Åter i Umeå…

…efter en vecka på en ö i Göteborgs skärgård, relativt avskuren från datorer och media, frånsett en snabbiskommentar efter förlusten mot Växjö och några repriser efter förlusten mot Slovakien. På flyget hem fick jag händera på en Expressen (har de förresten monopol på tidningar på flyget?) och känner att det är ett par saker jag behöver lätta från mitt hjärta. Dels måste jag undra om jag är den ende som tycker att det är märkligt att Niklas Kronvall ensam ska klä skott för Slovakiens 2-0 mål? Är jag den ende som ser att Patric Hörnqvist är jämsides med målskytten Sekera när Kronvall går för den offensiva tacklingen? Varför han inte jobbar hem hårdare är för mig en gåta. Ska inte dagens spelare har så pass mycket förståelse att man måste täcka upp för varandra? Är man andre man hem så upphör alla givna regler, som att han är en målskytt i första hand.

Fundering nummer två. Alf Karlsson som analyserade Lövens match skrev bl.a. Att Björklöven är 41 poäng efter Växjö märktes verkligen inte. Växjös matchhjälte Johan Andersson spädde på: – Löven är ett mycket bättre lag än tabellen visar. Dessa har givetvis rätt, men faktum kvarstår, efter Sundsvalls oväntade seger skiljer bara fem poäng till kval nedåt. Hur faan är det möjligt?

Vidare dyker då upp en mycket skrämmande tanke. Nu måste man hålla på AIK på söndag. När har man någonsin gjort det?

Conny Strömberg ligger fortfarande med i toppen av poängligan. Han som aldrig skulle kunna producera i en klubb som Löven hette det ju. Jo, tack.

Lars Lagerbäck till Nigeria?

Till slut: Lite snöfall och det blir totalt trafikkaos söderöver… vad säger man? Världsklass.

0 thoughts on “Åter i Umeå…

 • 28 februari, 2010 kl. 08:58
  Permalänk

  Conny Strömberg hade inte kunnat producera i Löven, dock i alla andra allsvenska klubbar, när spelarna kommer till Löven verkar nåt hända, Zetterström slutade producera, Öberg har inte producerat som förväntat osv. Vad beror det på egentligen?

  Svar
 • 28 februari, 2010 kl. 11:48
  Permalänk

  Svar till Joel (2010-02-28 08:58)
  Ja, den som kan svara på den frågan borde få ett lokalt nobelpris. Jag tror att man medvetet eller omedvetet sätter press genom prat om att vi är en anrik klubb, tagit SM-guld m.m. Jag kan har fel, men något är i alla fall jäkligt fel när så få levererar och som många säger ”möglar inom hallens väggar”.

  Svar
 • 1 mars, 2010 kl. 18:57
  Permalänk

  Tjenare Lövenbloggarn…..Kul att se att just du har varit i ”Götet”..Har du vart där för att se på riktig hockey??? Eller har du försökt att hitta en bra lösning på att ”Löven” inte ska falla mer,(jag vet vad du gjort) hoppas verkligen att de snart kommer tillbaka till Elitserien (fast det är otroligt långt upp i Sverige)…..Om jag fick välja, så skulle jag gärna fått tillbaka Löven och 08-lagen kunde åka ur…..Och du……När det kommer 0,5 – 1 meter med SNÖ så är det faktiskt otroligt mycket snö här på Sveriges Framsida. Ha de så bra, Vi kommer att höras mer…Hälsa….MVH PRINSEN

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: