Avstängning för Tambellini

I dag ett PM från Disciplinnämnden och domen för MODOs #15 Adam Tambellini blev 3 matcher och lite böter.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn: Adam Tambellini
Förening: MODO Hockey
Matchdatum: 2019-10-19, AIK – MODO Hockey
Domare/Anmälare: Christoffer Holm
Avstängningsperiod: 2019-10-21 – 2019-10-27 – 3 match(er)
Böter: 7 941:- betalas senast 2019-11-22

BESLUT
Efter match penalty i match mellan AIK och Modo Hockey, HockeyAllsvenskan, 2019-10-19, åläggs Adam Tambellini, Modo Hockey, följande straff för checking to the head:

Avstängning fr.o.m. den 21 oktober 2019 t.o.m. den 27 oktober 2019. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Böter om 7941 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 3 matcher.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en filmsekvens och ett yttrande från Adam Tambellini

Anmälan:

19.29 in i första perioden driver AIK:s nr 9 Henrik Rommel pucken framåt i banan från egen förlängd mållinje. MODO:s nr 15 Adam Tambellini kommer från sida och stöter bort pucken från Rommel och tacklar sedan Rommel på ett obehärskat sätt i huvudet.

Adam Tambellini: Jag upplever att jag har låg fart i min backcheck och glider in i situationen. Jag tacklar en puckförande spelare och har ej för avsikt att skada, utan kliver in framför för att sätta stopp på uppspelet. Jag upplever att spelaren har blicken framåt i banan i sin åkriktning och ser mig när jag kommer in i situationen framför honom, så tacklingen är inte blindside. Den låga kraft jag tacklar med träffar motståndaren högt på bröstkorgen, men det är naturligtvis jättetråkigt om han blivit skadad.

Disciplinnämnden:

Anmälan vinner stöd av filmsekvensen. Det är utrett att Adam Tambellini gjort sig skyldig till checking to the head som bedöms som obehärskad. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning vars längd bedöms motsvara tre matcher. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

  • Tacklingen utdelas från sidan på en spelare som befinner sig i en utsatt position.
  • Tacklingen medför hög skaderisk.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 44.

HÄR har ni situationen och ifall Mr Madhawks uppgifter kring böter stämmer så skulle det innebära en lön för Tambellini med motsvarande ca
63 500 kr.

*

Tankar kring situationen och straffet? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Dessa spel lägger då förstås med fördel hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: