Backsidan?(?)

Frågan är om vi har ett eller två frågetecken på backsidan. Även om inte Jimmy Blixt gav så klara besked i intervjun med hemsidan så var inidikationerna tillräckligt tydliga. Backsidan kommer förstärkas och även om det vore önskvärt till ispremiären (den 1 augusti kl 17:30 enligt rykten) så är det bättre att rätt eller rätta backar kommer än att truppen är spikad till ispremiären. Men visst antyder Jimmy trots allt två backar..?

Det är helt korrekt att bättre eller rätta är bättre än "något" och jag låter gärna juniorerna Aho/Eriksson och kanske Hoffman/Kling/Pernhem ges tillräckliga chanser innan vi går över ån efter vatten. Allt för ofta ser vi lag förstärka och fördärva i jakten på framgång, i fjol var ett rätt talande exempel. Jag tycker absolut backsidan är i tunnaste laget och visst hade det varit skönt med en rutinerad PAL som kunde guida och vägleda de yngre. Jag hade dessutom mer än gärna sett en spelskicklig och rutinerad högerfattad (Stralla Strandberg?), men tyvärr lär det inte hända.

+ + +

Vad har vi då tappat på backsidan?

Anders Grönlund: 36 matcher (3+18), 14 min och + 38

Alexander "Säffle" Eriksson: 32 (0+13), 32 min och + 20

Jonnie Karlsson: 29 (7+4), 11 min och + 15

Robin Axbom: 25 (5+6), 24 min och + 10

Lars Malm: 20 matcher (0+2), 4 min och + 11

George Halkidis: 6 matcher (1+1), 8 min och +-0

+ + +

Trots att backsidan inte på något sätt är färdig eller känns komplett så är det svårt att säga vilken eller vilken av de f.d backarna man gärna sett i den gröna tröjan i vinter, när det nu blåser nya vindar och ska satsas på lokala talanger. Möjligen Grönlund för att han trots allt levererade mer eller mindre hela säsongen, kanske Djungel-George som kom in på ett bananskal men visade kyla och rutin när Kingen var indisponibel eller kanske bloggens favorit Säffle Eriksson.

I övrigt? Njae, jag tror vi kommer klara oss rätt bra! Men så tänker jag, hur tänker du?

0 thoughts on “Backsidan?(?)

 • 27 juli, 2011 kl. 12:13
  Permalänk

  Vi får hoppas på två backar innan premiären! Vet ni något om PAL kan han vara aktuell för truppen? hur skulle eran powerplay formation mönstras skulle vara intressant och se hur ni tänker!

  Svar
 • 27 juli, 2011 kl. 12:37
  Permalänk

  Svar till Allesbjorklovenblogg (2011-07-27 12:13)
  Två backar hade så klart varit det bästa, tveksamt dock ifall Blixten och Wirtala lyckas redan till premiären.

  Vad gäller PAL tror jag tyvärr inte vi ska vara alltför hoppfulla, som jag förstått det känns inte Div 1 alltför lockande trots att det innebär spel med brorsan. Fast visst kan vi hoppas, återkommer med en PP-uppställning..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: