Avstängningar & sånt

Vi har ju haft en del funderingar kring vad man kan göra på en idrottsplan, exempelvis vad som är ok och inte och Spex, hån eller bara drygt . Vissa tycker att det är OK, medan vissa tycker att man ska stänga av dessa element. Just avstängningar är min nästa fundering. Jag kom över det här klippet som är från Jared Aulins Syracuse och närmare bestämt lagets goon Kevin Harvey. Han delar ut en inte allt för vacker armbåge och får för detta…. 4 matchers avstängning. Kan på ett sätt tyckas lite hårt i mina ögon, men samtidigt bör sådana här tilltag motarbetas å det grövsta, för det är allt annat än snyggt. Sedan tror jag han har ryktet som just goon som ett tungt ok över axlarna. Bedöm själva.

Sen har vi den här. Vad som triggar igång Alcantara kommer vi nog aldrig få veta, men tilltaget är ju klockrent… och avstängingen? 6 matcher. Kan tycker kort i förhållande till armbågstacklingen, men samtidigt är det olika sporter med olika organ som avgör hur långt straffet ska bli och deras kompetens och bedömningsgrunder kommer att tid att ifrågasättas av någon.

Avslutningsvis har vi detta horribla klipp från den Tjeckiska ligan och här råder det ingen tvekam om att den som bestämde detta straff var klart påverkat av kemiska medel eller möjligen annat. Mráz får någonstans mellan 4-6 matches avstängning, men borde givetvis aldrig fått beträda en is igen. Livstids avstängning hade i mina ögon varit det klockrena och rättmätiga straffet. Vore intressant att veta om killen som hjälper till fick något straff över huvudtaget.

Vart jag vill komma med detta vet jag inte, men kontentan är väl inte att det inte alltid är tilltaget som avgör längden på straffet utan vart du befinner dig, vilken sport du håller på med, vem du är, effekten av tilltaget samt vilken dag på veckan bedömaren till straffet ska besluta. Vad tycker du?

0 thoughts on “Avstängningar & sånt

 • 10 december, 2009 kl. 15:12
  Permalänk

  Om jag nu inte minns helt fel så var det spelaren som drog bort linjedomaren som fick 4-6 matcher för ”medhjälp” och han som går loss på domaren fick betydligt längre, ev livtid men tror det var några år….

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 19:14
  Permalänk

  Svar till John (2009-12-10 15:12)
  Första gången jag såg den var på Aftonbladets grej som kallas ”Powerplay” eller nåt och de var inne på att han borde haft livstid, men fick bara x antal matcher. Jag kan ha fel, för visst borde han gömmas bort fortast möjligt. Hur som helst, skrämmande!

  Svar
 • 10 december, 2009 kl. 19:15
  Permalänk

  Mjo, det kan omöjligt bli 4-6 matcher för det där..

  Men jag tycker att 6 matcher verkar helt okey för sparken.. Kastar han bollen på någon sen med eller? Iaf rimligt straff, inte så att den sparkade personen kommer att få några men… ^^

  Armbågen var inte jättevacker, nej.. xD

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: