Backsidan 16 kilo tyngre

Tidigare i dag presenterade sportchef Daniel Johansson och Björklöven sin åttonde back då Simon Fredriksson (närmast från AIK) presenterades.23757675300_9e26a79143_b

Simon Fredriksson från en tidigare match i T3 Centrer. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Tidigare i dag presenterades då den där åttonde backen som vi inte varit bortskämda med de senaste säsongerna. Med tanke på de obligatoriska skadorna som lär komma så klart lite av självmål att inte gå in i säsongen med full trupp. Här hade man väl möjligen kunnat tänka sig att man presenterat Simon lite tidigare så han fått bekanta sig med både lagkamrater och spelsystem i god till premiären mot IK Oskarshamn. Men premiären är i alla fall en dryg vecka bort så det ska nog lösa sig.

Vad har då hänt med vår backsida jämfört med i fjol?

Ut: #5 Bengtsson, #8 Ekelund, #32 Edström och #86 Wargh.

In: #12 Niklas Pavel, #37 Jacob Andersson #51 Christan Bull samt då nämnde Fredriksson.

Det första som slår mig är att backsidan blivit 16 kg tyngre (iaf enligt eliteprospects) och det känns enbart positivt. I fjol hade vi visserligen den välväxte Ekelund, som imponerade rätt stort under försäsongen men sedan under säsongen inte alls klev fram och nyttjade sin kropp eller direkt försvarade borgen. Nu har vi genom både Simon och Niklas två backar med lite tyngd och bra räckvidd. Sedan tidigare även den rätt fysiske #42 Emil Wikström som gör att backsidan känns rätt bra balanserad.

Om vi sedan ser till de rent poängmässiga från ovan nämnd kvartett vi tappat så var det totalt 29 p (6+23) de bidrog med och även om unge Bull samt de mer defensivt inriktade Pavel och Fredriksson kan bidra med några assist vardera vilar ett rätt stort ansvar på Jacob Andersson.

Sammantaget känns dock backsidan tämligen välbalanserad och bara att få inleda säsongen med full trupp så otroligt befriande. När hände det senast? Vi har en hel del offensiv skills i nämnde #37 Jacob Andersson, sedan tidigare även #16 LEJ samt åldermannen #57 Stefan Andersson i laget. Utöver den fysiska trion då även habile och smarta tvåvägsbacken #4 Emmerdahl samt den lovande unge norske #51 Christian Bull.

Även om backuppställningen känns tämligen välbalanserad och rätt spännande den här säsongen hade det så klart kittlat en aning att få krydda med Dennis Persson som i fjol noterades för totalt 10 matcher i Björklövens gröngula dress. Nu rehabbar Dennis som bekant, men med ett ytterligare tillskott av en back av hans klass skulle vi kunna gå rätt långt.

* * *

Hur ser du själv på backsidan den här säsongen kontra den föregående? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “Backsidan 16 kilo tyngre

 • 5 september, 2016 kl. 20:11
  Permalänk

  Med facit i hand så var Ekelund Edström Banwell sämsta värvningar på år och dar
  Så det känns betydligt bättre nu

  Svar
 • 5 september, 2016 kl. 20:58
  Permalänk

  Gu va gött, en värmlänning i lage. Nu bli rä nog bra te slut.

  Svar
 • 6 september, 2016 kl. 09:32
  Permalänk

  Att täcka upp för de förlorade poängen borde inte vara några problem med LEJ som halvt nyförvärv (endast 27 matcher och 10 poäng förra säsongen) och Jacob A. Nog borde väl Emmerdahl kunna få till några fler än ifjol också? Hoppas man får ihop försvarsspelet med den hårda press man lägger i anfallszonen så ska det nog bli bra det här.

  Svar
  • 6 september, 2016 kl. 21:59
   Permalänk

   Inte alls otänkbart att LEJ, Andersson d.y. samt Emmerdahl kommer göra lite fler poäng Henrik. Jag är dock ännu inte övertygad att backsidan sammantaget bibehåller eller t.o.m. förbättrar poängen från föregående säsong. Andersson d.ä var i fjol bl.a. ligans tredje bästa back poängmässigt och när han numer verkar matchas i andra PP-uppställningen inte säkert han kommer få lika många assist.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: