det upp till sponsorer och publik att göra det. Vill vi se topphockey i stan vill det till att vi börjar betala.. när vi väl tagit oss till salongen får vi bidrag, nu gäller det att vi alla bidrar!

+++

Vad borde en ståplatsbiljett kosta och från vilken ålder ska veckopengen gå till en biljett?? Gör din röst hörd och lämna en kommentar..

 

0 thoughts on “Biljettpriserna är ES-mässiga!

 • 20 september, 2009 kl. 21:57
  Permalänk

  Bra att du skriver om detta.
  Barn och ungdomar borde definitivt ha rejäla rabatter på sina inträden. Man måste trots allt skapa förutsättningar för nya lövare att blomma ut, alla föds ju faktiskt inte in i löven.
  Vi vuxna kan nog betala lite mer än produkten är värd, av den anledningen att vi älskar löven och gärna stöttar dem. Men för att skapa nya fans måste man se till att de tar sig in i arenan billigt. När de väl etablerat sig i ladan kommer många av dem fortsätta röra sig kring löven och generera pengar långsiktigt.

  Svar
 • 21 september, 2009 kl. 07:52
  Permalänk

  Tycker Självklart att det skall vara fratis för barn, som du skrivit tidigare, tror det var ett svar i ett kommentarsfält..
  Om barnen kommer dit så skaffar de ju ett intresse=(beroende) de inhandlar sovenirer, godis mm samt att de fyller upp annars tomma stolar, de tar säkerligen med sig sin halv intresserade farsa som betalar in sig för att barnen vill ju gå.. även han tar sig en kopp java på plats i umeå arena, självklart skulle de tjäna mycke pengar på detta!!

  Svar
 • 21 september, 2009 kl. 15:28
  Permalänk

  Håller med Tomas där. < 18 så bör det inte kosta mer än 50 spänn för ståplats, sedan tycker jag det skall finnas något mellanting, t.ex. 18-24 betalar 80 kr, och > 24 betalar fullpris som kan vara 120 kr eller liknande.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: