Bara förstalinan kvar då?

Efter det att målvakten Mattias Pettersson och centern Kristoffer Söder i går presenterats och i dag då officiellt med Sebastian Selin (två år) dags att syna truppen lite närmare och även kolla in de tänkta uppställningarna.

Björklövens just nu tänkbara uppställning:

Målvakter

Mattias Pettersson (Oscar Masiello)

Första femman

#8 Pukka, #26 Stenqvist – nyförvärv, nyförvärv, nyförvärv

Andra femman

#37 J Andersson, #49 Backman – #? Selin, #54 Peterson, #14 Murphy

I fjol spelade Jacke mest med Åkerström, blir det Backman kommande säsong? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Tredje femman

#4 Emmerdahl, #28 Åkerström – #? Stål Lyrenäs, #13 F Andersson, #51 Ericsson

Fjärde femman

#12 Pavel, #? Tornberg – #20 Granlund, #? Söder, #33 Jonsson

Truppens övriga bredd består just nu i #10 Norberg, #21 Rainersson och #39 Åström.

Men ifall man tänkt något likt detta så ser väl bygget rätt intressant ut, med ytterligare en forward som gör att hierarkin kan förskjutas något skulle det så klart se än bättre ut.

Viktigt dock att så snart som möjligt landa en av de tänkta till förstalinan som kan agera lite av lok och på så sätt dra med sig de övriga.

När det gäller storleken på truppen och antalet spelare i truppen är vi väl mest begränsade av ett för litet omklädningsrum (länk), annars skulle man sett till de obligatoriska skadorna och de förändrade lånereglerna gärna se nio backar i truppen och helst kanske 16-17 forwards i en något bredare trupp.

Hur tänker du själv kring truppen i dag? Vilka spelare vill du se komplettera eller spetsa detta bygge och hur hade du formerat laget just nu.. Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan kommer vi så klart även framöver under hela april att fortsätta puscha för vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti när du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) blir valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

11 thoughts on “Bara förstalinan kvar då?

 • 25 april, 2018 kl. 16:33
  Permalänk

  Jag skulle gärna se Stål-Lyrenäs flyttas upp till andra och Rainersson tar hans plats. Rainersson blir väl för gammal för j20 i år. Murphy upp till första och Selin går in i andra kedjan. Tror det är viktigt att man vågar ge juniorerna chansen och fortsätta tro på dem även i tunga perioder, titta bara på timrå som fått fram Hållander, Dahlén och Pettersson senaste åren.

  Tror även att det är mer realistiskt att FA spelar i första linan med tanke på att han har visat att han kan producera mycket poäng vid offensiv roll.

  Ska även bli sjukt kul att se Peterson i år, tror han kan ta ytterligare några steg i utvecklingen och kommer kunna bli lika bra och kanske till och med bättre än vad Ottosson var i år offensivt, och då ska man tänka på att han är otroligt duktig defensivt också. Tycker detta ska bli en spännande säsong och ska bli riktigt kul att se var det kommer sluta.

  Hoppas även att både Hutchings och Riska förlänger så att man får behålla mycket av den gångna säsongen som verkligen var ett steg i rätt riktning.

  Svar
  • 25 april, 2018 kl. 17:26
   Permalänk

   Det blir intressant att se hur man kommer matcha Rainersson, Norberg och Åström Danne, sedan är det frågan hur många platser som verkligen är kvar i truppen. Kanske lite orättvist att jämföra våra egna juniorer med Dahlén, Hållander och Pettersson där den sistnämnde tokdominerat i SHL under säsongen och här lider vi så klart fortfarande av att inte ha juniorerna i SuperEilt.

   Skulle vi sätta både kapten Andersson och Murphy i en första lina har jag ärligt lite svårt att se hur vi ska bli bättre nästa säsong. Sedan vet jag förstås inte hur påverkad Andersson var av skadan han numer opererats för, jag skulle dock gärna se en ännu mer producerande center och en sylvass sniper i första linan. Så att vi på något sätt flyttat fram våra positioner och stärkt truppen, det är trots allt en hel del poäng vi tappat.

   Däremot gillade jag också Peterson redan den här säsongen och han hoppas jag verkligen man vågar ge en stor offensiv roll kommande säsong.

   När det gäller Riska och Hutchings tyckte jag inte minst den sistnämnde bidrog i offensiven under säsongen, även om Alex inte var en lika utpräglad sniper den här säsongen. Då Riskas främsta grenar var det defensiva spelet och då bl.a. PK tror jag vi i Söder redan sett han ersättare. Även om Grönberg tidigare pratat om svensk prägel tror jag nog vi kan få se en annan import på Alex plats.

   Av dessa två tror jag Hutchings är högre på ”listan” men att man förmodligen kommer söka nytt, när det gäller Riska ser jag redan den kvoten fylld och i min bok borde nästa center vara av klart med offensiv karaktär.

   Svar
   • 26 april, 2018 kl. 10:30
    Permalänk

    Ja jag hoppas att det kommer in en hel första lina med en speluppläggare (gärna trotter), en sniper och en valfri spelar typ, kanske en offensivt duktig defensiv spelare (typ hage fast mindre skadad och vinge) som får de andra spelarna att våga spela sitt spel ännu mer. Men jag tror dessvärre att vi inte kommer få in en ny lina med bara spets.

    Känns också tråkigt att Selin tog platsen i andra kedjan som var ledig? även om han är duktig. Hade hellre sett Daniel Muzito Bagenda som kommer från Umeå och är lite yngre och lite mer lovande, tror dock inte han har riktigt de kvaliteter man vill få in i en första kedja.

    Slutligen så tror jag iallafall att det värvas in en rightfattad sniper (alt Hutchings) som är tilltänkt i pp, hoppas även på en left-sniper till pp så man får mer hot från båda sidorna. Denna säsong kändes som att man nästan bara satsade på att JA och Åkerström skulle göra pp målen, speciellt när man satt Hutchings som point/fel sida i pp av någon märklig anledning.

    Svar
 • 25 april, 2018 kl. 16:35
  Permalänk

  Har ni rätt och att en förstafemman ska in så då ser det ok ut.
  Selin i andra antar jag.
  Men jag tror inte att det kommer någon spets. Möjligen en FW till.

  Svar
  • 25 april, 2018 kl. 17:34
   Permalänk

   Njae, det är ju svårt att veta hur de tänkt Thomas.. Men ska vi ersätta de spelare vi tappat och helst flytta fram positionerna (SHL 2020??) så skulle det inte vara orimligt med en lite offensivare förstalina som verkligen skulle lyfta detta bygget.

   Helt klart var Selin tänkt för en andra och det är numer uppdaterat, det återstår att se vad först inleder med för trupp och sedan vad som händer under säsongen.

   Svar
   • 26 april, 2018 kl. 05:23
    Permalänk

    Ny intervju med Grönberg och fråga vad han har tänkt. Var det för spetsigt förra året när vi var beroende av två kedjor så nu skapas en jämngrå massa där ingen ska producera?

    Svar
 • 25 april, 2018 kl. 19:42
  Permalänk

  Kanske förstalinan offensivt kan bli så här 😀

  Emil Lundberg Carl Persson Adam Brodecki

  Svar
  • 26 april, 2018 kl. 10:39
   Permalänk

   Låter som en drömfemma men ändå någonting som är rimligt. Speciellt Lundberg skulle jag mycket gärna se i löventröjan igen, han känns även som en spelare som passar löven som handen i handsken. Gissar dock på att alla förmodligen kommer spela i SHL nästa säsong då de fortfarande är unga. Men bara att tala dem till rätta, leder ni inte hellre ett lag till framgång än att harva i 3-4 lina med lite speltid i SHL?

   Svar
 • 25 april, 2018 kl. 19:54
  Permalänk

  Skulle vilja se en första femma med Husch, Trotter , Murphy men sedan är
  jag inte helt nöjd med Back sidan skulle vilja ha en till stark back, ett par skador
  sedan så har vi problem, vill ha pukka och Backman som första back par med
  mycket speltid:)

  Svar
  • 26 april, 2018 kl. 10:34
   Permalänk

   Håller med, hoppas att man har en till back på gång, tycker gärna även att det skall vara en ung back med framtiden framför sig. Kanske till och med en liten chansning på backen men man ska se stor potential i grabben. Sedan låter man han slåss med 4-5 andra om vilka som ska starta matchen, bäst dagsform får spela. Då skapar man även konkurrens som aldrig är fel.

   Svar
 • 28 april, 2018 kl. 12:05
  Permalänk

  Korrekt analys!
  Vad är oddsen på att Björklöven förstår vikten av att ha en kedja som gör entrépengen till en väl spenderad slant?

  Otroligt svårt att välja några eftersom t.ex Lundberg som blivit ombyggd till defensiv spelare klarar av att bli offensiv igen?
  Vi har ju färska exempel som Hage och Lukas Eriksson där det verkar
  svårt att få igång målskyttet och passningsspel som dom en gång hade?

  Hutch+Trotter+Meyer vore ju intressant. Kanske även Farley? Ågren från IOK eller kanske Lundberg från KHK också skulle vara intressant. Dom två sistnämnda kanske hellre spelar 4/5;e fjol i SHL istället för att utveckla sista pusselbiten i HA?
  Meyer ligger ju ute i Europa men borde kunna se att ett år till i HA är bästa utveckling?

  Lite skönt att Björklöven har börjat leverera spelare till SHL igen. Om inte löven går upp så gör spelare det. Ett litet säljargument när man inte kan erbjuda högsta lön.

  ***

  I övrigt så verkar defensiven vara på plats och i vanlig ordning har Grönberg leverat en riktigt bra målvakt. Det där kommer bli en nyckelspelare. 1.40 GAA i Lindlöven säger ganska mycket. Blir cirkeln sluten nu?

  ***

  Ser att du får dra ett stort lass, Mackan. Din kollega verkar ju mest hänga på insta. Men du gör ju ett kanonjobb!

  Trevlig helg, Bloggen och ni andra där ute..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: