Årets bästa nyhet!

Årets kanske bästa nyhet släpptes just (nä, ingen spelare den här gången) och det är att Björklöven skrotar de svarta byxorna och hjälmarna och återgår till grönt samt att man lanserar en ny högintressant kampanj med namnet ”De rätta färgerna”!

Man släppte precis följande pressmeddelande:

Kommande säsong spelar Björklöven i en ny grön hemmadräkt med gula och vita inslag. Hjälmen blir grön, liksom handskar, tröjor, byxor och damasker.

– Det blir en återgång till originalfärgerna och en signal om nystart. Nu ska vi visa våra rätta färger, säger Joakim Gustafsson, vd för Björklöven.

Arbetet med att ta fram den nya dräkten har pågått länge och Joakim Gustafsson har gjort sitt bästa för att hålla masken när frågan har dykt upp. – Många har velat se oss utan de svarta inslagen och jag kan bara hålla med. Vi har jobbat intensivt för att göra verklighet av detta och vi är väldigt nöjda med den nya dräkten. Det blir fantastiskt vackert, säger han.

Förutom dräkten lanserar Björklöven kampanjen ”De rätta färgerna”, som markerar att den gröngula samhörigheten går bortom hjälm, tröjor och byxor.– Björklöven är en förening som står upp för grundläggande demokratiska värderingar. Samtidigt vill vi ge förutsättningar till en fördjupad gröngul gemenskap som hjälper oss att utveckla föreningen, inte minst genom att välkomna nya fans, spelare och medlemmar. Vi ska växa och då behöver vi locka fler än de redan invigda, säger Joakim Gustafsson.

För oss handlar de rätta färgerna – det gröngula – om att:

Stå upp. Vi står upp för det vi tycker, tänker och tror på. Vi väljer att aktivt visa vad som är okej och vad som inte är det, vad som är rätt och vad som är fel.

Välkomna nya. Alla som vill vara med får vara med. Ingen är viktigare, mer värd eller mer välkommen än någon annan, och vi kan aldrig acceptera någon form av mobbing, rasism eller diskriminering.

Manifestera fair play. Vi är bra vinnare och så bra förlorare vi kan. Vi har respekt för varandra, för våra medspelare och för våra motspelare – på isen och utanför isen, i medgång och i motgång.

– När du bär gröngult visar du just det: att jag är en del av Björklöven, att vi som är gröngula hör ihop, att vi står upp för det vi tror på och att alla är välkomna. Det sistnämnda ska vi jobba hårt med framöver. Vi behöver nå ny publik och få ännu fler att känna sig välkomna i vår gemenskap. Björklöven strävar efter att bli en förening för alla, säger Joakim, som har ett tydligt mål med kampanjen. – Säsongspremiären ska vi göra något riktigt speciellt av. Det är då vi välkomnar nya spelare, nya fans och då vi gröngula fyller hallen till sista plats. Jag hoppas att det blir en kokande gröngul gryta. Mer information om det kommer längre fram, säger han.

Till dess: klä dig i de rätta färgerna och sprid ordet i de sammanhang du kan.

***

Så här ser då den nya dressen ut med #22 Nicklas Johansson som posör:

Björklövendress 16_17

Riktigt snygg och enkel design och även om den ju kommer att fyllas med en hel del reklam så blir den helt klart snygg.

***

Bloggen har ju bollat frågan med klubben de senaste säsongerna om just att återgå till gröna byxor och hjälmar. HÄR med VD Fredrik Åkerblom inför säsongen 15/16 och HÄR med nye VD:n Joakim Gustavsson inför den stundande säsongen. Nu blir det alltså så. Ett fantastiskt härligt beslut och ett bra avstamp för det nya Björklöven. Att vi även tryggt på en reklamfri tröja, så lär det nog dröja ett tag till, men visst hade det varit än läckrare?

Man har ju sedan Björklöven Lynx tiden på 90-talet större delen av tiden just haft svarta byxor och svarta hjälmar, utöver en återgång till grönt under säsongerna 2008/09-2010/11. Nu har vi förhoppningsvis sett löven med svartgult för sista gången. Nu är det gröngult rakt igenom. Hur känner ni som läsare dels om tankarna kring nya matchdressen och dels om kampanjen ”De rätta färgerna”? Skriv en kommentar…

 

 

11 thoughts on “Årets bästa nyhet!

 • 3 maj, 2016 kl. 14:08
  Permalänk

  Fantastiskt roligt! ??

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 14:34
  Permalänk

  Äntligen! Nu blir vi i varje fall snyggast i Allsvenskan 🙂

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 14:54
  Permalänk

  Kampanjen känns hyfsat trött. Men tror man på det så är det väl bara att köra. Inte som att Löven inte välkomnade alla innan eller förespråkade det man nu tar avstånd från. Mambojambo..

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 15:45
  Permalänk

  Tack för en grym blogg med allt man önskar som läsare, älskar inslag med intervjuerna, med tanke på det tänkte jag fråga som jag vet många andra också uppskattar. Är det möjligt att ni kan göra mer video intervjuer med nya spelarna:) tack på förhand! /rogga

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 16:46
  Permalänk

  För mkt gult för min smak men det blir nog bra ändå. Riktigt peppad på både is och seriepremiär nu!

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 17:04
  Permalänk

  Ett bra tänk med färger och värderingar,kul!
  Personligen har jag dock alltid gillat det vita stället mer men det är en smaksak.

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 18:09
  Permalänk

  Världens vackraste tröja blev nu om möjligt ännu vackrare ❤?

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 19:35
  Permalänk

  Alla i publiken ska klä sig gröngult!!!
  Kommer bli mäktigt!!!

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 20:15
  Permalänk

  Såg lite barnsligt ut kan jag tycka. Jag tycker inte man ska ha samma färg på byxorna som resten av dressen.

  Svar
 • 4 maj, 2016 kl. 00:34
  Permalänk

  Återgång till orginalfärgerna? det är ju det Blå/röda stället med Björklövet på från tidigt 70-tal som är originalet. När det gäller de svarta inslageni Lövens dress så har de ju varit med i över 20 år, alltså sedan 1995. Så den svarta färgen är givetvis en del i lövens säl, även om normen verkar vara att man ska förakta den.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: