Befriande bortaseger mot TAIF

Till sist en otroligt befriande bortaseger mot ligafyran Tingsryd AIF i Nelson Garden Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-0,0-0,0-2), skotten 26-32 inför 1 618 åskådare i NGA den här kvällen.

Otroligt skönt och så djäkla befriande efter sju raka torsk, efter elva raka torsk på bortais få studsa tillbaka och återigen stänga igen på ett så skönt sätt. Därtill GM/Sportchef/Head Coach FAgervalls första seger sedan han själv hamnade i båset.

Matchen som sådan lämnade ändå möjligen en del att önska, detta oavsett att nya coachduon Fagervall/Jäger möjligen justerat en del i både tänk och uppställning. Men nu spelar det som tidigare sagts ingen som helst roll hur det ser ut, poängen är det viktiga och med någon seger till kommer självförtroendet och beslutsamheten i alla lägen att öka..

Våra möjligen rätt ”fula” mål i kväll från i tur och ordning: #6 Karlsson samt då #14 Murphy.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #7 Lindquist, #10 Thörnberg, #19 Farley samt sjuke #29 Stenlund Ädelgran..

Sedan denna gång #12 Pavel som back nummer sju.

Laget mot Tingsryds AIF:

31 Linus Fernström (35 Adam Werner)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 22 Nicklas Johansson – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

5 Linus Högberg – 8 Mikko Pukka , 40 Emil Norberg – 6 Kim Karlsson – 91 Joakim Högberg

3:e

57 Stefan Andersson – 37 Jacob Andersson, 28 Lucas Sandström – 24 Tobias Hage – 18 Axel Ottosson

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel samt linan 33 Marcus Jonsson, 74 Stefan Öhman och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelaren backen Niklas Pavel kom in redan under första perioden och totalt fick tre byten och cirkus 2,5 minut på isen.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, egentligen inget vidare va? Vi prioriterar numer defensiven väldigt tydligt, mot ett hemmalag som i långa stunder inte heller vill föra matchen. Som hemmasupporter om laget ligger fyra och möter liga12:an hade det nog varit rätt stort missnöje i T3 Center..

Men vi behövde främst poängen så själva underhållningen numer fullständigt underordnad.

Sammantaget kan jag ändå inte tycka vi vinner oförtjänt, visserligen känns Rubin som en vägg länge och väl. Målen möjligen lite ”fula” eller slumpartade, men för en gång skull ett par av det billigare och så klart samtidigt så nödvändiga slaget.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (03:21) och i kväll var vårt BP 100%.. (5:21) Lite märkligt att vi återigen ”vinner” special teams och även om det hade varit viktigt med någon kasse i PP ännu viktigare att återigen stänga BP.

Mer statistik

Tekningar: 31-26, alltså en knapp hemmaseger men i kväll var det lite olika i grenarna då blockade skott slutade 9-14 men tacklingarna torskade vi via 3-6.

Mest istid?

 1. #4 Emmerdahl, 25:10 min
 2. #16 LEJ, 25:04 min
 3. #5 L Högberg, 18:49 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Kontrollerad aggressivitet kombinerat med noggrant och effektivt bortaspel.
 • Special teams, någon eller ett par påsar framåt samtidigt som vi återigen bör stänga BP.
 • Målvaktskampen alltid viktig oavsett #31 Fernström eller #35 Werner i kassen.

..och hur gick det?

Även om vi genom 0-0 vann special teams var det i kväll genom målvaktspelet och en rätt noggrann defensiv vi plockade de tre poängen.

Inte alltid så vackert eller särskilt aggressivt, men 2 mål är fler än 1 och på så sätt vann vi till sist rätt noggrant.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Ändå en hel del, stundtals bortsett från några individuella misstag ett betydligt bättre försvarsspel.. därtill ”vinner” vi special teams! Och sedan kändes #31 trygg i kassen. Ett par steg framåt, helt klart.

..och möjligen då att det fortfarande är 11 matcher kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#31 Fernström

två loggor

..till båda i backparet #5 L Högberg och #8 Pukka.

en logga

#4 Emmerdahl

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Tingsryd i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “Befriande bortaseger mot TAIF

 • 1 februari, 2017 kl. 23:31
  Permalänk

  Emmerdahl med på listan? Såg vi samma match?
  Seg på skridskorna, grötade fast sig själv onödigt svårt i klart enkla situationer. Dåliga förstapass och alltjämt inte alls så bra som han kan och brukar vara på senaste tiden.. där får ni nog tänka om och ge junioren en utmärkelse till exempel. Krigade som f*n och jävlades med motståndare, åkte mycket skridskor och hade fina passningar med bra blick för spelet. Var het idag, fick väl dessutom en assist? 17 bast gammal. Var nära på att hamna i slagsmål nere i offensivt sarghörn, något HAN var initiativtagare till.
  Visade vilja och gav fan i vem som stod i vägen. Starkt av en 17åring. Förtjänar utmärkelsen betydligt mer än Emmerdahl.

  Svar
  • 1 februari, 2017 kl. 23:41
   Permalänk

   Jag kan lova att vi såg samma match A, och utöver #40 Norberg var det fler som var nära att komma med bland de tre i kväll.. helt given var Fernström i kassen, sedan gillade vi båda det andra backparet.

   Många gånger rätt jämt när man bara får eller som vi valt att nämna tre, eller fyra, som det blev i kväll.. Men när vi äntligen börjar släppa in färre kassar känns det rätt skönt att nämna våra backar, tycker dock att #40 Norberg sannerligen varit en frisk fläkt som verkligen visat att han förtjänat sin istid. Har absolut visat att han förtjänar fler chanser..

   Svar
 • 1 februari, 2017 kl. 23:47
  Permalänk

  Håller med A om att Norberg var värd att vara med på listan istället för Emmerdahl. Hoppas han får vara kvar istället för t.ex Nicke J när Farley m.fl kommer tillbaka Emil är helt klart en frisk fläkt som visar andra junisar att möjligheten finns och att det är bara att ta chansen då den kommer. Signa honom snabbt för kommande säsonger innan någon annan nyper honom.
  För övrigt så hade jag bra vibbar inför matchen idag och jag är nöjd med det jag såg med några undantag men jag hoppas att det är nu det vänder. Alla till hallen på fredag så hjälper vi till för 3 nya friska poäng !

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 08:05
  Permalänk

  Underbart med SEGER och lite medstuds för en gång skull. Håller med om att vi hade en annan stabilitet i försvaret denna kväll även om det gjordes en del klara misstag även denna kväll. Däremot så är det fortfarande många i forwardsuppsättningen som verkar spela för sin egen räkning och inte vill släppa ifrån sig pucken till sina medspelare. Det ”kladdas” alltför mycket för egen del. Ta PP-uppställningen med Hamill. Man undrar om det är bestämt att det BARA är han som skall ta avslut? Han kladdar och kladdar och skall hela tiden själv försöka fjutta iväg något skott trots att han har medspelare som står helt solokvist och väntar på pass. Det finns även fler som tar avslut på mål från helt omöjliga lägen istället för att titta upp och ge sina kollegor riktiga frilägen. Man undrar ibland om det finns någon osämja vissa emellan. Ska vi lyfta rejält nu när vi kanske får styr på backspelet så vill jag se att forwardsbesättningen börjar SPELA pucken till varandra istället för att tänka på den egna produktionen då kommer resterande matcher på säsongen bli succeartad.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: