”Bara” 1 poäng mot IK Oskarshamn

Till sist en rätt tung och lite onödig strafftorsk med 3-4 i kväll hemma mot IK Oskarshamn i T3 Center efter periodsiffrorna (0-0,2-1,1-2,0-0 och till sist då 0-1) inför hela 4912 åskådare. Det då efter att gästerna kvitterat till 3-3 med bara 50 sek kvar på klockan.

Skotten med våra siffror före 29-33, vi förlorade för övrigt även i momentet tekningar med 22-29, och när man kollar blockade skott och tacklingar vann vi den första grenen med 12-9 samtidigt som vi noterades för en färre fler tacklingar då dess slutade 2-3. Kändes som det small betydligt oftare än så.

Dessutom 0% i PP (9 min) och 100% i BP (8 min).

Vi kom slutligen till spel utan #8 Ekelund, #16 LEJ, #19 Quist, #21 Hetta och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #86 Tommy Wargh på bänken satt också #71 Oliver Lindgren, ingen av dem kom dock in i spel.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #10 Thörnberg, #94 Tessier och #15 Edblom.

Johan Löf / AXELLÖF

Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#10 Jesper Thörnberg – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #32 Rasmus Edström

#7 Brock Trotter – # 74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

3:e

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

4:e

#86 Tommy Wargh

#71 Oliver Lindgren – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Matchen som sådan?

Lite tillknäppt inledningsvis där det kändes som två lag som ville känna lite på varandra, vi hade dock några småchanser även om det kändes som vi spelade med betydligt mer marginaler än vi brukar och helt klart med prio på defensiven. Jag tyckte vi kontrollerade gästande Oskarshamn på ett rätt bra sätt och så långt knappt ledde på poäng.

Andra än mer i gröngul favör och i mitten på perioden inom loppet av 78 sekunder både ett och 2-0, då kändes det mycket bra. Tänk om det kunde få rinna iväg någon gång lite? Icket då, först reducering med fem minuter kvar och sedan kunde vi inte nyttja det fina läget vi fick efter 5:an på gästernas Engsund som satsade våldsamt på #10 Thörnberg. Jesper kom dock tillbaka i spel efter ett tag och det var då för tur att gick bra med honom. Vi avslutade alltså perioden med 3 min och 18 sek utan att kunna näta.

Det innebar alltså att vi hade kvar 1:42 kvar till i början av tredje, där hände tyvärr inte mycket och till råga på allt kunde gästerna kvittera fyra sekunder sedan de klarat av sitt BP. Snacka om energiboost och ta tillbaka momentum. Vi repade dock mod återigen och när Snajpär Edblom stänkte in 3-2 med 4 min kvar i en kontring med 4:e kedjan (#11 Grundström och #26 VEJ) kändes det som att trean var inom räckhåll. Med tanke på kvällens övriga resultat hade vi ett sånt läge faktiskt haft den där så eftertraktade 8:e platsen som innebär slutspel.

En ödesdiger utvisning i offensiv zon, hyfsat onödig dessutom, med tre minuter kvar gjorde dock att Oskarshamn fick lite ny luft och även om Lucas hann in på isen hade Oskarshamn redan plockat Källgren och till sist ringde det bakom Kevin. En rätt ilsk Kevin dessutom som pratade inför döva öron då han pratade med domare #8 Lyth.

Vi hade därefter även ett gyllene läge i sudden sedan gästerna drog på sig en tvåa, men vi kom knappt till avslut. Vi lyckades med ett enda skott under sudden trots ett PP alltså. Där fick vi en mycket bra chans till i vart fall två poäng. Men vi är tyvärr inte lika desperata och distinkta i PP just nu.

Till sist då alltså straffar där det gick som det brukar, visserligen ett mål från #94 Tessier men då gästerna gjorde två gick bonuspoängen till Oskarshamn.

Kvällens istider?

 1. #5 Rasmus Bengtsson, 25:22 min
 2. #57 Stefan Andersson, 25:13
 3. #7 Brock Trotter, 23:38

Näst mest av forwards för #94 Kelsey Tessier med 22:59 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Plocka fram spelet de sista tio minuterna
 • Powerplay. Vi måste ta vara på dessa lägen för att fortsätta vinna.
 • Publiken. Ett förhoppningsvis fullsatt T3 ska kunna bära fram de våra till tre poäng.

Vi vet hur vi vände matchen mot BIK Karlskoga. Stor vikt att plocka fram det får start. Vi måste också få till powerplay, högt pucktempo, massor av skott och hugg på returer. Sen gör vi på läktaren resten!

Och hur gick det?

Njae, publiken som nu tog sig till T3 Center gjorde sitt yttersta iaf. Måste även passa på att lyfta klacken på ståplats H som gjorde sin klart bästa match på länge. Synd abra att det kulle skita sig med spelet från sista 10 mot BIK Karlskoga och vårt rätt beiga PP.. Där händer på tok för lite..

Johan Löf / AXELLÖF

* * *

Matchens Björklöv

Vi valde till sist #5 Bengtsson, #7 Trotter och #94 Tessier..

Matchens?

Om de sista hundra blåste bort i stormen i kväll? Gratis är gott och nog trodde vi T3 Center skulle vara fyllt i kväll.. Säsongsbästa, men med drygt 500 till på plats hade det blivit än mer fina slantar in på banken.

Tabelläget?

Tabell 160206Vi har med sju matcher kvar nu bara en poäng upp till plats 8 som nu innehas av IK Pantern. Mora på platsen efter har samma poäng men sämre målskillnad (1 mål) och dessutom en match mindre spelad. Då Då Asplöven vann hemma i ICA Arena mot Vita Hästen har vi nu 13 poäng och 20 mål ner till negativt kval. Mora tar för övrigt i morgon mot serieledande AIK på hemmaplan.

Sett till kvällens match känns det faktiskt lite surt att ett lag som BIK Karlskoga ska ha 11 poäng mer än oss och ligga sju platser högra än oss i tabellen. Fast det är en annan sak och inget vi kan göra något åt i kväll.

Jag kommer ändå somna med ett leende på läpparna, finns nog inget lag jag hellre slår än just BIK Karlskoga..
* * *Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

6 thoughts on “”Bara” 1 poäng mot IK Oskarshamn

 • 6 februari, 2016 kl. 23:23
  Permalänk

  Hur kan du tycka att Bengtsson var bra?
  Idag får han ta på sig 2-2 målet, minus ett i matchen. Impotent PP….svag i närkampsspelet, tacklar aldrig.
  Han har varit inne på 20 mål på 17 matcher, minus fem totalt
  Nej jag tycker han måste lyfta sig ordentligt.

  Svar
  • 7 februari, 2016 kl. 17:18
   Permalänk

   Ingripandet vid 2-2 målet köper jag Roger, vi tyckte ändå att det fanns betydligt mer på pluskontot. Men visst lämnar -5 en del att önska. Jag tycker ändå det märks att både Rasmus B och Dennis P lirat i SHL under säsongen..

   Svar
 • 7 februari, 2016 kl. 00:46
  Permalänk

  Skulle vara inrtessant att veta om Tommy scoutar motståndarnas straffskyttar något
  Nu körde OIK med kanadickerna som säkert har slagit dom flesta under säsongen
  Kevin är ju chanslös på båda och retfullt enkelt med att stå och vänta på glipan
  mellan benen på straff två!!
  Nä det kan bli ödesdigert med alla strafförluster.Var har vi våra straffskyttar??
  Hutchings måste ju var bra och även Trotter men dom vågar tydligen inte??!!

  Svar
  • 7 februari, 2016 kl. 17:22
   Permalänk

   När det gäller kartläggning av motståndarnas ev. straffskyttar tycker jag det borde ligga på Manko Andersson, målvaktstränaren, Hasse Båth. Jag tror TJ tillsammans med MÅ har fullt upp med det andra, både inför men även under matcherna.

   När det gäller just straffar har de fullt upp med att fundera på att testa #35 Ollikainen nästa gång och möjligen vilka som ska de egna straffarna.

   Svar
 • 7 februari, 2016 kl. 10:52
  Permalänk

  Laget är uselt

  Svar
  • 7 februari, 2016 kl. 17:26
   Permalänk

   Inte uselt Brock trötter/Joejjeman, men trots att vi numer uppträder betydligt mer koncentrerat och energifyllt lyckas vi bjuda våra motståndare på för enkla mål och ofta onödiga PP. Vi är samtidigt för trubbiga och vill gärna spela pucken ända in i mål istället för att ta fler avslut med trafik på mål för att skymma och ta returer. Hade varit skönt med en #18 Mårs framför motståndarnas kasse igen..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: