Avslutningen

Så här slutar Allettan Norra?

Återstående matcher:

Asplöven har Östersund/Brunflo (H), Sollefteå (H), Kiruna (H) och Björklöven (B). Detta bör ge dom 9 poäng.

Kiruna har Sollefteå (H), Östersund/Brunflo (H), Asplöven HC (B) och Piteå (H). Dessa matcher bör gererera laget 9 poäng.

Björklöven har Kovland (H), Hudiksvall (H), Piteå (B) och Asplöven (H). Detta ska i mina ögon ge maximal poäng dvs 12 poäng.

Slutligen har Hudiksvall Piteå (B), Björklöven (B), Kovland (H) och Sollefteå (B). Detta ger även dom 9 poäng och vi får då en sluttabell topp 4 enligt följer:

1 Asplöven 14 35
2 Björklöven 14 33
3 Kiruna 14 32
4 Hudiksvall 14 27

Hjärtat säger givetvis full pott för Löven och vid en hemmaseger för Asplöven mot Kiruna så KAN vi faktiskt fortfarande bli bästa tvåa och därmed få en direktplats till playoff 3. Hotet i det läget är Visby/Roma som i dagsläget har mer poäng än Löven och måste tappa en match utifall vi tar full pott och det är faktiskt möjligt. Hittills i Allettan har dom förlorat två matcher och i stort sett alla matcher har varit tighta och Allettan Mellan verkar deessutom vara ett riktigt getingbo med tre lag som slåss om den sista playoffplatsen. Visby möter två av dessa, dessutom på bortaplan. Vi står med andra ord inför en helt klart spännande avslutning och vi som fans kan göra vårt. Vi har tre hemmamatcher där mycket folk innebär att man lyfter den klassiska klyschan, att vi blir en sjätte utespelare. Jag kommer att vara där. Kommer du?

0 thoughts on “Avslutningen

 • 10 februari, 2011 kl. 20:30
  Permalänk

  Tänk vad förlusten mot Sollefteå kan bli ödesdiger ändå…

  Vilka datum ska man boka in i kalendern för playoff och eventuell kvalserie?

  Svar
 • 10 februari, 2011 kl. 21:21
  Permalänk

  Löven tar aldrig full pott eftersom varenda motståndare älskar att ta poäng av det fornstora laget. Svårt att fatta hur det kunde sluta i detta sunkiga hockeyträsk. Men tiden läkare alla sår eller vad det heter.

  Svar
 • 10 februari, 2011 kl. 22:43
  Permalänk

  Svar till janne (2011-02-10 21:21)
  Jo, det är ju straffet att vara ett degraderat Allsvenskt lag. Alla jobbar skiten ur sig och upplever mötet som en SM-final, ger minst 134,3 % och utan att vara bitter så är det lättare för exempelvis Kiruna och i viss mån även Asplöven att möta dessa lag. TROTS detta så ska bara lagets uppbyggnad vara komponerat att klara av detta, annars har klubben och tränaren misslyckats. Detta ska ligga i farhågorna och även i kalkylen inför säsongen. Det ger liksom sig själv och har inte klubben förstått detta så är jag den förste att beklaga. Då ligger vi sämre till även jag vågat förutspå. Alla vill slå en mästare och det är vad HV 71 kämpat mot hela säsongen och vi ligger egentligen i ett liknande läge, eller hur?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: