Backsidan!

I går var det målvaktssidan som omnändes och även i fall inget någonsin kommer att komma fram gällande radar på marknaden så kan bloggen näst in till garantera att Jensa alltid sover med ett öga vaket och håller koll på spelarmarknaden. Det är varken konstigt, kontroversiellt eller särskilt anmärkningsvärt heller. Styrelsen har gett Jens ett uppdrag, Jens har under året fått än mer pengar för att den insett att ekonomin är tåget som dras fram av loket Löven och det finns numera bara ett mål.

Vad gäller backsidan har det under hela säsongen varit oförskämt tyst trots att backsidan har varit lika tunn som t-shirten brukar vara på en wet t-shirt competition. Dessa t-shirt brukar avslöja en del, men absolut inte allt. Vad gäller backsidan har vi i dagsläget, om alla är friska, sju dugliga backar vilket inte är tillfredställande då det både saknas naturlig konkurrens och ett antal karaktärer. Enligt bloggen kan våra nuvarande backar beskrivas på följande sätt;

M Johansson (21p – +20) Lagets pappa, en ledargestalt som betyder oerhört mycket.

A "Säffle" Eriksson (13p – +19) Lovande dalmas som är rätt allround, klart positiv överraskning.

A Grönlund (10p – +25) Vältränad Pitepalt som alltid vill vara konstruktiv, i bland för?

O Molin (8p – +10) Skridskovirtuos som sällan hamnar på mellanhand, vasst skott!

Alexander "Igor" Eriksson (8p – +1) Rätt fysisk och mycket mer vän med pucken numera. Växt enormt!

J Karlsson (5p – +9) Hitman från Gååtland som dessutom har ett otroligt vasst skott.

R Axbom (5p – +6)Snabb, stark, rejäl och spelskicklig men vill i bland väl mycket.

+ + +

Summan av kardemumman innebär enligt vår mening att backarna inte på nåt sätt fallit igenom, vi har bara släppt in 44 mål på 24 matcher (varav 21 på de fem senaste!!) och försvaret var fram till dess att vi var klara förr Allettan det som imponernade allra mest. Men nu går vi in i fas två, fas ett är avklarad och nu ska truppen byggas för nästa steg. Visserligen är det inte säkert att vårsäsongen innehåller fler matcher, men de är betydligt viktigare och nu kan vi inte lämna något åt slumpen över huvudtaget.

Nu finns inte tomten på riktigt, men ifall man fick önska hade det smakat hallonbåt med dels en elak polis som inte släpper någon över bron eller låter en annan stå ostörd framför Wållberg/Wälitalo/Mr X och försöker skymma eller fiska efter returer. Utöver polisen saknar vi den där backen med äckligt många och långa armar som nästan kan stå still mitt på plan och ändå kan kontrollera hela den samma. I rollen skulle vi gärna se en en betydligt yngre Sergei Fokin, eller kanske en återkomst av förra årets stora profil Johan Svedberg, även om det är ett långskott måste vi få drömma och önska! (Här är bloggen dock oense då LB mycket hellre ser en kreativ, offensiv försteback istället för bläckfisk. I övrigt rörande överens).

Vad är dina tankar kring backsidan egentligen? En polis, en bläckfisk eller någon helt annat och allra helst vem och varför?

0 thoughts on “Backsidan!

 • 22 december, 2010 kl. 17:46
  Permalänk

  Tycker vi behöver en bra defensiv back. Känns som om försvaret kan darra då och då, när motståndarna kommer in i zon. Någon som verkligen kan offra sig och stå upp om det behövs vill jag ha.

  Svar
 • 22 december, 2010 kl. 21:11
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2010-12-22 17:46)
  Kan bara hålla med dig, Jimmy. Ska dock laget vara klart till Allettan finns dock inte mycket tid att värva på. Inte lätt att förhandla i juletid.

  Svar
 • 22 december, 2010 kl. 23:45
  Permalänk

  Om man fick välja vilken typ av back som ska värvas så tycker jag klart att en hårt kämpande back, som främst är bra i defensiven men även kan spela i PP. Svedberg vore kanon! 😉

  Svar
 • 23 december, 2010 kl. 09:18
  Permalänk

  Skulle ju hemskt gärna se Santo i löven igen, men det är ju ett riktigt långskott, men han vore ju guld i löven, vilken lagmoral han skulle ge 😉

  Svar
 • 23 december, 2010 kl. 12:12
  Permalänk

  Svar till Julklapp? (2010-12-22 23:45)
  Svedberg hade så klart varit både bättre och mer troligt än Fokin Julklapp?!

  Jag vet att Lövenbloggaren i likhet med dig ser att vi bör förstärka upp PP med ännu en kreativ back. Men jag står fast vid mitt ord, målen kommer forwards stå för.. vi behöver några som ser till att vi släpper in färre.. P-A och Svedberg vore perfekta hårda klappar..

  Svar
 • 23 december, 2010 kl. 12:16
  Permalänk

  Svar till erik (2010-12-23 00:12)
  Men erik, har inte Hedlund lagt skridskorna på hyllan och ställt in stickan i förrådet? Som jag minns det blev det några matcher i Danmark i fjol efter att ha inlett i Ludvika i div 3. Nä, där snackar vi en karriär som gått spikrakt.. nedåt.

  Svar
 • 23 december, 2010 kl. 12:26
  Permalänk

  Svar till Krille (2010-12-23 09:18)
  Santo vore en riktig smällkaramell och givetvis alla fans våta dröm Krille. Men Santo är väl assisterande kapten i Blues så att Löven skulle kunna locka Heiskanen över kvarken känns som ett riktigt lång långskott.. men visst får man drömma!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: