Bättre förr?

Sporadiskt uppdaterande från mig på slutet, vilket har en naturlig förklaring men kollegan har hursom hållit i gång bloggen föredömligt.

Jag läste i går en tänkvärd artikel/ett vasst inlägg signerad Linus Norberg på Aftonbladet.

Nu vet inte jag Linus bakgrund om han på nåt sätt är partisk, eller om han bara rent objektivt sätter fingret på så mycket som många av oss tycker känns fel med upplägget lilla-NHL eller SHL som drakarna i landets högsta liga numer vill kalla sig.

Det börjat vara rätt länge sedan Malmös starke påg Percy Nilsson sa nåt i stil med – ”Det är för mycket sport inom idrotten!”

Ingen tog väl han direkt på allvar då eller ens förstod hur han tänkte. Men nu vet vi bättre och med tanke på skrotad kvalserie, fallskärm till lag som ev. åker ut, ett upplägg som dessutom nästintill som ska omöjliggöra att lag från HockeyAllsvenskan ska kunna avancera kombinerat med arena- och nästan horribla klapp-krav kombinerat med splittade omgångar styrda av tv-bolag är det svårt att inte säga att Percy var före sin tid.

Han köpte spelare nog till ett par SM-guld i början på 90-talet, sedan byggde han landets coolaste arena och med bara den höll Malmö på att få ett wild card till landets högsta liga. Låter galet för oss fans och i våra öron, men helt naturligt och fullt rimligt för pamparna.

Såg senare att även Lagnelius på Aftonbladet skrivit en artikel på samma tema även om den var än mer riktad mot CMore. HÄR en repris om du inte redan läst den.

Men jag ska inte bli alltför bitter eller uppgiven, inte heller förstöra någon stämning inför kvällens match. Jag tycker bara att det borde få vara lite sport inom idrotten också. Inte bara pengarna som borde få styra. Jag tycker helt klart det finns mer själ och äkthet kring HockeyAllsvenskan, tycker även våra lags drömmar om högsta ligan måste få kunna leva. Men nu laddar vi vidare för matchen mot ett av de övriga klassiska lagen, i kväll alltså AIK från Solna.

Senast vi möttes i Umeå och dåvarande Elitserien var den 2 januari 2001. Seger 3-1 efter bl.a två kassar av Sasja och två assist av Wågen inför ca 4200.

Svårt ändå att inte hålla med Linus och Emil, det var bättre förr. Och allt är nog inte heller bara CMores fel.

One thought on “Bättre förr?

  • 4 november, 2016 kl. 17:06
    Permalänk

    Men det är ju klockrent. De vill inte ha upp o nerflyttningar. SHL klubbarna har ju röstat om det dessutom. De vill ju bara att HA ska vara en farmarliga för de vet ju hur mycket pengar o sånt de förlorar om de åker ur.
    Nångång görs det säkert om men just nu hoppas jag bara att cmore och svenska domarsystemet vill satsa lite mer på HA. Det måste väl ändå inbringa några pengar eftersom intresset verkar rätt så hög från hockeysverige.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: