Att lyfta gruppen

Lövens lagmaskineri har ju inte på något sätt lyft än, även om det kändes något bättre i de senaste två matcherna och personligen tror och hoppas jag att när alla hittat sina roller och man blivit en mer homogen grupp, kommer också resultaten. Om det sen räcker hela vägen till avancemang återstår att se.

Jag såg idag på forumet att någon uppmärksammat artikeln om Leksands mentala rådgivare och prestationscoach Ola Berggren.

Det får mig att fundera över om det kanske skulle behövas någon som ruskar tag i Lövens lag utan att behöva ifrågasätta Jens Hellgrens kompetens? Tänker instintivt på motivationscoachen Tina Thörner. Hon har samarbetat med ett flertal hockeylag och spelare som exempelvis Brynäs Magnus Kahnberg, Brynäs och Linköping och Kloten och Damkronorna med mycket gott resultat. Magnus Kahnberg sa bland annat. – Hon sade en massa bra grejer. En riktigt bra inspirationskälla, verkligen. Jag tycker det svetsade ihop gänget ännu bättre än tidigare, säger Kahnberg. I samarbetet med Kloten sa hon bland annat. – De har haft problem med målskyttet och då ringde Anders Eldebrink. Jag hade en camp med dem och sen slog de Lugano, berättar Tina i en intervju.

En annan sak hon säger är att tror sig veta varför hon är så lämpad att motivera manliga idrottare. – Jag vet hur varje man i de mest svåra situationer fungerar. När man sitter i en bil tillsammans i öknen i 14 dagar och riskerar livet tillsammans så lär man känna varandra. Hon fortsätter. – Jag vill skapa motivation och få folk att förstå att det är dem själva allting hänger på.

Framförallt det där sista tog jag fasta på eftersom Löven ny värvat in "allsvenska" spelare som exemplvis spelar i en tredjefemma i divsion 1. Hur får man honom att förstå att han är lika viktig?

Sen ska vi inte glömma att hon föreläst i Säffle och vi har ju också en Säffle. Kan ju vara en bra ingång…. nä skämt och sido. Är jag ute och cyklar i mina funderingar? Hon är säkert inte billig, men det är inte en sväng till i Ettan heller.

Nu måste vi ju förstå att Tina för tillfället är upptagen med Let´s dance, så vi kan väl enas att lite kollektivt INTE rösta på henne ikväll, så hon blir ledig… ja, ni vet.. så där utifall att…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: