Backar eller back?

Backsidan har ju som bekant varit på tapeten vid några tillfällen här på bloggen, inget har väl heller blivit mindre klart om vad som komma skall med tanke på Jens uttalanden och kommentarer på senaste tiden? Ingen kan väl knappast ha undgått att se att en trupp eller egentligen en hel klubbs framtid vars som avgörs på några veckor ska vara komplett med blott sju backar. När nu pappan Martin Johansson saknades i Allettanpremiären blev det än tydligare.

När man sedan såg intervjun med Jonnie Karlsson på hemsidan väcktes än fler tankar. Vi har alltså en redan tunn, skadekänslig och inte särskilt spetsig backbesättning.. de få backar vi har tycker alltså dessutom att de kanske inte används optimalt. Jag gillar oavsett att Jonnie säger vad han tycker och det är faktiskt svårt att inte hålla med, Jonnie är väl en av få offensiva backar i vårt lag?

The Sandwich’s backpar:

1. Säffle Eriksson – Martin Johansson

2. Jonnie Karlsson – Elak defensiv djävel

3. Igor Eriksson – Oscar Molin

4. Anders Grönlund – Robin Axbom

Skulle jag ta in två backar skulle det förutom den elaka defenisva djäveln vara en bara elak och stabil defensiv back. Vad gäller målproduktion och offensiv förmåga känner jag mig hyfsat lugn och trygg, vi kommer göra våra mål!  Det jag främst är oroad över att vi släpper till för många. Det fattas alltså muskler och attityd, främst i egen zon!

+ + +

Men vad tycker du som läser och hur många backar kan vi hoppas på? Vilken eller vilka karaktärer vill du helst se ska tillkomma och i vilka roller och backpar ser du de nuvarande?

0 thoughts on “Backar eller back?

 • 12 januari, 2011 kl. 12:12
  Permalänk

  Lär ju behövas en back till iaf för att laget ska bli slagkraftigt nog för att gå upp. Skrämmande att se hur beroende vi är av Martin där bak, backspelet föll ju ihop fullständigt i hans frånvaro. Ser gärna en ny målvakt där bak också då en annan anledning till osäkert försvarsspel är ett avsaknat förtroende för våra målvakter.

  Ser helst också en defensiv back då vi iaf har 2 backar som duger offensivt (MaJo och Jonnie) samt att vi kan lira forwards som back i Power-Play, främst Öbba.

  Kingen-Grönlund
  Ny back-Jonnie
  Säffle-Molin
  Axbom

  Ånäset får spela med J20

  Svar
 • 14 januari, 2011 kl. 18:59
  Permalänk

  Svar till Fredrik (2011-01-12 12:12)
  Helt rätt Fredrik, men efter i onsdags räcker det knappast med en back.. oavsett ifall Kingen snart är tillbaka på isen eller inte så är backarna för veka, stirriga och utan vare sig kyla eller passningsförmåga.

  Jag hoppas och tror att Wälitalo kommer hålla och att vi med två nya backar, helst med både muskler, attityd ett bra spelsinne och fina passningar kommer ta oss tillbaka.

  Helt ärligt pallar man ju inte ett till ökenår.. så mycket sand och helt djäkla tomt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: