Även Björklöven behöver arbetsro

Jag läste ett bra inlägg av Joakim Englund på hockeysverige.se för ett par dagar sedan. Fick mig att relatera lite till vårt Björklöven.

Han skev om Vita Hästen som likt en svulstig brushane landat det ena fina namnet efter det andra och vips har det börjat pratats om Vita Hästen i betydligt mer positiva termer än tidigare (vi hade dom exempelvis som 13:e och näst sista lag i vår väldigt tidiga ranking) och att om laget fick arbetsro kunde man nå höjder man väldigt oväntat direktkvalade mot MODO i bäst av sju matcher säsongen 14/15.

Lite så känner jag också för vårt Björklöven. Vi vill ju någonstans hålla vårt älskade lag någonstans på de fiktiva platserna vid sidan av SHL som borde få ett wild card vid en eventuell stängning. Visst, rent medialt och publikmässigt är det givetvis så, men sportsligt? Nu har vi fått en hyfsad hybris i och med Sveriges kanske hetaste sportchef och ett par tre, kanske fyra på pappret hyfsade nyförvärv, men handen på hjärtat har ju exempel Södertälje, BIK Karlskoga, AIK, Almtuna, Karlskrona, Mora, Modo, Timrå, Västerås, Vita Hästen, Tingsryd och Västervik, dvs. alla lag i kommande säsongs hockeyallsvenska utom då nykomlingen Kristianstad nått bättre topplaceringar någon gång än vi de senaste 14 säsongerna. Därför bör vi, hur mycket framgång vi än vill ha med denna mycket intressanta trupp, ge dom arbetsro. Ladda lugn med andra ord. Det tar oftast tre säsonger att nå yttersta framgång om du inte har en förbannat tur. Ge Björklöven det och ge framförallt Per Kenttä det. Ett hyfsat mellanår denna säsong, ett rejält kliv nästa säsong och sen…BOOM!

Kan vi fixa det tålamodet, vi supportrar? Jag kan, kan ni?

*

Vi vill även uppmana till att lösa säsongskort inför kommande säsong om du nu inte redan gjort det. Antingen på denna länk eller via bilden nedan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “Även Björklöven behöver arbetsro

 • 31 juli, 2019 kl. 16:43
  Permalänk

  Det här blir inget jäkla mellanår.

  Svar
  • 31 juli, 2019 kl. 20:44
   Permalänk

   Kan mycket väl bli ett kanonår, men vill bara inte att vi skriker avgå alla om vi skulle ligga på plats 10 efter 10 omgångar. Vi måste ge ombyggnaden tid.

   Svar
 • 31 juli, 2019 kl. 17:52
  Permalänk

  Tålamod måste man ha när man älskar Björklöven efter alla säsonger med hopp inför säsongen som slutat mycket sämre än förväntat.
  Vi haussar gärna upp vårt kära lag och har haft det lite brokigt men jag tror även detta år på en fin säsong.
  Laget ser oväntat bra ut på pappret, jag som har en förkärlek för transatlanter har verkligen fått den båten lastad:)
  Forza Löven !

  Svar
 • 31 juli, 2019 kl. 19:20
  Permalänk

  Kan bloggen ha ett lugn? Ni är ju inte direkt kända för det likt, vi andra lövare ??

  Svar
  • 31 juli, 2019 kl. 20:41
   Permalänk

   Vi har nog haft ett laddat lugn om du frågar mig, men om klubben likt ifjol skriker ut SHL, men är vi att ifrågasätta? De borde ju veta bäst? Nu inser vi att vi kanske har det bästa man kan ha vid rodret, men kanske inte fullt ut den trupp han vill ha. Därav manar vi till visst lugn. Tror varken PK eller klubben tänker topp3 denna säsong utan ”skynda långsamt”. Slutspel, sen är allt bonus.

   Svar
 • 31 juli, 2019 kl. 19:23
  Permalänk

  Tålamod och tålamod, om det e nånting vi har så e det för fn tålamod!!!

  Svar
 • 31 juli, 2019 kl. 20:36
  Permalänk

  Nja, vi har ju väntat länge på framgång, men steget mellan SM-guld och Avgå alla är sällan långt. ? Tyvärr har klubben fuskat genom åren from att försöka hoppa över vissa steg för att nå framgång och det är det jag försöker få fram. Rätt tänk ihop med kontinuitet. Ingen lätt ekvation men med rätt man vid rodret(läs Kenttä) kan det bli verklighet.

  Svar
 • 1 augusti, 2019 kl. 19:58
  Permalänk

  Inte en chans. Fagge har bränt sina skepp för länge sedan i Löven. Lever kvar tills K har hittat en ersättare. Arbetsro?? Vad tror han att han jobbar med? Resultatstyrd verksamhet kräver resultat. Där har Fagerwall total misslyckats. Årets vägbygge börjar likna ett hockeylag men fan tar oss om vi gör en svag start i år igen. Tror inte K är medveten om vilken press han lever under. Svagaste länken i bygget är målvakterna och där måste årets nyförvärv kliva fram rejält och spika igen tidigt. Tar heller en tung backvärvning än en sniper alla söker. Vi skall vara tunga och tuffa att möta framför allt på hemmaplan. Inte som i fjol där vi gömde oss i omklädningsrummet när det började brännas. Trodde inte jag skulle ge Löven ett år till efter 42 år på läktaren men ok. Jag tar chansen.

  Svar
  • 2 augusti, 2019 kl. 11:48
   Permalänk

   Tror att det blir intresant att se skiftet att Fagge coachar backarna och Kimby forwards. Historisk har Fagge coachat backar i sina lag och tror att en ny röst för forwards är bra. Sedan är ju frågan om Kentää testar Kimby i och år och han blir Head-coach nästa år?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: