-Att spela om guldet är underbart!

Vi tog ett snack med säsongslånet Jacob Peterson inför hans kommande finalspel med Frölunda, där han gått från att spela hockeyallsvenskt med Björklöven till att få en ordinarie plats i SM-finalklara Frölunda.

Jacob Peterson med siktet inställt på guldet.

Hur går tankarna inför din första SM-final?
-Det ska bli väldigt roligt! En dröm sedan man varit liten. Det är väldigt bra hockey och mycket uppståndelse runt omkring, att spela om guldet är underbart.

Hur ser du på din insats i Frölunda så här långt?
-Tycker det har gått bättre och bättre ju mer matcher jag har spelat. Jag har kommit in i det mer och mer och fått mer självförtroende, sen är det lite speciellt med slutspelshockey men man vänjer sig ganska snabbt.

Hur ser du på din tid i Björklöven?
-Jättelyckad, har växt mycket både som spelare och människa. Det har varit ett perfekt steg till seniorhockeyn för mig. Har fått mycket förtroende och utvecklats väldigt mycket. Trivdes jättebra i staden Umeå och i laget, en av mina roligaste säsonger och jag har skaffat vänner för livet.

Något du minns extra bra?
-Ja det är väl de derbyn jag fick spela, mot Skellefteå och Modo när det var sånt underbart tryck i A3 arena, det kommer jag aldrig glömma.

Tycker du att fler unga borde göra som du, dvs att ta chansen i hockeyallsvenskan än att ex spela i ett J20 Superelit lag?
-Det skulle jag verkligen rekommendera, för mig har det varit ett jättebra steg att ta till seniorhockeyn, ser egentligen ingen nackdel med det.

Du är draftad av Dallas, tror du dina insatser i år kan göra att du lockas över redan till nästa säsong eller siktar du på en hel shl säsong?
-Man vet aldrig men just nu tänker jag inte så mycket på det, men tanken är väl att jag ska försöka ta en SHL-plats nästa säsong.


Ikväll spelas den avgörande semifinalen om vilka ni får möta. Har du något av lagen du hellre vill möta?
-Nej utan vi fokuserar bara på vårat, vi ska göra det så svårt som möjligt för moståndarna oavsett vilka vi möter.

Vilket av lagen tror du vinner ikväll?
-Jättesvårt att säga, en match 7 kan gå hur som helst.

Något du vill hälsa lövenfansen?
Ja det är riktigt bra fans. Fortsätt att vara lika bra och skapa sådan stämning som ni gör, det gör oerhört mycket för oss som spelar. Vi kanske ses någon gång i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: