Återigen svarta siffror på sista raden

I dag blev så räkenskaperna för förra räkenskapsåret (t.o.m. sista april) offentliga och även om bloggen ännu inte hunnit ta del av dessa och bilda sig en egen uppfattning är det skönt att klubben som tidigare blev tvångsdegraderade till HockeyEttan bl.a. pga. dålig ekonomi och svajig organisation för tredje året på raken återigen kan visa plusresultat.Vi kan i sammanhanget nämna att bl.a. Vita Hästen så sent som i går släppte sitt bokslut och trots en omsättningsökning för dem till 21,6 miljoner (vi omsatte 23) blev det till sist en förlust med 1,04 miljoner. Utöver att de tappat ca 500 åskådare per match menade de att förklaringen till stor del kan tillskrivas de lägre centrala ersättningarna från HockeyAllsvenskan.

Nuvarande VD Joakim Gustafsson uppskattade i en intervju med vk.se mellan pekfingret och tummen att de centrala ersättningarna minskade med ett par hundratusen. Rätt skönt då att återigen kunna visa svarta siffror och bolaget nu dels har ett eget kapital på 5,7 miljoner och soliditet på ca 80%.

Här borde vi så klart även nämna förre VD´n Åkerblom som ska ha cred för en bra säsong med fin kostnadskontroll. Med tanke de sportsligt skrala resultaten under förra säsongen, inte minst med tanke på att vi inför tippades i toppen rätt häftigt att publikintäkterna trots allt ökade något jämfört med säsongen innan. Publiksnittet ungefär i paritet med säsongen innan under grundserien, 3 472 att jämföra med 3 552 åskådare per match säsongen innan.

Frågan är ändå vad omsättningen blivit och vart resultatet landat med en längre säsong och det möjligen förväntade slutspelet?

Utöver ovan nämnda HC Vita Hästen vet vi sedan tidigare att bl.a. VIK Västerås med ett nödrop överlevde ett konkurshot och till sist kunde blåsa av sin rekonstruktion. Det blir mycket intressant att följa framöver och se vilka resultat övriga klubbar i ligan kan visa upp.

* * *

Utöver det fina ekonomiska resultatet presenterades även ett fördjupat samarbete med lokalklubben Teg SK som ska möjliggöra att spelarna enklare ska kunna gå mellan klubbarna och att steget från J20 till HockeyAllsvenskan ska kunna minska genom seniorhockey i Div 1. GM Fagervall sa bl.a. följande till klubbens hemsida tidigare i dag.

– När jag var tränare i Björklöven hade vi ett liknande samarbete med Teg som jag tycker föll väl ut vilket gör att jag har goda erfarenheter av att jobba på det här sättet. Det gör att jag ser det här samarbetet som något mycket positivt. Teg kommer också att ha en liknande spelidé som den vi har jobbat fram i Björklöven.

Otroligt positivt med ett nära samarbete med TSK och det här är även något jag själv skrivit om tidigare på bloggen vid fler än ett tillfälle, men så klart ett steg i rätt riktning att man dels kommer spela på samma sätt men även bli en smidig brygga upp till seniorhockeyn. Inte minst i avsaknad av ett lag i SuperElit. Det här borde även öppna möjligheter för locka hem några fler juniorer att matcha i TSK men vid ett ev kval skulle kunna förstärka J20.

Säsongskort 16_17

Klicka på bilden ovan för mer information om säsongskorten och för att spana in Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: