Åttondelsfinalerna HockeyAllsvenskan 20/21

Grundserien är slut och för Västerås IK, Tingsryd AIF, AIK och Robert Kimbys Almtuna väntar nu i stället åttondelsfinaler i deras jakt på de två sista kvartsfinalplatserna. För de två lag som slås ut är säsongen 20/21 över och de får inrikta sig på kommande säsongs HockeyAllsvenska.

Spelschemat enligt följande och de spelar alltså i bäst av tre:

Onsdag 17 mars, Västerås vs Almtuna och Tingsryd vs AIK

Fredag 19 mars, Almtuna vs Västerås och AIK vs Tingsryd

Lördag 20 mars, Västerås vs Almtuna och Tingsryd vs AIK

*

De fyra lagen har möts fyra gånger vardera under säsongen och då har det gått enligt följande:

Almtuna vs Västerås, 4-3
Västerås vs Almtuna, 3-2
Västerås vs Almtuna, 1-2
Almtuna vs Västerås, 1-3

Sett till dessa fyra möten rätt jämt då de båda lagen vunnit två matcher vardera och målkvoten 10-9 i Västerås favör, ser vi till de fem senaste tre segrar för Västerås och målskillnaden 18-11 samtidigt som vi noterar en seger och 11-16 i målskillnad för Almtuna.

På förhand ändå ett lite ovisst möte men med formen beaktat tycker jag att Västerås bör dra det längre strået i denna matchserie, de lär vinna i kväll och jag är inte helt förvånad om Västerås redan på fredag kväll är klart för kvartsfinal.

*

Tingsryd vs AIK, 3-5
AIK vs Tingsryd, 3-0
AIK vs Tingsryd, 3-2
Tingsryd vs AIK, 4-2

Sett till dessa fyra möten fördel AIK som vunnit tre av fyra och vi har målkvoten 13-9 i gnagets favör, ser vi till de fem senaste två segrar för Tingsryd och målskillnaden 16-16 samtidigt som vi noterar två segrar och 12-18 i målskillnad för AIK.

På förhand även detta ett rätt ovisst möte men här tror jag på något sätt att AIK till sist får ihop det, de har övertaget på Tingsryd under säsongen och även om inte Tingsryd på något sätt är nöjda enbart med slutspel tror jag AIK drar det längre strået och står som segrare med 2-1 i matcher.

Kommentarer, reflektioner eller tankar kring dessa åttondelar..? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

2 thoughts on “Åttondelsfinalerna HockeyAllsvenskan 20/21

 • 17 mars, 2021 kl. 09:26
  Permalänk

  Blir intressant att se om de mer klassiska lagen förmår höja sig en nivå när det är slutspel eller om det snarare blir ett ok att bära där de (utan att resultaten under året egentligen talar för det) går in som favoriter och supportrarna förväntar sig avancemang. Detta slipper rimligen Almtuna och Tingsryd som därmed har mer att vinna.
  (Mer än en gång vårt kära Löven underpresterat i liknande lägen genom åren och förlorar man första matchen blir pressen total i match 2 med krampaktiga grepp kring klubborna etc.)

  Sen är väl en klar skillnad att varken AIK eller Västerås på något sätt varit favoriter att ta steget upp, vilket talar för att de kan spela rimligt avslappnat iaf match 1 och vid seger.

  Svar
 • 17 mars, 2021 kl. 10:20
  Permalänk

  Hoppas och tror att det blir Västerås och TAIF som ror hem kvartsfinalplatserna!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: