Bengtsson: – Bara hört bra saker om staden och föreningen

Vi fortsätter att möta våra nya spelare och efter Claes Endre i går är det idag dags för Christopher Bengtsson, som nämast kommer från Södetälje.

FOTO: KentaJonsson

Först och främst välkommen till Umeå och Björklöven, Christopher!
– Tack ska du ha!

Hur skönt är det att ha ett signerat kontrakt för kommande säsong?
– Såklart är det skönt att ha det klart så man nu kan lägga all fokus på att förbereda sig på bästa sätt tills nästa säsong

Hur har tankarna gått kring den kommande säsongen, varför blev det till sist Löven?
– Björklöven är en anrik förening som har som mål att gå upp i SHL, vilket jag också har så det känns som en bra matchning. Sen tror jag även att Björklövens sätt att spela ishockey på kommer passa mig bra. 

Fanns det andra klubbar i bilden?
– Absolut fanns de det, men ambitionen och målsättningen som finns i Löven och som Kentää berättade för mig lockade mest med just löven. Sen har jag bara hört bra saker om staden och föreningen. 

Vad fick du för intryck av laget under säsongen när du mötte Löven med ditt f.d. SSK?
­-Tyckte nog matcherna mot just Björklöven och AIK var dom roligaste, speciellt mot Björklöven. Var väldigt tighta matcher mellan lagen och mycket kamp och hög fart och mycket känslor som de ska vara i Ishockey. Tyckte de spelades en rolig och positiv(offensiv) ishockey i just matcherna mot Löven med SSK. 

Och du får debutera i serien kommande säsong mot just SSK i Scaniarinken. Hur kommer det kännas?
– Det kan inte bli så mycket bättre, lika bra att bocka av den direkt med en seger. 

Men självklart kommer det bli jätteroligt och jag hoppas att publiken får va på plats, jag känner mycket folk i och runt föreningen från alla mina år i SSK. Men när väl matchen spelas kommer jag ha fullt fokus på att vinna matchen! 

Ingen risk att du byter i fel bås? 🙂 
– Haha! Jag får hoppas att de inte händer..

Du spelade ”bara” 31 matcher ifjol, men levererade bra trots det. Varför blev det så få matcher?
­-Jag hade otur med 2st skador, varav den första skadan var under en period då vi spelade sjukt mycket matcher under 1 månads tid och gjorde att jag missade mycket matcher just då.. Var ett konstigt upplägg på schemat iår pga Coronan. Sen min andra skada fick jag en crosschecking på fel ställe vilket gjorde att jag åkte på en fraktur. En typiskt hockey trauma skada  man inte kan göra så mycket åt.

Om du skulle vilja beskriva dig som spelare, hur skulle det låta?
– Skulle beskriva mig som en offensiv kreativ spelare som gillar att utmana backar med min fart och försöker alltid använda mitt snabba skott varje gång jag får läge för det. 

Och vem är Christopher vid sidan av isen?
– Tycker själv att jag är en snäll och ödmjuk kille som älskar att spendera min tid med familj och vänner. 

Återigen varmt välkommen till Löven, när ansluter du till laget och Umeå?
– Jag kom upp i måndags och har precis börjat tränat med laget. Tack så mycket.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: