Backsituationen?

När det gäller laget i år har man varit duktig på att se bakåt vilka som brukar funka ihop som ex Quist/Karlsson, Palmebjörk/Öhman och V Ekeståhl-Jonsson/Johansson. Tyvärr verkar man inte sett tillbaka hur skadeläget tidigare varit i truppen. Vi har exempelvis en Tommy Warg som ständigt haft en Bosse-fil till sjukrummet och haft väldigt många skador över lag. Ska inte ge mig in i ett resonemang varför, men faktum kvarstår att vi nu för tredje säsongen i rad nu hamnar i den här situationen redan tidigt på säsongen.

Visst vill man vara helt säker på att det man tar in som åttonde back är vad man behöver när man gör upp om tabellpositionerna i slutat av säsongen och jag har fullt förtroende i sportchef Daniel Johansson, men man bör också betänka att sex poäng i september är värt lika mycket som sex poäng i februari och att gå kort på folk i dagsläget kan bli kostsamt framöver. Sen är det inte enkelt att bara skaka fram en kompetent back. Sånt kostar och sådana spelare växer inte heller på träd.

Här tycker jag att man bör kunna försöka lösa den uppkomna situationen med ett korttidslån över några matcher tills Emmerdahl eller Warg är tillbaka eller tills den åttonde backen är i hamn, där vi enligt uppgift fått höra att man närmar sig ett namn. Ett namn som man kan tycka borde vara aktuell är ju Tegs Gustav Jonsson, men självklart verkar skadedjävulen även slagit sina klor i Teg som i gårdagens match mot Teg endast mönstrade 14 utespelare. Sen sätter det kanske käppar i hjulet att det på onsdag är derby mellan Vännäs och Teg. Sen skulle man förstås behöva låna betydligt bättre spelare, från ex något SHL-lag.

Hur som helst, man borde läst på bättre och inte inlett säsongen med sju backar, men nu är läget som det är. Hoppas bara man löser det snabbast möjligt.

v

Vad tycker du som läsare? Korttidslån? Köra på fem backar? Panikvärva en back? Ligga lågt, när den åttonde backen kommer tar vi igen allt vi ev tappar fram tills dess? Skriv en kommentar…

10 thoughts on “Backsituationen?

 • 21 september, 2015 kl. 20:00
  Permalänk

  Vi bör nog hitta en stabil fysisk back
  Då jag inte tycker att vi har hittat ersättaren för Hellström än
  /M

  Svar
 • 21 september, 2015 kl. 21:09
  Permalänk

  Låna Hellström, kanske?

  Svar
 • 21 september, 2015 kl. 23:10
  Permalänk

  Panikvärva är ju såklart ingen bra lösning men ett Shl lån vore ju att önska. Det verkar ju som de lånar ut sina spelare utan problem. Pantern lånar från Malmö i veckan, Timrå från Modo, Asplöven lever ju på Luleålån. VH o Bik har väl oxå lån. Leksand ska ju låna nu med. Osv
  Kom igen, hur svårt ska det vara?
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 07:33
  Permalänk

  Skulle oxå vilja se ett lån, nu!!! Alla utom löven verkar ha kontakter med övriga klubbar angående lån. Bara låna in nån hungrig kille nu under warghs skada?!

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 07:57
  Permalänk

  De som förespråkar lån från från SHL är oftast föreningar utan egen större sattsning på egen ungdomsverksamhet. Och i det facket tror jag inte löven vill hamna.

  Svar
  • 22 september, 2015 kl. 09:03
   Permalänk

   Tror inte ett korttidslån gör att man hamnar i det facket! Så där har du nog fel

   Svar
   • 22 september, 2015 kl. 13:08
    Permalänk

    Håller med dig, vi pratar om en ”akut” situation, har inte löven kontakter längre?

    Svar
 • 22 september, 2015 kl. 11:41
  Permalänk

  Grejen är att vi har för dåligt j20 att plocka ifrån, samt att Teg Och Vännäs spelarna är på tok för dåliga

  Svar
 • 22 september, 2015 kl. 17:09
  Permalänk

  Är det någon här som möjligen kan ställa frågan/frågorna om Lövens rykte/relation med SHL lagen?
  Hade varit väldigt intressant att veta
  Löven4ever (skåne)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: