BIK i backspegeln #4

Vi ger oss inte i viljan att skapa positiva målbilder inför dagens start på semifinalspelet. Exempelvis svarade vi för en rätt stabil insats i Nobelhallen säsongen 15/16 där matchen nästan var avgjort innan den började.

Nu lär denna match knappast bli annat är en sjöslag där man lär mäta sig med varandra och där kylan lär ge fördelar. Ett klassiskt råbarkarlag som BIK räds inte Björklöven. – Vi har mött dem fyra gånger i år och vet vad som väntar där nere. Vi är också ett väldigt tufft lag och har inga problem att vara fysiska. Är de tuffa mot oss och spelar hårt kommer vi att svara upp på det, säger Björklövens tränare Hans Wallson.

Ni har väl inte heller glömt när skadade lagkaptenen Martin Thelander visade sin frustration lite väl tydligt säsongen 14/15 när BIK haft ledningen med både 4-2 och 5-4 i tredje perioden, men Lucas Sandström kvitterade med bara 14 sekunder kvar av matchen som utlöste Thelanders frustration? -Jag blev utskickad från pressrummet. Det är inte så mycket mer att säga, jag kasta in stoljäveln i en ruta, det var inte meningen. Men det var dumt och idiotiskt, sa han till media efter händelsen.

Nä, det handlar om att hålla huvudena kalla och fokusera, som lagkapten Fredric Andersson säger till VK och fortsätter. – Det är ett tufft lag som hamnade över oss i serien. Det blir tufft mot dem tror jag, och man vill inte sitta på andra sidan i utvisningsbåset. Det gäller att hålla huvudena kalla och fokusera. Samtidigt ska vi inte åka och tveka, utan vi ska spela bra och ligga på gränsen. Men när det händer grejer efter avblåsningar, och där man kan bestämma sig själv för att: ”nu fokuserar jag på mitt”, då är det viktigt att vi är kalla, avslutar Andersson.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: