Baksmällan!

Det hade kunnat vara rubriken i går efter den synnerligen trevliga tillställningen med arbetskollegorna i lördags. Sickan hade inte kunnat gjort en bättre plan; ishockey, jäger (inte Jesper!?), dragkamp, laserdome stod bl.a. på schemat. Kanonkvällen avslutades på Schlagerklubben efter välförtjänt bad, bastu och käk i en svit på ett hotell i stan. Det var Wintergames 2010, återstår att se ifall uppföljaren blir Summergames 2010 eller Wintergames 2011… oavsett sjukt kul och tack för senast!

+ + +

I helgen kom tyvärr baksmällan alldeles för tidigt, sent på fredag alt tidigt på lördag.. Löven har ansökt om rekonstruktion. Fy fan så illa det smakade i munnen. Lövenbloggaren fick in ett snabbt inlägg på lördagmorgonen. Själv var jag och är fortfarande i chock. På ett sätt kan knappast någon vara förvånad, laget har underpresterat på isen och med tomma läktare är det knappast lätt att kränga reklam.

Klart alla visste att det skulle bli rött, men att hela det egna kapitalet var förbrukat hade i varje fall jag missat. Nu vill det till att ta nya stora krafttag för att återigen (för sista gången?) få skutan på rätt köl. Lundberg har gått ut och sagt att Löven hade tre alternativ..

1. Konken

2. Bluffen

3. Rekonstruktion

Över det uttalandet blir jag faktiskt skrämd och väldigt mörkrädd, som jag ser det fanns det bara ett alternativ och det var det som Lundberg & co valde. Ingen borde väl begära sig själv i konkurs innan rekonstruktionen prövats och att försöka mörka sina synnerligen röda siffror känns näst intill omöjligt. Jo, men vi har betalt. Eller Kan ni inte kolla på banken igen, jag är rätt säker på att vi betalade fakturan vi fick..

Vem eller vilka som bär skulden till skulden låter jag vara osagt även om jag tror det finns flera skyldiga eller delaktiga. Bedros deklarerade att han skulle lämna skutan efter att ha gått mer eller mindre all in på "sitt" finlandsspår. Arto kom in lite sent och fick ta över en del spelare som signats av Magic, nu lyckades han mindre bra själv och får ta på sig en stor del av hur de uppskattningsvis 12 miljonerna spenderats. Den mustachprydde Eloranta kan man väl också nämna i sammanhanget, inte för att jag vet ifall han är dålig på matematik.. men spelet på isen och resultaten lockade ifall inte publiken till hallen!

Säljsidan med Bejegård och Hedlund i spetsen, inte för att det går att sälja sand i Sahara.. men det är alltid värt att försöka. Vad gäller säljsidan har jag egentligen dålig koll på hur allt funkar. Är de anställda av Löven, jobbar de mot provision eller hur ser det egentligen ut? Visst är kunskap om klubben bra och att vara en f.d. lirare är knappast ett minus, men hur är de som säljare.. någon som har en susning?

Någonstans här eller kanske på alla punkter har vi väl orsaken eller problemet??

+ + +

Allra viktigast just nu är att signa en hårdhudad, rak och tydlig VD som pekar med hela armen. Löven sysslar med hockey, hockey är en sport.. men Löven är också ett bolag och måste skötas som ett sådant. Visst kan och bör man ha visioner, men framförallt gäller det att sätta realistiska lång- och kortsiktiga mål där man på ett otroligt kostnadseffektivt sätt uppnår dessa. I den sits Löven befinner sig nu ser jag orimligen hur vi skulle kunna ha heltidsanställda spelare.

Satsa på unga hungriga och utvecklingsbara killar som mer än gärna kombinerar hockey med studier eller deltidsarbete. Så länge vi är i Allsvenskan, så länge vi ens finns kvar!?, kan vi inte sikta på något annat än att vara en attraktiv klubb som vågar satsa på och ger stort förtroende till talanger. Den dagen de blommat ut kommer de kliva vidare i sin karrär, men sån ser verkligheten ut. Först plockar K- och NHL, sedan väljer ES och de som inte platsar i någon av dessa lirar i allsvenskan. Så enkelt är det egentligen.

+ + +

Jag har tidigare lanserat idén om prestationsbaserade löner, i dessa tider blir tanken mer och mer aktuell. Låg fast ersättning och bonus beroende på egen insats, publiksnitt, lagets prestation och hur ekonomin utveckas borde vara melodin. Knappast uppskattat, väldigt kontroversiellt men samtidigt otroligt otroligt sunt.

Vad har du själv för tankar??

0 thoughts on “Baksmällan!

 • 29 mars, 2010 kl. 10:03
  Permalänk

  Hedlund slutade för rätt så länge sen och har börjat på ”Swooosh” som jag förstått det. Det är en tjej som tagit över men om det var hon som också vickade för Arne på biljettsidan låter jag vara osagt…

  Svar
 • 29 mars, 2010 kl. 10:18
  Permalänk

  Prestationsbaserad inkomst? Det tror jag inte är en bra idé, man får se hur det går för Luleå. Men företagsteori säger att arbetare med prestationsbaserad lön mer och mer går över till att helt enkelt göra det man får betalt för, inte många täckta puckar med kroppen då inte. Sånt kommer från inre motivation, att vara en i laget och kämpa för en gemensam sak. Starka ledare, billigare spelare och att låta juniorer som verkar mogna få testa A-laget.

  Svar
 • 29 mars, 2010 kl. 13:36
  Permalänk

  Svar till John (2010-03-29 10:03)
  Har också haft för mig att Hedlund slutat, men samtidigt när han svassat omkring i samma kostym som Peder på matcherna så han man varit lite osäker, men det är väl som vanligt, många vill förknippas med Löven men få vill göra det där ”riktiga” jobbet.

  Svar
 • 29 mars, 2010 kl. 14:49
  Permalänk

  Nu börjar det kanske gå upp ett liljeholmen för de som engagerar sig i Björklöven AB. Ett ftg som spelar idrott.
  Visst ishockey på hög nivå är underhållning men varför lyckas man inte se värdet av rätt man på rätt plats ?

  En företagsledare med rejäl och sund hockeybakgrund. en som kan hantera sponsorer och som kan förstå att företagare kan sponsra en klubb med mycket pengar om man får något tillbaka (garanterat tillbaka). Samma sak någon med erfarenhet som kan ordna trevliga häftiga upplevelser till lågt pris. Skapa en gemensam plattform för hockeyn i umeå oavsett vilken klubb man börjar i !!

  Svar
 • 29 mars, 2010 kl. 22:11
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-03-29 10:18)
  Nu är jag inte riktigt med Micke, menar du att prestationsbaserad inkomst skulle vara bra eller inte bra?

  Som jag ser skulle en prestationsbaserad lön kunna motivera spelarna att ta i och tillsammans försöka spela en attraktiv hockey som lockar publiken till arenan. Den gångna säsongen kändes det tyvärr som att många saknade hjärta för klubben och ställde pliktskyldigt ut skridskorna när det var match. De gled omkring och väntade mest på lönen helt enkelt.

  Prestations- eller egentligen provisionsbaserad inkomst är väl inte så ovanligt för säljare. Jag tror det skulle vara sunt..

  Svar
 • 29 mars, 2010 kl. 22:22
  Permalänk

  Svar till Hasse (2010-03-29 14:49)
  Visst hade rätt man på rätt plats varit önskvärt Hasse, har du något eller några namn?

  ”Företagsledare med hockeybakgrund, som kan hantera sponsorer och har god eventerfarenhet.”

  Det låter intressant och väldigt komplett, men i mina tankar är inte hockeybakgrunden avgörande. Jag hoppas VD:n kommer utifrån och med nya ögon och lyckas driva företaget lönsamt, fast med viss hänsyn till idrotten och dess speciella egenskaper. Hockeykunskapen bör finnas i styrelsen och skall defenitivt finnas hos SC.

  På något har UFC till sist lyckats ena fotbolls-Umeå, Löven borde landa nåt liknande.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: