Backsidan 20/21

Vi fortsätter att blickar framåt och uppåt, sedan får vi hoppas säsongen 20/21 blir av på ett någorlunda vanligt vis. Framöver blir det inga veckovisa uppdateringar av aktuellt truppläge, men i dag tänkte jag att vi efter målvakterna för en vecka sedan, i dag kan kolla in backsidan mer specifikt.

Foto: Lucas Norlin

Aktuellt truppläge just nu sett till backsidan och en lite jämförelse med föregående säsong.

Backar
#7 Alexander Hellström (20/21)
#8 Alexander Deilert (20/21)
#28 Adam Plant (20/21)
#43 Alexander Popovic (20/21)
#? Karl Johansson (21/22)
#? Daniel Norbe (21/22)
#? Daniel Rahimi (21/22) + option

Sett till 19/20?

#5 Hardy Häman Aktell
#7 Alexander Hellström
#8 Alexander Deilert
#12 Brian Cooper
#24 Ludvig Stenvall
#26 Oliver Larsen
#43 Alexander Popovic
#52 August Tornberg

Under säsongen tillkom
#28 Adam Plant
#74 Zach Palmquist

*

Om vi först kollar in förra säsongens backar inledde vi med åtta backar, där både Popovic som Stenvall matchades tämligen sparsamt.

Apropå förvärv under säsongen kom Palmquist redan i november, som klar spets och sedan breddades väl främst truppen genom Adam Plant (från Västervik) i februari.

Av de som lämnat är det så klart svårt att inte nämna ligans bästa back i Brian Cooper. Liten, snabb och otroligt säker i spelet med puck, Brian gillade även att följa med upp i anfallen och inte på bekostnad av det defensiva spelet heller. Därtill hård och rejäl i kroppen, ett par rejäla höfttacklingar förra säsongen. Sedan i bland dålig känsla från domarna, det är en annan sak.

Ser vi till poängen så noterade vi tot. 4 poäng för trion Hellström, Popovic och Stenvall. De mest poängstarka sett till säsongen var Deilert, Cooper, Häman Aktell och Tornberg. Den kvartetten stod tillsammans för 82 poäng (22+60).

Sett till viktiga +/- var Tornberg bäst i hela ligan sett till backarna på +27, på femte plats Häman Aktell med +20.

Men av de backar som lämnat är det nog främst Cooper som lämnar ett litet tomrum efter sig.

#12 Brian Cooper Foto: Lucas Norlin

*

Men ser vi till säsongens backar ser det sammantaget ändå bättre ut, även om då Cooper lämnat för Oskarshamn.

Sett till de rykten som florerat har Kenttä i någon intervju sagt att det förs samtal med Palmquist agent, dörren på så sätt inte helstängd. Men vi tror inte sett till bygget att det kan bli aktuellt till säsongsstart, möjligen längre fram under säsongen. Om möjlighet då finns, dels ekonomiskt men även rent sportsligt med Zach på marknaden.

Men däremot, enligt både våra uppgifter som annan media kommer Erik Ullman (Västerviks IK) att presenteras längre fram som en tänkt ersättare till Oliver Larsen.

Då skulle våra backpar kunna se ut något som detta:

Rahimi – Norbe

Johansson – Deilert

Plant – Ullman

Hellström – Popovic

*

Här är backparen komponerade så att de två rätt offensiva Deilert och Norbe, bör gå i varsitt backpar. Utöver Hellström och Rahimi är det väl främst offensiva och spelskickliga backar som plockats in, men det är ju för det spel som Kenttä och Löven vill spela.

Men ändå lite svårt att se hur Plant och Ullman slår sig in på de två första backparen om alla är friska och skadefria.

Dessutom ett otroligt intressant tillskott i Karl Johansson som Kemppe menade kan bli ett rejält utropstecken, i detta porträtt.

Sett till föregående säsong dock väldigt mycket puckskills på backarna i de tre första backparen, beakta att duon Plant och Ullman noterades för 43 p i fjol i Västervik. Men här kommer det vara hård kamp om speltid i ex.vis PP så därför lär poängskörden minska en del för båda dessa.

Backsidan innehåller dock en riktig försvarsgeneral i Daniel Rahimi som kommer göra det rejält surt för många forwards i den här ligan.

#8 Alexander Deilert Foto: Lucas Norlin

Jag tycker vi inledde i fjol med en klar toppback i Deilert, det fanns vissa förhoppningar på Cooper och Larsen. Då byggde inledningen på att såväl Häman Aktell som Tornberg skulle ta kliv, ryggraden i laget då dessutom Hellström.

Inför 20/21?

Vi har kvar Deilert, vi har adderat intressante och klart yngre Norbe, Hellström är kvar och därtill Rahimi som ännu ett klart rejält defensivt tillskott. Då vi dessutom adderat Karl Johansson (37 p för Oskarshamn 17/18 och därefter SHL-kontrakt med Växjö Lakers) samt duon från Västervik känns backsidan inför säsongen otroligt stark.

#7 Alexander Hellström Foto: Lucas Norlin

Förra veckan kollade vi in målvaktssidan, i dag backarna och då är det väl inte mer än rätt att vi kollar in forwards kommande måndag..

*

Hur går dina egna tankar sett till våra backar, dels de under kontrakt men hur skulle du själv formera backparen?

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “Backsidan 20/21

 • 20 juli, 2020 kl. 10:44
  Permalänk

  Mycket intressant backuppsättning. Med stabilt målvaktsspel så tror jag vi kan bli lika täta bakåt som förra säsongen vilket är viktigt. Må nu bara årets säsong dra igång så snart som möjligt så man får börja njuta av hockey igen.

  Svar
 • 20 juli, 2020 kl. 12:35
  Permalänk

  Detta är en ruskigt bra backuppsättning om vi även räknar med Ullman. Jag har noll koll på Karl J men av det andra skriver så verkar det vara en back perfekt för vårat spel. Att ha Rahimi hemma kommer att betyda jävligt mycket, inte minst när det drar ihop sig till slutspel. Norbe är en toppback, ingen tvekan. Hoppas Deilert håller sig frisk och hel för han behövs på isen och i pp. Drömmer att Palmqvist återkommer för då har vi en backsida som håller mycket bra SHL-klass. Hellström och Rahimi i bp, jovars.

  Svar
 • 20 juli, 2020 kl. 18:48
  Permalänk

  Ja vad ska man säga om baksidan. Den känns solid. Sen tror jag att Norbe och Kalle J. Kan spela bra i PP. Deilert och Plat i det andra PP uppställningen. Och givetvis Rahimi och Hellström är ju givna i BP.

  Svar
 • 21 juli, 2020 kl. 21:53
  Permalänk

  Seriens bästa backbesättning 👍

  Svar
 • 22 juli, 2020 kl. 15:38
  Permalänk

  Larsen riktigt tungt tapp…Grymt underskattad

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: