Även Björklöven korttidspermitterar

Coronapandemin undgår ingen och nu tar även Björklöven till de medel som finns för att säkra fortsatt överlevnad. Klubben meddelar nu i eftermiddag att man korttidspermitterar spelare, ledare och kontorspersonal.

Klubbens VD Anders Blomberg utvecklar på klubbens hemsida.

–För att säkra ekonomin och klubbens framtid måste vi agera snabbt. Vi korttidspermitterar därför alla spelare, ledare och kontorspersonal.

Björklöven gör därmed som många andra föreningar och företag i Sverige och tar stöd från regeringens åtgärdspaket.

–Vi vet inte när den nya säsongen startar, hur den säsong vi just spelat klart får följdverkningar på nästa, hur våra sponsorer klarar krisen och vad konsekvenserna för samhället till slut blir. Vi måste ta ansvar för verksamheten och därför väljer vi den här lösningen, berättar Anders Blomberg och listar konkreta bidragande orsaker till permitteringarna:

-Inställda slutspelsmatcher -Inställd landskamp -Inställda företagsaktiviteter -Ökade kostnader inför slutspel -Osäkerhet kring framtida intäkter.

–Samtidigt måste vi vara ödmjuka och inse att Björklöven inte drabbas svårare eller hårdare än någon annan. Människor världen över blir svårt sjuka. Företag går på knäna. Folk förlorar sina jobb. För oss som medmänniskor ska fokus därför ligga på att stoppa smittspridningen. Däremot har jag och styrelsen ett ansvar att säkerställa att den verksamhet vi leder ska kunna fortsätta framåt, trots de svåra omständigheterna.

Björklöven förbereder sig för fullt inför nästa säsong, vilket innebär en del knepiga avvägningar längs vägen.

–Bland annat bygger vi nya spelartrupper och förmedlar fortlöpande både nyförvärv och förlängningar, vilket i det stora sammanhanget kan kännas futtigt. Men jag tror ändå att det är viktigt att fortsätta göra det, och hjälpa våra medlemmar, spelare, ledare, supportar och sponsorer att få ljusglimtar i vardagen och tillsammans få längta till hösten. Vi kommer att ta oss igenom den här krisen också, avslutar Anders Blomberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: